Šta je novo?

Problem sa AP Clientom

zelko.d

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2007
Poena
330
Imam vec par dana sledeci problem, pa mozda, neko ima iskustva ili savet...
Imam kupljen TP Link 543 AP Client koji treba da se 'nakaci" na adsl wireless router Planet 4401.
Planet je dobijen od provajdera, radi IPTV i radi korektno i preko kabla i bezicno.
TP Link 543 je kupljen radi prebacivanja interneta u drugu prostoriju [sprat nize i dijagonalno] i izbegavanja kabla.
TP Link "vidi" Planeta,ali se ne moze "nakaciti",dok bez problema ide internet kada se nakaci preko starog adsl wireless modema D-Linka i komsijskog Telekomovog [ne znam sta je,da l Pirelli ili HG, nebitno].
Probano je iskljucivanje bilo kakve sigurnosti [wpa,wpa2,itd], dodeljivanje fixne IP adrese, ali nista...
Veceras je probano da stoje jedan kraj drugoga [nije do signala], u Planetu je dodata MAC adresa TP Linka radi pristupa,ali nista...
Probao sam u Planetu da otvorim novi "virtuelni" ssid, AP Client ga "vidi" ali isto ne moze da se konektuje.
U Planetu sam gledao sve parametre vezane za wireless i ponesto probao otkaciti, ali nista...
Neki savet?
pozz

Imam ja baš taj, 543G, radi savršeno, kači se na bratov HG520s preko puta, kroz dva zida, oko 30 m

Ja imam TP Link 5110G, znam nisu isti, ali mozda postoji slicnost oko podesavanja, jer i ovaj moj moze u client mod. Meni se kacio na AP ali nije hteo da propusti internet sve dok nisam adrese na mreznoj kartici kompa promenio na 192.168.0.1 i na TP LINK 192.168.0.1 (dok internet ide sa klasicnog telekomovog sa IP 192.168.1.1).

E sad ne znam da li kod tebe nece da prihvati konekciju na client routeru ili se konektuje a posle toga ne prolazi internet do kompa?

re:

Problem je sto on nece da se "nakaci" jedino na taj Planet, nevezano za IP adrese i postavke. Sve sam mu kombinacije menjao, on se kaci na druga dva, razlicita uredjaja [ koja imaju 192.168.1.1], u roku on nekoliko sekundi...
Porucen je drugi Planet [poslace ga provajder, danas-sutra], pa cu onda videti...
pozz

Samo da javim da je stigao drugi adsl Planet, od provajdera i sve radi kao sat!
U prizemlju je stavljen TP Link 543 kao AP Client i na njemu radi internet, bez problema, kao i sat risiver [CS]. Kada se iskljuci, treba mu svega minut-dva, da se ponovo poveze sa Planet-om.
pozz

Pa naravno da mu treba određeno vreme, minut-dva, dok se inicijalizuje ruter

Nazad
Vrh Dno