Šta je novo?

Problem sa ADSL modemom (Hauwei MT882 ) telekom

Nabukodonosor

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2003
Poena
815
Kad ga danas nisam bacio kroz prozor necu nikad! :mad: Telekom ADSL i Hauwei MT882 modem. Resetovao sam ga (iskljucio na dugme i ukljucio) samo da promenim IP jer sam skidao nesto pa da ne cekam sat vremena. Posle toga vise nije hteo da se ukljuci net, od danas oko 15h do sada! SVE sam probao. Iskljucivao modem, iskljucivao racunar, vadio kablove i vracao, menjao im mesta, hard reset, 101 put ukljucio i iskljucio, i nista...lampica za LINK je sve vreme zelena ili ne radi, a za lan treperi narandzasta. Taman kad sam odustao i pomislio da nesto nije u redu sa mojim lan portom i pozvao drugara da mi donese njegov komp, proradilo je. Ovo mi se desavalo jos jednom do sada i slicno se zavrsilo. Sad me je strah da ponovo resetujem modem jer pretpostavljam da cu ponovo biti 6h bez neta. Iako je sinoc radio celu noc jDownloader i sam radio reset modema posle svakog skinutog fajla i nije bilo problema. Jel ima neko ideju sta se desilo?

Takodje sam prometio jos nesto. Imam Panasonic bezicni telefon, cija je baza prikljucena preko Telekomovog splittera. Skoro sam kupio jos dva Panasonic telefona (nije isti model kao sto sam imao do sada) i prikljucio bazu u uticnicu u drugoj prostoriji. I sada primecujem sablon da kada se javim na jedan od tih novih telefona, internet prestane da funkcionise. :wall: WTF?!

Neznam šta je kod tebe u pitanju ali ja danas nisam imao internet (Telekom ADSL) od 17h pa sve do sada. Možda je bio neki kvar?!

Poslednja izmena:
Ko je nasao da naseg Tel*konja naziva idotom...
:lupko: Da ne akas ruter sa tim skriptama za rekonekt, tesko da bi se zabagovao... A to sto ti se prekida adsl je zbog splitera... ne mozes da prikljucis tel direktno u uticnicu.

Na svakom telefonu mora da ide po jedan spliter.
Sto se tice ADSL-a, nesto su im cesti ti kvarovi u zadnje vreme. Cak se desilo i 30. decembra da je neko nesto kopao i prekinuo (na -10???) pa je nekoliko gradova ostalo bez neta.

Takodje sam prometio jos nesto. Imam Panasonic bezicni telefon, cija je baza prikljucena preko Telekomovog splittera. Skoro sam kupio jos dva Panasonic telefona (nije isti model kao sto sam imao do sada) i prikljucio bazu u uticnicu u drugoj prostoriji. I sada primecujem sablon da kada se javim na jedan od tih novih telefona, internet prestane da funkcionise. :wall: WTF?!

Svaki telefon u kući mora biti iza splitera.

Pa ako cemo pravo i taj za koji sam rekao da je direktno u uticnici je zapravo preko splitera, ali nije telekom spliter vec neki adsl spliter koji sam nasao ko zna gde, pa sam zato i rekao da je direktno u uticnici, jer pretpostavljam da ne radi posao kako treba.

Da ne akas ruter sa tim skriptama za rekonekt, tesko da bi se zabagovao...
Ne razumem ovo bas. U cemu je problem sa skriptama? A ja sam rucno iskljucio modem pa ukljucio i onda nije hteo da radi. A dok je radio sa skriptama nocas radio je kako treba.

Isti problem nocas od 2AM pa do pre pola sata.Resetovao sam ga mali milion puta i nista.Na kraju sam pomislio da je mozda modem zavrsio karijeru.:D
Tako da nisi jedini,izgleda da je bio neki kvar.
A da skripte znaju da zaglupe ruter,znaju i to dobro.
A za splitter si dobio odgovor.Za svaki telefon mora poseban splitter.Pozdrav

Nisam imao net ceo dan do večeras,
zvao sam 0800 100 100 oko podneva i rekoše
mi da je problem na nivou države, nekom procentu
korisnika net nije radio. I sad je sve ok.

Ali pazi koja je to slucajnost, da ja iskljucujem modem i kada hocu da ga ukljucim krece problem na nivou drzave! Sanse da se to desi su 1:milijardu.

Pa pazi ovako.I meni je nestao net pri pokusaju skripte da izvrsi rekonekciju(skidao sam neki film pa se posle svakog part-a radi rekonekcija) tako da ipak nije 1 u milion.:D

to sto nije hteo da ti se ukljuci net jeste zbog nedovoljnog broja IP adresa. Trebalo je samo da ga pustis, on bi se vec jednom konektovao (za 15 min-30 min sat vremena...) a ne da ga silujes stalnim cupanjem iz struje. Time si mu jos dodatno otezavao posao. I meni se to ranije desavalo.

E pa sada to nije bio problem.
Stajao je celu noc i celo jutro i nista se nije sredilo.Posle sam ga ja "silovao" stalnim resetom ali nista se nije promenilo.
Tako da je ipak bio neki problem do njih.

Nedovoljan broj IP adresa?! Kako je to moguce??? I kod mene je stajao jedno sat vremena sigurno da ga nisam dirao.

@OWERKLOKER
Meni net nije nestao pro pokusaju skripte da izvrsi rikonekciju. Ja sam sam iskljucio modem.

Kada ti se tako nesto desi ti ga iskljucuj dok ne proradi :wall:
Koji si lik, skidas filmove iseckane na rarove a nemas premium. Nije ti smor ?

Uopste ga ne iskljucujem dok ne proradi vec je bilo nesto drugo u pitanju. A sto se premiuma tice, prvo nisam skidao filmove, skidao sam nesto sto sam nasao samo na tom serveru, a drugo nemam premium naloge za sve hosting servise na internetu. Ti imas?

Nedovoljan broj IP adresa?! Kako je to moguce??? I kod mene je stajao jedno sat vremena sigurno da ga nisam dirao.

@OWERKLOKER
Meni net nije nestao pro pokusaju skripte da izvrsi rikonekciju. Ja sam sam iskljucio modem.
Pa nema veze da li je preko skripte ili ovako.Hteo sam da kazem da je i meni,kao i tebi,nestalo u trenutku kada je pokusan reconnect.;)

Kada ti se tako nesto desi ti ga iskljucuj dok ne proradi :wall:
Koji si lik, skidas filmove iseckane na rarove a nemas premium. Nije ti smor ?
Desava se da se zaglupi modem pa mora vise puta da se iskljucuje da bi radio normalno.Izgleda da nisi znao za to.
A sto bih morao da placam premium?Posle svakog skinutog parta skripta odradi automatski rekonekciju.Meni to zavrsava posao i stvarno nemam potrebe da uplacujem premium.
Ti ako imas samo napred, meni nije potrebno.

Hteo sam da kazem da je to sa tim parcicima sa rapida i ostalih web share servisa prevazidjeno. Prelistajte ovu temu pa cete videti kako moze komotno da se skida bez uplata premiuma i bez skripti, punom brzinom i bez problema. Mislim, ja vam predlazem sta je bolje i lakse, a vi kako hocete :p

Sve je to ok,nemam ja nista protiv toga ali ne mozes da kazes da je lakse i punom brzinom jer nije bas uvek tako.
Moras da vodis racuna o tome koliko ima onih koji salju,koliko onih koji skidaju u tom trenutku.Za starije stvari obicno nema mnogo seedera pa je brzina znatno manja.
Ovde je bar brzina zagarantovana(nocu).Ali,svako ima svoj nacin.;)

Nazad
Vrh Dno