Šta je novo?

problem sa adsl na windows 98se

nikolans

Čuven
Učlanjen(a)
19.11.2003
Poena
604
Imam neki laptop p1 na 233, 64 rama, instaliran win98se. Povezan sam na adsl. Download radi odlicno, ali upload nikako. znaci, ne mogu da posaljem mail koji je malo duzi ni sa jednog naloga (gmail i yahoo), ne mogu da posaljem poruku na forum sem ako nije jako kratka(par redova) (ovo saljem sa drugog kompa) Nije do browsera, probao sam i operu, i iz outlook-a. Formatirao sam i disk i instalirao windows ponovo, medjutim nista. Ista prica. Sta moze da bude uzrok?

hvala unapred

Kako si prikljucio ADSL modem na taj laptop USB/UTP?

Ne znam kakav je taj modem, ali ako ima mogucnosti da se prikljuci UTP kablom na mreznu karticu mozda bi mogao to da probas.

nazalost nema za utp kabel :(

Da li neko ima adsl a da ga koristi na win98 i da mu radi dobro cisto da znam da li je do podrske za win98 ili nesto drugo. Inace, imam pcmcia modem 56k za dial up i on radi...

1. Pokusaj da nadjes novije drajvere.
2. Mozda je problem softverske prirode, na primer MTU podesavanje. Probaj u dos promptu:

Kod:
ping -f -l n www.google.com

Gde ti je n velicina pinga u bajtovima. Pocni sa manjim brojevima (500 pa navise) pa vidi na kojoj velicini ti javlja "Packet needs to be fragmented but DF set.".
Ako slucajno -f opcija ne postoji u win98 ping komandi probaj bez nje pa ces videti na kojoj velicini ti daje timeout. Ako je taj broj mnogo manji od 1420 onda verovatno nije dobro namesten MTU.

Elem, mozda neko drugi zna bolje sve ovo pa neka me ispravi ako sam negde pogresio.

probao sam, mislim da je mtu podeseno na 1490 ili tako nesto, znaci sve manje radi, a vece javlja "Packet needs to be fragmented but DF set.". Da li bih promenom ovog broja mogao da popravim situaciju? Ako ne, nema veze, zovem u ponedeljak provajdera pa nek oni vide sta ne valja.

hvala u svakom slucaju

Da nije do hardwera ??
Ja sam instalirao beotel adsl na 98se
i osim standarnih podesavanja nista drugo nije trebalo.
Mozda je spliter u pitanju ? Hoce da riknu.
Zovi provajdera pa pitaj.

nije do hardvera. Na windows xp radi, a na laptopu koji ima win98 ne radi. Takodje, u stanu imam samo racunar sa win98 i ista je prica. (znaci, drugi racunar, drugi modem i drugi spliter). Zvao sam provajdera i oni su rekli da ne znaju sta je, da kod njih radi na win98, ali da ce mi dati da probam modem koji ima i eternet prikljucak. Valjda ce se srediti :(

Nazad
Vrh Dno