Šta je novo?

Problem sa apdejtom Kasperky AV-a

morbius

Rambo Amadeus
VIP član
Učlanjen(a)
08.03.2003
Poena
1,065
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600X
Matična ploča
Asus Prime B350-Plus
RAM
16GB Corsair DDR4 CMK16GX4M2B3200C16
GPU
Gainward GeForce 1060 Ti 6GB
Storage
XPG Gammix S11 Pro 1TB
PSU
Seasonic 520W 12Mii
Monitor
BenQ VZ2770 27"
Miš & tastatura
Motospeed Ck104, ProtoArc EM03
Pristup internetu
  1. Optički internet
U zadnjih 7 dana KAV 5 je pristao samo jednom prilikom da se apdejtuje inače stalno izbacuje da ne može da se poveže na server? Da li je i neko drugi imao sličnih problema?

Meni se trenutno uspeshno updateovao. Kod tebe moze biti problem do internet konekcije, ako imash modem nije ni chudo

I meni radi sve ok,i kada se to tice update-a is standard i iz extended baze.Inace isto koristim dial-up konekciju,pa procackaj malo oko toga.Nekada,ako nista ne pomogne,zna reinstalacija to da ucini.Pozdrav

Kod mene sljaka ko zmaj. Iskljucen real time protection ( mislim da je ovo nebitno ) a update radi na 3 sata mislim. Nikad nije izbacio nikakvu gresku.

Meni se to prije desavalo , ali rijesio sma problem tako sto sam ga deistalirao pa ga opet istalirao...jeste da je crnjak to raditin ali pomaze (bare meni) ;)
Pozdrav...

Kav Baza

PROMENJENA TI JE KAV BAZA( :zgran: ).....DESAVALO SE I MENI .OCE I USLED NAPADA VIRUSA.SAMO DEINSTALIRAJ I GOTOVO!

Moguc je problem sa firewallom.Iskljuci ga dok updatujes KAV 5.To se barem meni desilo.
Ali izmedju ostalog mislim da u samom KAV-u postoji neki BUG po tom pitanju.

Poslednja izmena:
Ne znam, baš mi se nešto i ne reinstalira KAV, ali ću izgleda morati da probam i to.
Ne koristim Firewall, osim onog koji dolazi uz SP2, a i u njemu sam stavio da KAV može da radi šta hoće. Možda je problem i sa konfliktom sa SP2, nevezano za firewall.
Moraće izgleda reinstalacija.
Ne ynam to za bazu...

kod mene sp1 + kav = isti problem... aj, probaću bez firewalla...

evo, prigušio sam firewall, i, update prošao bez problema...

A može i još jedna stvar, ukoliko vam je u IE čekirano Work offline KAV izbacuje poruku kako ne može da se konektuje bez obzira d li ste konektovani na net ili ne

morbius je napisao(la):
Ne znam, baš mi se nešto i ne reinstalira KAV, ali ću izgleda morati da probam i to.
Meni je reinstalacija pomogla jer key nije dozvoljavao novi update baze. Nikakvih drugih problema nije bilo, tj. nije se bunio.

Moze biti i da je do SP2.

Probaj pa javi!

Poslednja izmena:
rzeljko je napisao(la):
A može i još jedna stvar, ukoliko vam je u IE čekirano Work offline KAV izbacuje poruku kako ne može da se konektuje bez obzira d li ste konektovani na net ili ne

KAV 5 uzima internet setovanja iz IE-a...pise velikim slovima na zutoj podlozi kada se klikne na "configure updater" :)
Inace, KAV5 je sertifikovan za SP2, zvanicno su objavili da nema nikakvih problema sa tim

Ipak je bio SP2 firewall, sva sreća da ne reinstalirah KAV. Znate ono kad kaže da neki program nije bezbedan, pa vas pita hoćete li mu dopustiti da se poveže? E, pa danas me je prvi put pitao za KAV, ja dopustim i sve bude u redu. Videću šta će biti posle restarta računara.
Fora je što sam već ranije "ručno" ubacio KAV na listu trusted programa, ali očigledno Microsoft mora još puno da radi na svom firewall-u.

Vrh Dno