Šta je novo?

problem sa adsl - om

m@T@

Slavan
Učlanjen(a)
23.06.2007
Poena
304
Obzirom da sam tek uzeo ADSL preko Telekom-a, a samim tim od njih dobio opermu za prikljucak i slicno, a sledeci upustva iz servisne knjizice koja je bila u paketu, povezao sam kablove i modem preko USB prikljucka na komp. Medjutim, startovanjem diska za instalaciju drajvera za konkretni modem javlja mi se problem...
Naime, kada ukljucim modem, pa komp, sistem detektuje novi hardwer. Pokrenem instalaciju 'USB installation' sa diska koji sam dobio od Telekoma, on krene da instalira i sama instalacija drajvera pocne, ali traje neoubicajeno dugo. Dodje do kraja i dobijem poruku ''the operating system couldn't install the modem's driver'' i trazim mi da izvrsim ''abort'' pa restart.
isto je svaki put ...

Da li je to u pitanju povezivanje sa telefonskom linijom, da li je do mog kompa?
Kako da resim ovo ???
da li da reinstaliram windows ... deinstaliram modem za dial up...ili tako nesto???
zvao bih i tehnicku podrsku ali ne rade .
sta je i za sta sluze :
pure brige ,pppoe , pppoa, ipoa , dhcp .

Obzirom da sam tek uzeo ADSL preko Telekom-a, a samim tim od njih dobio opermu za prikljucak i slicno, a sledeci upustva iz servisne knjizice koja je bila u paketu, povezao sam kablove i modem preko USB prikljucka na komp. Medjutim, startovanjem diska za instalaciju drajvera za konkretni modem javlja mi se problem...
Naime, kada ukljucim modem, pa komp, sistem detektuje novi hardwer. Pokrenem instalaciju 'USB installation' sa diska koji sam dobio od Telekoma, on krene da instalira i sama instalacija drajvera pocne, ali traje neoubicajeno dugo. Dodje do kraja i dobijem poruku ''the operating system couldn't install the modem's driver'' i trazim mi da izvrsim ''abort'' pa restart.
isto je svaki put ...

Da li je to u pitanju povezivanje sa telefonskom linijom, da li je do mog kompa?
Kako da resim ovo ???
da li da reinstaliram windows ... deinstaliram modem za dial up...ili tako nesto???
zvao bih i tehnicku podrsku ali ne rade .
sta je i za sta sluze :

Ako si sad dobio adsl onda si verovatno upao u ovu akciju 512 za 2.000 din, sto ce reci da imas modem sa usb i ethernet prikljuckom, bar sam ja dobio takav. Vezi ga na mreznu i u toj varijanti ti ne trebaju drajveri za XP koliko ja znam, tako da bi trebalo da radi....

ja sam se prijavio pre nekoliko meseci ...a paket je 256/64 ....
nego to sto kazes ethernet prikljucivanje ... koliko sam cuo dosta je tesko da se namesti ... jel moze upustvo ?
ovamo pise da treba da se uradi nesto na lokal area connection ..to jest na tcp / ip protokolom
jel samo to ili ima jos neke stvari ...

Ne treba nista za pocetak, samo ga spojis na mrezu i odmah radi, dhcp dodeli sve parametre :type:

sta je i za sta sluze :

ako moze objasnjenje i za ovo :)

moze li objasnjenje za ethernet prikljucivanje ...ali laickim jezikom :)

Poslednja izmena od urednika:
Laicki
Treba da imas mreznu kartu u kompu, imas plavi kabl u kompletu sa modemom, jedan kraj kabla utaknes u mreznu, drugi kraj kabla utaknes u modem, ne mozes da promasis rupu. Tako je kabl napravljen. Kada to uradis, automatski dobijes internet konekciju. Nista ti drugo ne treba.

laik :) ne znam sta mi bi ...
ok ... uradio sam to ... ali sta posle toga ... da li treba jos neka podesavanja ?
kad ubacim pojavimi se ona dva monitora ...kao kad si na dial up ...

to ti je signal da je mreza uspostavljena (ako se secas, pre toga si imao ikonicu dva monitora sa crvenom putachom preko)...Pa ako radi, shta ce ti podeshavanja? :)

Otidi u control panel-network connectionc-desni klik na ikonu local area connection-propertis-odaberi internet protokol(TCP/IP)-propertis pa u general postavi na automatski...oba

laik :) ne znam sta mi bi ...
ok ... uradio sam to ... ali sta posle toga ... da li treba jos neka podesavanja ?
kad ubacim pojavimi se ona dva monitora ...kao kad si na dial up ...

pa kad si sve povezao da li si pokrenu browser da vidis da li radi? kod mene je povezivanje kablova trajalo 5 min. i sve je redilo odmah, bez podesavanja

uradio sam ja to sve ... i lampica za LAN je postala narandzasta ... dok za ADSL nista ...
probao sam u browseru sajtove ... i nista ...
da li da reinstaliram win .. ?
ili je mozda ovo do kablova ...
uzeo sam kabal sto sam ranije povezivao uticnicu i dial up modem ... sa njim povezujem uticnicu i spliter ... ?

u browseru sam probao neke stranice ... i nista ... jedino me pusta na onu stranicu modema ...
jel treba tu da se namesti nesto ili ...sta vec ...

Pa skini (remove) sve trenutne dial-up konekcije koje imas u Intermet propertis - conections pa odradi kako sam gore napisao..
control panel-network connectionc-desni klik na ikonu local area connection-propertis-odaberi internet protokol(TCP/IP)-propertis pa u general postavi na automatski...oba
a mogao bi probati i restart modema na dugme pozadi modema..

uradio sam to ... mada nista ...
nista ... sacekacu par dana i zvati tehnicku podrsku ...
mada ne znam sta je toliki problem kod mene ... svi kazu povezes , instaliras drajvere i kraj ...
razmisljam da reinstaliram win ... da li je to resenje ?

Jel se ti javljas sa dial-up konekcije ili sa komsijinog racunara...Ako si na dial-up, rekao sam ti da ih skines...
... i kakvi drajveri... za LAN ti ne trebaju drajveri

Povezi taj modem na mreznu karticu.Tada ti nisu potrebni drajveri.Druga stvar, ako ti link lampica uopste ne svetli moguce je da : 1.nisi lepo povezao spliter , 2.neispravan spliter , 3.nije pusten link.U svakom slucaju prvo proveri povezivanje (i nemoj da pratis povezivanje prema boji kablova - svi kablovi su isti, vec prema onome sto pise na spliteru) pa onda pozovi teh. podrsku.Pozdrav :)

hvala flop .
nego sad ovo sto si rekao me navelo na nesto ...
ja sam adsl dobio 22/23 juna . pa sad ... da li trebam da cekam nov mesec ili ne ...

sta je i za sta sluze :

e namestio sam adsl :)
konacano :)
zvao sam tehn. podrsku i pustili mi link ... :)

sad jos da mi objasnite ovo :
pure brige ,pppoe , pppoa, ipoa , dhcp ....

hvala svima na pomoci :)

Poslednja izmena:
pure brige = tvoj router radi kao pretvaras signala. Ili ti konverter sa telefonskog kabla na eth kabl.
pppoe, pppoa,ipoa ne vredi da ti objasnjavam ne mogu mnogo laicki da ga sklopim
DHCP je server koji ti dinamicki dodeljuje ip adresu i tebe olaksava zivot jer ne moras rucno da je kucas

Vrh Dno