Šta je novo?

Problem sa abit NF7 plocom

Milos13

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2003
Poena
619
Ustvari imam dva problema.
Uzeo sam novu plocu, i kada hocu da instaliram nforce 3.13 sve se instalira sem audio panela, probao sam i sa drajverima koje sam dobio uz plocu ali nista.
Drugi problem je sto prilikom paljenja racunara se uopste ne vidi onaj spisak za procesor, memoriju disk itd..
Da li neko zna mozda resenje za ova dva problema

Pozdrav

Milos13 je napisao(la):
Uzeo sam novu plocu, i kada hocu da instaliram nforce 3.13 sve se instalira sem audio panela, probao sam i sa drajverima koje sam dobio uz plocu ali nista.
Koji windows?
Ako je 98 batali :)

nemoj da instalirash 3.13 nikako...nabavi 2.78, najbolji je...

Ako je NF7 bez S audio deo i ne treba da se instalira. Instaliraj drajvere za realtek ili vec koji zvuk ide na NF7.

A sto se ovog drugog tice, taj deo samo proleti pa se zato ne vidi. Pritisni pause pre nego sto win pocne da se ucitava. Recimo stavi da ti je prvi boot uredjaj fdd a drugi hdd. I cim se floppy ukljuci da proveri da li ima disketa sa koje ce da bootuje pritisni pause i videces tu tabelu, proc, memorija, diskovi, irq...

Uspeo sam sa realtek drajverima.

Nisam mislio na taj spisak nego prvo izlistavanje gde cekira memoriju i gde pise koja je ploca, primari master itd.. to i dalje ne radi.

Pozdrav

verovatno se monitor presporo "greje", tj ne pojavi se slika dovoljno rano.. ja recimo nikad nisam video ekran pre tog o kojem prichash, onaj koji daje grafichka kartica..

Na staroj ploci nisam imao taj problem, a monitor je isti Samsung 753s

prvo ukljucis monitor, pa tak onda kresnes komp. ako tako nece onda imas foru u biosu tj fore. prva je da proveris da li ti je "first init display = agp" a ne da bude pci. a druga fora ti je da namestis "hdd delay = 5" (to je 5sec) i onda bi trebao da ti prikaze. nemoj da te brine to nije nista. a ovo hdd delay to je samo kad se butuje k0mp da odlozi na 5 sec pre nego sto inituje hdd. nadam se da sam pomogao.
poz :)

vudu_dva je napisao(la):
verovatno se monitor presporo "greje", tj ne pojavi se slika dovoljno rano.. ja recimo nikad nisam video ekran pre tog o kojem prichash, onaj koji daje grafichka kartica..
To zavisi i od graficke karte. Tako, na Ti4200, bez problema se vidi taj "bas prvi" ;) ekran, gde ispise naziv karte, koliko ima memorije i koju ima verziju biosa (graficka), i tako drzi par sekundi... dok na FX 5900 Ultra toga nema. Tacnije, uopste nema tog ekrana!

Da napomenem, nije do monitora u mom slucaju. Tako je napravljena karta. Zato se i ceo sistem brze butuje, za cirka 25 sekundi.

i meni je to bilo na nVidia-i a na ATi ju nema. nemoj da se brines nije nista pokvareno. to je normalno.

Mislim da...ako posle podizanja sistema,restart-ujes sistem-mora da se pojavi "prvi ekran"...Prvi obicno preskoci i iz razloga sto je u BIOS-u ukljucena opcija quick boot...
Pozdrav!
:wave;

npetar je napisao(la):
Mislim da...ako posle podizanja sistema,restart-ujes sistem-mora da se pojavi "prvi ekran"...Prvi obicno preskoci i iz razloga sto je u BIOS-u ukljucena opcija quick boot...
Pozdrav!
:wave;
Ne. Sta god radio, kod mene sada nema "prvog ekrana".

CAR je napisao(la):
...
Ne. Sta god radio, kod mene sada nema "prvog ekrana".

Tvoj komp se ne racuna.Mislim,isuvise je brz :p pa sve proleti i ne stignes da vidis :rtfm:

nema na cemu! ne mogu da verujem sta mi se desava! uspeo sam da pomognem jos nekom! cool :) ! izgleda da nisam ja toliko los!

Na mojoj makini nema "prvog" ekrana (gde ispisuje podatke o grafickoj), nije nikada ni bilo, nego samo POST... Mada, morao sam da stavim delay 3 sekunde inace proleti toliko brzo da ne vidim ni kako je setovana makina =)

Ma to je sve donekle normalno. Meni je isto preskakao taj prvi boot ekran sa Ati R9000 i Asus A7V266-C plocom ali kada sam zamenio za sadasnju plocu Abit NF7 sve je normalno.

Ako hocete da vidita sta ima ili nema :D prilikom butovanja lepo stisnite PAUSE na tastaturi ;) A posle nastavite sa enter...

inace, ja na mom ti4200 nikad nisam video njegov boot ekran, sad cu bas da probam

Eh, probao sam i nece... Izgleda da se graficka inicijalizuje pre tastature ili jednostavno ne prikazuje nista ovaj moj asus.

Nazad
Vrh Dno