Šta je novo?

Problem sa APC Smart UPS 1000VA

D@m|r

Čuven
Učlanjen(a)
30.03.2005
Poena
619
Danas dodjem kuci sednem za komp sve radi normalno. Legnem malo da spavam ali me grmljevina probudila pa sam ugasio komp normalno bez problema i izvadio produzni iz zida za svaki slucaj.

Posle mozda dva sata reko da ukljucim sve u struju i da upalim komp kad ono UPS pisti usi probija.

1. Sve lampice sijaju normalno
2. UPS radi normalno
3. Drzi koliko je i drzao na bateriji
4. Uradi slef test onaj sto ima bez problema
5. Cak pisti i kad mu bateriju izvadim
6. Zvuk je konstantan ali se menja (pistav zvuk neki)
7. Nista nije zakacno na njega i dalje pisti
8. Sve sam iskljucio bio direkt iz zida
9. Jako me nervira

Kontam da je nesto do elektronike pa me zanima jel ima neki servis u okolini NS-a gde bi mogao odneti da mi to pogledaju ako ista moze da se uradi.

UPS je kupljen skoro polovan ali mi je receno da se oni ne kvare tako lako :D Proizveden je pred kraj 2006

Hvala

Znači sve radi kako treba samo pišti non-stop?

Ako je tako, trebalo bi da može softverski (preko USB-a) da se isključi pištanje (tj. zvučni alarm), pa probaj.

Ta opcija mi je bila ugasena od ranije, mislim da je nesto od elektronike vrisnulo. Zvuk je cudan malo da bi bio neki signalni.

osigurac na ups-u nije pregoreo ?

Iskreno nisam ga otvarao posto UPS radi, sad jel bi radio da je pregoreo? Bas se jako cuje zvuk koristio sam ga nekih 10 min koliko sam primetio nema promene u radu sve isto kao ranije samo sto se cuje jako glasno da pisti nesto a svi parametri pokazuju da je sve OK. Odneo bi ga u neki servis samo ne znam gde...

Probaj da ih kontaktiras, APC ima odlicnu podrsku.

Iako nema crvene lampice meni ovo najvise lici na energetsko preopterecenje. Probaj ovo sto pise na linku - nema sta da izgubis.

Tu je definitivno nesto krepalo unutra. Nije do preopterecenja [ima posebna led dioda za to] a i nije nista prikljuceno na njega:crash:, nije do baterija, kalibracije istih ili slicno...
Deluje kao da je buzzer "zaglavio"?
Imas na NBG ovlastenu firmu , pa odnesi tamo.
pozz

Probao sam te varijante sa linka nista ne pomaze i dalje pisti ko lud sta god da uradim :( zelko.d ako mozes da mi bacis ime firme na PM.

Hvala

Nazad
Vrh Dno