Šta je novo?

Problem sa ADSL internetom

DarkSorrow

Slavan
Učlanjen(a)
17.01.2009
Poena
301
Pozdrav svima, ja sam iz pozarevca i ovaj net pocinje da mi ide na... pre nekoliko nedelja, modem je poceo da se restartuje sam od sebe svremena na vreme, trazio sam resenje na netu i nasao neko uputstvo kako da povecam neki "lease time" u "control panelu" modema (ono kada u browseru ukucate vas IP i udjete u konfiguraciju modema), uradio sam to i modem je prestao sa restartovanjem. Trajalo je nekih nedelju dana, i sada se pojavio novi prob. modem se ponovo restartuje, ali ovoga puta na svakih 10min ako ne i manje... nijednu igricu ne mogu da igram, jer taman krenem i on me diskonektuje, torenti se restartuju, i sve zivo... pri restartu, lampice "power" i "lan1"(gde je ukljucen mrez. kabl) ostaju upaljene, samo "ADSL" i "INTERNET" lampice se pogase, i u roku od 8-10sec se ponovo upale i internet je tu...

Hvala

ISP je naravno PTT, a mene zanima kako si znao da je Huawei HG510??? lol (da, jeste taj)

Pa znao je zato sto smo svi videli jedan deo tih predivnih HG510 i HG520(mada 520 manje) kako polude posle nekog vremena(evo bash sam jedan sa istim simptomima kao kod tebe gledao u Kraljevu u sredu),a i "Internet" i "ADSL" su oznake karakteristicne za njega(kod ostalih je to link,status,link/act...).Znaci kupi lepo svoju opremu ne skrtari.Kod druga koji je imao ogroman packet loss problem smo resili kupovinom TP-Linka od 2600,00 dinara koji radi 500X bolje od ovih havajca.

Ni Thompsonovi nisu nista bolji. Poslusaj kobayu i investiraj u neki ADSL ruter i uzivaj.

ok, hvala na predlozima, znaci menjam router... ... ... bedak, ajd sad na skupljanje para lol

Prvo im trazi da ti zamene ruter.
Ako i dalje budes imao problema tek onda kupi neki ruter.
Radice ti taj ruter sto ti zamene barem neko vreme, za to vreme ces moci bez zurbe da skupis kintu.

Nazad
Vrh Dno