Šta je novo?

problem sa AGP x1600pro

bojsa

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
09.12.2005
Poena
395
Moja oprema  
Monitor
LG 27UD68-P
Laptop
Lenovo Legion 5 Pro
Tablet
Xiaomi Pad 5
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB
Pametni uređaji
Suunto 9 Baro Titanium, Xiaomi AirPurifier 4 Pro
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
dakle,ovo mi se dva puta desilo i pocinje da me uznemirava polako :trust: ,
Oba puta tokom browsovanja po netu(mozilla),sistem mi se zamrzao i posle pola minuta monitor mi se ugasio i prijavio Out of Sync,probao da izvadim i vratim kabl od monitora - nista,uradio restart i sve normalno radi...

Karta je nova,kupio u cetvrtak.....sta da radim

Napominjem karta nije bila klokovana,vent na 100%,napajanje 450w qtec...
A zanimljivo dok sam igrao Oblivion(1024/medium),karta klokovana 625/930,min. 6 sati bez prestanka nije se ni jednom desilo :eyebrows:

Zna li neko o cemu se radi?
:wave: :wave:

lepo ti kaze out of sync... koji monitor, koji drajveri??

Koju si kartu imao pre toga i da li si deinstalirao drajvere kako treba ?

p.s. koliko si platio kartu i koji je proizvodjac/model?

Ovako,drajveri OMEGA 6.3,Monitor Samsung 753s,nisam formatirao hard,presao sa nvidie na ati....

auh.... a jesi deinstalirao nv drajvere pre toga ? i da li si instalirao drajvere za monitor ?

Скини Driver Cleaner Pro http://www.drivercleaner.net/professional.html,у readme je описано како се чисте драјвери,у твом случају nVidia, па инсталирај Omega драјвере и то би требало да буде то

Poslednja izmena:
Samo obrati paznju da ne obrises drajvere za chipset.

bash tako, obavezno preinstaliranje os-a !
nemogu da zamislim da neko promeni graficki adapter a zadrzi stari os i posle se cudi kako to neradi kako treba !!

jel imas javu instaliranu i da li ti se to desilo kada si na primer otisao na sajt uradjen u javi a recimo clone mode ti ukljucen tj.tv-out aktivan?ako jeste tu moze da lezi problem lol znam da zvucim sad ko totalni tenkre ali to se i meni desavalo (problem u javi ili azureusu ako doticni koristis) iskljuci tv-out pa probaj ponovo ovo napominjem zato sto ti recimo oblivion radi 6 sati bez problema tako da reinstalaciju os-a nema potrebe da radis naime ultra nova i zahtevna igra ti radi bez problema a to je u principu znak da os i hardware rade ko zmaj.inace na jos par masina sam to video i da me ubijes nisam skapirao gde je problem event viewer nakon restarta prijavi problem sa driverom graficke i to je to u principu kad ti je ukljucen clone mod java uradi nesto sa refresh rate-om i onda se graficka "zbuni" a monitor ode u out of sync klasican gremlin problem

par puta sam prelazio sa atija na nvidiu i obratno i nikad nisam imao problema....nekad sam samo odradio add/remove drivers,jednom drivercleaner i to samo prvi put kad sam prelazio.....po meni,cela kompletna reinstalacija OS nije obavezna osim kad se pojave neki problemi kao u ovom slucaju i tada je lakse odraditi reinstal,nego traziti u cemu je problem

poz

Glasam za SVE novo.Format,Reinstal.Lakse je i brze

1000x se pokazalo.
A tada norton ghost i bekapuj particiju da je imas za sva vremena.Kad nesto krene naopako za 15 min sve je kao kad je instalirano sveze

Ok,probacu sa reinstallom winXP-a pa budem javio.
A,jel moze da bude problem zbog grejanja onog cipa pozadi koji nema nikakvo hladjenje,a greje se ko nenormalan na difoltu?

Ovako,jos jedna cudna stvar mi se desila,kada sam zamenio pastu.Karta je pocela da baca artifakte jos win boot-u,a desktop je bio razmrljan i nista se nije videlo.Kada sam ubacio i izvadio karticu sve je bilo normalno....
Ima li neko objasnjenje?

Verovatno nisi do kraja ubo' kartu u AGP slot. Meni se desavalo da ne radi 3D mod iz istog razloga...

Dobro je,hvala,znas zbog ova dva problemama u kratkom roku sam pomalo postao paranoican... :trust:
Uvek sve sam radim i nikad nisam imao probleme ili sam ih barem brzo resavao :wave:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno