Šta je novo?

Problem sa acronis backup file .tib

Ako pitaš hipotetički, odgovor je mislim da ne može
Ako se to tebi dogodilo - sam si kriv što nisi napravio dve kopije tog tib fajla
Ja tako radim, image sa posla nosim kući, jedna kopija na DVD, odložena negde u podrumu ( prethodno iskopirano na hard i testirano - vraćen image na testnu particiju i provereno da li se "diže" ), druga stoji tu na hardu

Probaj da ih otvoriš sa istom verzijom kojom si ih i napravio. (ako si ih pravio ranije a sada pokušavaš da ih otvoriš sa novijom verzijom)

Meni se često dešavalo da nova verzija "ne vidi" .tib fajl koji je napravljen sa starijom verzijom.

Može samo da bude obrnuto, da stara verzija ne vidi .tib napravljen sa novijom, uglavnom koristim Acronis Backup and Recovery 10.nešto i za arhive pravljene pre 2-3 godine i nema nikakvih problema

Poslednja izmena:
Hehehe, kod mene nije tako. Nova verzija ne vidi staru, i to nije slučaj sa jednim backup-om već sa 10-ak različitih (oko 150 računara).

To sam napomenuo onako, čisto da ima na umu, iako mislim da to kod njega nije slučaj čim očitava backup ali mu program prijavljuje grešku. Ja svoje kopije čuvam na najmanje tri mesta da ne bi došlo do ovoga. :)

I kod mene je bilo da stari acronis ne vidi *.tib pravljen sa novijom verzijom.

Nisam nikada ulazio u problematiku zašto mi se to dešavalo, zanimalo me je samo da efikasno završim posao :), ali .tib fajlove koji su pravljeni sa verzijom 9 nisam mogao da očitam preko Boot CD verzije 10. Pokušavao sam i sa HDD-a (sa druge particije naravno :p), sa usb HDD-a, preko mreže itd. Umesto da gubim vreme i tražim razloge "zašto i kako" ubacio sam staru verziju Boot CD-a i završavao posao. :)

Ti .tib fajlovi se više ne koriste, stigle nove verzije OS-a i drugih programa, pa ih više i ne koristim. Doduše, sada se tom problematikom bavi neko drugi u firmi pa ne razmišljam više o tome i ne koristim Acronis već duže vreme.

Nazad
Vrh Dno