Šta je novo?

Problem sa asociate files za mp3

Lomnica_city

Slavan
Učlanjen(a)
07.01.2005
Poena
380
Pre neki dan sam reinstalirao Windows XP Pro ali ovaj put SP2 i sad sam primetio cudan problem sa mp3 fajlovima!?
Instaliram WinAmp (5.08 valjda),kazem mu da preuzme asociacije za sve audio fajlove i playliste,i kad odoh da ubacim neku muziku a ono nijedan fajl sa znakom WinAmp-a?Probam da otvorim,on otvara i sve radi super ali fajlovi imaju one ruzne ikonice za neasocirane fajlove!?
Imam naravno i WinMedia player 10 i kad i u njemu podesim asocijacije za sve audio formate on ih preuzme za sve SEM mp3? :mad:
Jel imao neko ovaj problem,ranije sam zbog BT softvera i starih drajvera za laptop koristio SP1 a sad sam sve ostalo sredio novim verzijama drajvera i nemam problema osim sto nijedan program nece da preuzme mp3!?
Pozdrav ,)

A desni klik pa Open With Winamp i check Always use this program for opening this file type???

Ne razumes,sviraju oni ali ikonice su kao nedodeljenim fajlovima!?Sad sam primetio opet nesto cudno,prebacio sam opet asocijacije u Windows Media player 10,udjem u WinAmp,otvorim folder da odaberem pesme kad ono 2-3 pesme imaju ikonice WMP-a a ostale ne!?Onda udjem u folder da vidim zasto i imam sta da vidim,sad sve imaju WMP ikonicu gledano iz Explorera!?Ako iskljucim asociranje sa WMP onda opet nemaju!?Neznam zasto onda rade ako nemaju ikonice kom su programu asocirane!?Nije neki problem ali... sta da mu radim?
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
>

A jel' mozes rucno da asociras ikone ?

[ File Types --> Advanced --> Change Icon... ]

Nista,sve je lepo namesteno u File types,samo sto mp3 ima oznaku WinAmp-a a kad odem u promeni ikonicu onde stoji ikonica MP3 za WinAmp koju sam ja odabrao ali i dalje fajlovi nemaju takve ikonice nego one kao neasocirani!?Ovo mi se nije desavalo sa SP1,otkako sam instalirao SP2 nista nemogu da uradim po ovom pitanju!
Pozdrav ,)

jel mislis na ovo:

Prilozi

• dd1.png
    dd1.png
    2.7 KB · Pregleda: 74
  • dd2.png
    dd2.png
    5.3 KB · Pregleda: 61
Lomnica_city je napisao(la):
Nista,sve je lepo namesteno u File types,samo sto mp3 ima oznaku WinAmp-a a kad odem u promeni ikonicu onde stoji ikonica MP3 za WinAmp koju sam ja odabrao ali i dalje fajlovi nemaju takve ikonice nego one kao neasocirani!?

????

2 zoka:
Da,bas to!Kod mene se ne pojavljuju takve ikonice kad dodelis muzicke fajlove!
2 VGagi:
Pogledaj iznad sta je zoka postovao,e ta prva ikonica moze da bude u vise verzija,ja sam odabrao crnu pozadinu na kojoj pise MP3,jel sad jasnije?A ono sto si mi predlozio sam odradio u Kontrolna tabla/Opcije fascikle/Tipovi datoteka pa nadjem mp3 kome dole lepo stoji da ima asocijaciju za WinAmp i kad udjem u promeni ikonicu stoji bas ova MP3 koju sam odabrao u WinAmp-u ali kad se vratim u Windows opet nema nista od tih ikonica!?Ovo je garant zbog SP2,jel imao jos neko ovakvih problema?
Pozdrav ,)

Control Panel - Folder Options - File Types, nadjes MP3 pa Advanced i ostalo ce ti se kasti samo.

Vec uradjeno,nisi citao ni moj zadnji post!Mali apdejt,skinuo sam i 5.13 verziju kao sam nekim vaznim apdejtovima ali nista,i dalje isto stoji,nista se ne desava sa ikonicama!?
Pozdrav ,)

Lomnica_city je napisao(la):
pa nadjem mp3 kome dole lepo stoji da ima asocijaciju za WinAmp i kad udjem u promeni ikonicu stoji bas ova MP3 koju sam odabrao u WinAmp-u ali kad se vratim u Windows opet nema nista od tih ikonica!?

Ali, DA LI MOZES rucno da promenis ikone ?
Kolko sam shvatio ovo gore sto si napisao, samo si usao u File Types --> Advanced --> Change Icon... ali nista tamo nisi radio.
Dakle, zaista promeni ikonu, a mozda bi bilo dobro da posle toga i restartujes masinu, pa javi sta se desava.

BTW, ikona u registry-ju za winamp je zapisana na HKCR/Winamp.File u kljucu
DefaultIcon.

Lomnica City, dakle problem je taj da .mp3 fajlovi (ali pazi, to nisu i .wma, .ogg i dr), u exploreru, ne dobijaju ikonice koje si podesio u samom winampu (winamp ima, koliko se secam, neke slidere sa puno ikonica za tray ikonocu i za fajlove u exploreru).
Jos nesto, kad vidim tako da se neko k***i sa windowsom na srpskom jeziku - i nije cudno da ne moze da nadje neku opsiju koja mu treba.
Sta se desava kada dvokliknes na takvu, "neasociranu" ikonicu? Ja sam jednom imao, cini mi se, slican problem, i mislim da sam ga resio tako sto sam ostavio izgled ikonica na default...
Pozdrav od mene!

Poslednja izmena:
Isključi sve asocijacije u WMP 10. Onda preuzmi sve audio file tzpes sa Winamp-om i resetuj PC.

Ja otprilike shvatam gde je problem... Windows asocijacije fajlova trpa na više instanci, od kojih neke imaju prioritet, a neke su "grupne" (preko content-type) i kad se instalira više programa to može da napravi ovakav haos (meni se konkretno desilo da kad iz TC-a promenim ikonicu za BMP skoro svi formati slika dobiju tu ikonicu, pa isto sa JPG itd). U praksi se pokazalo da kad menjanje ikone iz TC-a ne pomaže, ponekad pomaže da se to isto uradi iz Windows->Folders->File Associations panela. U hard slučajevima treba obrisati iz Registry-ja sve asocijacije pa onda dati programu (npr. WinAmp-u da ih ponovo kreira). Tako sam ja rešio problem sa ikonicama za slike.

>

@wiz011

Pa sta mislis zasto teram coveka da rucno uradi promenu ikone ?
Ako moze rucno, onda neki program koji je instalirao "odvlaci" asocijaciju.
Ali ako ne moze ni rucno, onda je neka brljotina u registry-ju....

2 Daguerre:
Ajd molim te ako nemas nesto pametno osim da vredjas,onda nemoj da postujes!
STAVIO SAM SRPSKI JER,IAKO ZNAM PERFEKTNO ENGLESKI,OBOZAVAM SRPSKI DA VIDIM SVUDA!!A sa Windows-om se duuugo druzim i nasao sam i uradio i NIJE pomoglo!
Za vas ostale,kako da ocistim registry od svih asocijacija?Svez je Windows,tek instaliran i medju prvima ubacen WinAmp i njemu je prvom dodeljena asocijacija za mp3,au,wav... i SVI ostali su preuzeli ALI ne i mp3?
2 VGagi,promenio sam ikonicu rucno i nista!
Pozdrav ,)

>

Exportuj kljuceve .mp3 i Winamp.File iz HKCR ovde da ih malo pogledamo.

Svez je Windows,tek instaliran i medju prvima ubacen WinAmp i njemu je prvom dodeljena asocijacija za mp3,au,wav...

Bilo je vise puta ovde reci o pravilnom redosledu instaliranja programa.
U principu, stavljas program koji treba da bude na vrhu asocijativnog lanca
poslednji. Ja radim otrpilike ovako: Win sa update-ovima, drajveri, sam Nero,
FantomCD (ili Alcohol), wmp, ostalo od Nero-a, audio programi (uklj. WinAmp)
video codeci i programi, itd....

VGagi je napisao(la):
Pa sta mislis zasto teram coveka da rucno uradi promenu ikone ?
Shvatio sma ja tebe, ali problem je to što često ni ručno neće, kao što je Lomnica City sad i potvrdio.

@Lomnica...

Nema tu instant rešenja... Udari registry search, razmisli neko vreme o ključevima koje nađe, pa udari hrabro delete. Prethodno uradi reg backup, dakako. Doduše, ja nikad ne radim backup pre takvih operacija, al' ja sam lood. :p (osim toga, kod mene se svaka 24 sata reg bekapuje automatski :d )

meni se to s*ebalo kad sam instalirao Nero 7.0.1.4b (sve audio ikonice su dobile izgled Nero Showtime-a, iako ih je pokretao winamp), i nista nije pomagalo (nikakva maulelna setovanja i sl) dok nisam skinuo 7.0.5.4 i instalirao njega, sve se sredilo (mozda bi i reinstal stare verzije rijesio problem, al mi muka bilo da to radim, znao sam da ce Ahead po starom dobrom obicaju ionako brzo izbaciti neki update :d ). Eto, mozda pomogne...

VGagi,prvo sam njega instalirao od audio programa jer jedino njega i koristim!Znaci posle WinXP Pro SP1 je sledilo SP2 (u njemu je valjda WMP 10) pa onda onih nekoliko glavnih programa kao Zone Alarm,NOD32,RadLight,Nero 6 pa onda i naravno WinAmp pa nije mogao neki drugi program da ga omete u prihvatanju asocijacija!?Zato me cudi sto nece od samog pocetka da prihvati!?
Ajd bas da vidim i da pobrisem neke kljuceve iz registry baze,mada cu morati da razmislim jer sam tek instalirao Windows ali nekako sumnjam da ce to pomoci jer je od samog pocetka i instalacije onih par programa pre njega on odbijao da prihvati ikonice za mp3!
Pozdrav ,)

>

Pa, hocemo li konacno da vidimo one kljuceve ?

Evo sta kaze za .mp3 folder:
Name...............Type...............Data
(Default)...........REG_SZ...........Winamp.File
Content type.....REG_SZ...........audio/mpeg
MP2.Last...........REG_SZ...........Custom
PerceivedType....REG_SZ...........audio
Winamp_Back.....REG_SZ...........mp3file
U njemu ima jos foldera i pod foldera pa cu napisati sve:
OpenWithList:
Default..............REG_SZ...........(value not set)
(U njemu je samo podfolder wmplayer.exe sa identicnim podacima kao iznad)!
Pored OpenWithList nalaze se jos i folder:
OpenWithProgIds:
Default..............REG_SZ...........(value not set)
mp3file..............REG_NONE........(zero-lenght binary value)
A u Winamp.File:
(Default)............REG_SZ............Winamp media file
BrowserFlags.......REG_DWORD......0x00000008 (8)
EditFlags............REG_DWORD.......0x00000000 (0)
U podfolderu default icon:
(Default)............REG_SZ.............C:\Program files\Winamp\Winamp.exe,11
Tu su jos i podfolderi"shell"kao i"shellex"ali mislim da oni nisu vazni.
Prepisao sam jer neznam kako drugacije da ih postavim a copy/paste nemoze ali vazno da vi sad vidite sta pise,naravno nigde ne pisu ovolike tackice,stavljao sam ih zbog razmaka,zato bez podsmeha,niko se nije naucen rodio!
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
>

Hm. Ja nemam kljuceve BrowserFlags i EditFlags u Winamp.File

Daj da vidimo te iste kljuceve u HKLM/Software/Classes

Uradi ovako: Otvori regedit, nadji kljuc, klikni ga da poplavi, idi na
File --> Export i snimi ga. Dobices *.reg file; to je obicna txt
datoteka. Sada mozes da je npr zipujes i stavis kao attachment
ovde.

BTW, nadjoh slican problem; tip kaze da mu je clean install
pomogao; mozda bi vredelo da probas.
http://forums.winamp.com/showthread.php?s=&threadid=218702

Bio sam malo izgubio volju a i zao mi je bilo da sam vas vise mucim jer se stvarno trudite a nemozemo da popravimo stvar pa sam malo zapevao od Saleta Matica - Reskiraj,obrisao WinAmp,brckao po Windows sistemskim folderima i obrisao sve sto mi se cinilo da ima veze sa njim,pobrisao SVE asocijacije iz WMP 10,onda snimio odmah verziju 5.13 Full i KONACNO je uspelo,zbog nekog od navedenih izmena ili svih zajedno,ko ce ga znati!!
Nadam se da se necu pokajati sto sam cackao po sistemskim folderima ali nisam vise mogao da ga trpim i eto,zasad je uspelo,sad cu jos da rizikujem i restartujem kompjuter pa ako se upali super,ako ne... cucemo se za par dana! :p
HVALA VAM SVIMA!!Jako ste bili ljubazni,dosta me novog naucili,nadam se da nece biti potrebe da ja nastavljam ovaj tred!Sad je pitanje sta je moglo biti,dal je bilo do SP2,ili je mozda kombinacija SP2 i crack serial koda sa neta za otvaranje opcija Pro verzije ili nesto trece,lepo bi bilo kad bi znao ali sad je vazno da problema vise nema a za ripovanje u mp3 sad moze da posluzi i WMP 10.
Hvala puno i POZDRAV! ,)

>

Srecno :,,:

Imao sam srece,sve i dalje radi,ne zabada,stoje asocijacije... za svaki slucaj vise ne skidam serial kodove sa neta,ima besplatnih programa koji mogu da zamene one koji se placaju!
Pozdrav ,)

nema shanse da to ima neke veze sa tim jel ti bio instaliran winamp full ili pro...

Nazad
Vrh Dno