Šta je novo?

problem sa antivirusima

hogubadagri

Slavan
Učlanjen(a)
22.04.2007
Poena
319
koji god antivirus da instaliram bitno utice na performanse racunara a posle nekog vremena racunar nece da prodje welcome screen windowsa kad ga ukljucim tj stoji tu hard disk svetli lampica a ne cuje se udjem na safe mode aninstaliram av i sve standardno fino radi. U cemu je problem i kako da ga resim? Inace nema nikakvih virusa na kompu koliko stignem da utvrdim dok sve ne ode u k*r*c

isprobani av: avg, kaspersky(istog momenta poceo da ispoljava problem), norton, alvira, nod32 (nije mogao ni da se instalira lepo) i jos par ne mogu da se setim imena

hvala unapred

Poslednja izmena:
problem je sa windowsom

probaj da ocistis registry od svih tih av-a i sl. pa sa bootvis-om optimizuj startup i stavi antivirus npr. avast .
I obavezno daj avast-u da skenira sistem pre podizanja windows-a.

Poslednja izmena:
imam 4 verzije win na svakoj se isto desava

probaj da ocistis registry od svih tih av-a i sl. pa sa bootvis-om optimizuj startup i stavi antivirus npr. avast .
I obavezno daj avast-u da skenira sistem pre podizanja windows-a.

--------------------------------------------------------------------------------
Last edited by davidoff29 : 25.05.2007. at 11:49.

mozes li malo opsirnije da opises postupak ne razumem bas najbolje sta treba da odradim i kako

Poslednja izmena:
ovo se desava na potpuno novom windowsu tj tek instaliranom

Obriši (uninstall) sve AV programe iz sistema. Zatim pokreni neki registry cleaner program. Nakon toga pokreni BootVis. BootVis je programčić, Microsoft-ov, koji služi za optimizovanje brzine podizanja sistema. Više o njemu: http://en.wikipedia.org/wiki/BootVis

BootVis download: http://www.softpedia.com/get/Tweak/System-Tweak/BootVis.shtml

znam da sam dosadan ali kako sa boot visom da pokrenem antivirus pre dizanja sistema

:smash: help:wave:

Poslednja izmena od urednika:
Da pokrenes av pre dizanja sistema? Ovaj, to ti nikada nece... poleteti.... 😀

znaci ne gine mi servis

Kažeš da ti se na sve četiri instalacije Windowsa isto dešava. Te instalacije Windowsa... Da li su možda neki slipstreamovani trash? Da li instaliraš SP2?

Takođe, prilikom isprobavanja svih tih AV-a koje si naveo da li si ih instalirao jednog preko drugog ili drugačije?

Poslednja izmena:
Na cistoj instalaciji ne bi smelo to da se desava. Ako je sve tako kao sto kazes, onda je najbolje resenje da odneses masinu u servis, pa da oni utvrde da ne postoji mozda neki hardverski kvar, tipa memorija, ili napajanje..

@Ronnie

Slipstream koristim vec godinama. Nikada nisam imao problema. Cim se pojavio Sp2 integrisao sam ga u WinXP SP1, i taj disk je prosao nekih 150 instalacija, mozda i vise. Ni na jednoj nije bilo problema. I danas ga koristim. Tako da ne verujem da ima veze da li je instalacija slipstreamovana ili ne.

@dragan-85: Pomislio sam da je instalirao neku od crappy slipstreamovanih instalacija (ili nečiju nLite inslataciju...) kakvih na internetu za download, složićeš se, ima.

evodanas mi je stigao or win xp sp2 probacu sa njim ako bude isto nemam pojma

svi ovi os su bili instalirani na starom racunaru i radili bar po 6 do 12 meseci pre nego sto su poceli da za*j*ba*aj*

antiviruse sam aninstalirao pa instal drugi

jedino nisam razumeo ovu foru sa boot vis

hvala u svakom slucaju ako vam padne nesto jos na pamet postujte pozdrav

Poslednja izmena:
@ Ronnie: Tu si u pravu..

Nazad
Vrh Dno