Šta je novo?

Problem sa Abit KT7a i Duron 1Ghz

cyber

Čuven
Učlanjen(a)
22.01.2002
Poena
609
Imam Abit KT7A v1.3 i Duron 1Ghz. Ne mogu da overklokujem Duron. Nece da mi radi na magistrali od 133. Stavio sam novi Bios, radi mi samo na 125Mhz. A preko toga nekad nece da se upali masina a nekad i Win ,izbacuje neke glupe poruke. Procesor je otljkucan radio je kod prijateljana magistrali od 133 a kod mene nece. Nije do rama probao sam i na drugoj masini RAM radi na 150Mhz.

Imam masinu

ABIT KT7A v1.3
Duron 1Ghz
GeForce2 Ti
256MB
Live 5.1
40GB Maxtor 7200rpm
TermalT 7CU

Jesi li smanjio mnozilac na 9 pa probao onda na 133Mhz. 10x133 nece bas svaki primerak.

Smanjio sam na 9 i na 8 ali ni onda nece probao sam da menjam napon ali ni onda nece najvise sto sam uspeo da dignem je 9x125 i to je 1125Mhz ali 133 magistrala ni da krene samo mi zablokiram masinu.
Pomogajte ljudi

Aca je napisao(la):
Jesi li smanjio mnozilac na 9 pa probao onda na 133Mhz. 10x133 nece bas svaki primerak.

Pa cekaj bre, do juce je za Morgan na 1G max granica bila 1200, u bilo kakvoj kombinaciji, a sad "nece bas svaki na 1330" ? WTF???

&Mancha& je napisao(la):
Imao sam isti problem sa MSI K7T266Pro2 i fora je bila u tome sto u biosu postoji opcija Fast Command (vezano za procesor) kada sam to iskljucio radi na 8*150. Vidi da li imas nesto slicno.

Postoji opcija Fast Command u Biosu ali nemoze da se iskljuci moze da bude samo Normal i Fast ali ni to ne pomaze jer preko 125Mhz x 9 nece ni da mrdne. Nepali masinu zablokira se pri dizanju...

CAR je napisao(la):
Pa cekaj bre, do juce je za Morgan na 1G max granica bila 1200, u bilo kakvoj kombinaciji, a sad "nece bas svaki na 1330" ? WTF???

Ne pratis redovno forum i zbivanja u svetu, inace bi znao. :p

Aca je napisao(la):
Ne pratis redovno forum i zbivanja u svetu, inace bi znao. :p

Forum pratim, do sad sam video samo da je gozzila postovao o o/c Morganu, i on je bio jedini, sto se moze protumaciti kao izvanredan primerak... ali samo jedan. A sto se tice sveta... citam neki rewiev o ovom Morganu, i tamo kao 'ladno oni odvrnu magistralu na 144, ode Durko na 1440 i oni zakljuce: "da, bice ovo jos jedna veoma dobra serija procesora za overklok" :D
Uostalom, gde ima da se kupe bas ti Morgani, koji se vise overavaju od 1200?Nisam video da se bilo ko oglasavao ili pak hvalio da poseduje neki primerak...
******, ja imam jedan koji nece ni na 1200... :(

CAR je napisao(la):

Tebi su namerno uvalili taj nesretni primerak. :p

Aca je napisao(la):
Tebi su namerno uvalili taj nesretni primerak. :p

Nije tako... Uostalom, znas coveka, uzimao si od njega Leadteka, pa ti sam znas kakav je...

CAR je napisao(la):
Nije tako... Uostalom, znas coveka, uzimao si od njega Leadteka, pa ti sam znas kakav je...

Od koga sam ja to uzeo Leadteka?

Daj momci nemoj da se prepucavate, ja sam zatrazio pomoc a ne da vidim ko je u pravu i ko ima brzi Duron vec ako znate da mi pomognete recite ako neznate u redu.

A čime si otključao tog Durona? Ja ni tečnim srebrom nisam uspeo.

Robija je napisao(la):
A čime si otključao tog Durona? Ja ni tečnim srebrom nisam uspeo.

Prvo, izvinjenje za cybera... sorry sto ti ugusismo thread.
A ti Robijo, kakvo bre srebro??? Ma olovka je za Morgana majka... cuvaj srebro za XP ili za escajg...

Za CAR-a prihvatam izvinjenje...

Otkljucan je sa olovkom jer je kod druga radio na 150Mhz ali k0od mene samo na 125Mhz probao sam sve kombinacije ali ni jedna ne uspeva. Onda nece da ni radi AGP 4X. jer kad to ukljucim blokira mi komp posle nekih 5 minuta. Ja sve mislim da ploca nije ispravna, ali kad stavim sve na default radi normalno. Daj ako neko ima tu plocu i ako je imao duron da mi posalje setovanje za tu plocu.

CAR je napisao(la):

He,izgleda da nisam ja jedini k....e srece,nece ni ovaj moj da bekne na 1200,mislim cudo od primerka...(u negativnom smislu) radi na 170x6 na default voltazi (vise nisam uspeo mozda i zbog memorije) a nece na 9x133 ni na 1,85 stabilno,tako da ga drzim na 8,5x133 na 1.65 i tako radi super stabilno.

pozdrav

moj maximum koji sam uspeo da ga pokrenem je 1266 da radi bez problema, a na 1300 i vise nece ni da upali racunar

Ali jos jedan problem kod mene nece da radi sa mnoziocem koji ima plus pola kao na primer 8.5 ili 7.5 radi samo sa celim brojevima a kad stavim na 133 nece da mi upali komp smanjivao sam napon podizao ali nista daj da mi neko posalje setovanje u biosu pa da vidim u cemu je problem:
moj email je [email protected]

e to se i meni desava ne rade 7.5 , 8.5, 10.5, i 11.5 to su oni koje sam probao. Uvek zaokruzi recimo umesto 10.5 na 10 11.5 na 11.... ima li neko ideju kako to moze da se resi ako uopste moze????FX

Ja bih rekao da ipak nije dobro odkljucan... zna to da pravi slicne probleme.

Ili ti je uleteo krsh primerak ploce :(

ma kod mene radi trenutno na 9x133 ali mi ovih dana treba stici kingstonova memorija pa se nadam da ce raditi na 8x150 sto bi bilo bas lepo(D)

mishkooo je napisao(la):
He,izgleda da nisam ja jedini k....e srece,nece ni ovaj moj da bekne na 1200,mislim cudo od primerka...(u negativnom smislu) radi na 170x6 na default voltazi (vise nisam uspeo mozda i zbog memorije) a nece na 9x133 ni na 1,85 stabilno,tako da ga drzim na 8,5x133 na 1.65 i tako radi super stabilno.

pozdrav

Eto... isti smo. Ja ga trenutno drzim na 1000, inace mu je max tu negde oko 1133, tj. kao i ti 8.5x133. FSB mu je isao do 206 MHz, ali sa mnoziocem od 5 (da li je neko imao visi FSB od 206 na ovom procesoru? , ovde na forumu su ga maksimalno terali na 205 - barakuda).
Inace, cuo sam da su sad stigle neke budjavi komadi (da li i serije?), koje nikako nece na 1200, a s druge strane, tamo nize u ovom threadu, Aca tvrdi da ih ima koji idu na mnogo vise od 1200... :confused:

cyber je napisao(la):
Ali jos jedan problem kod mene nece da radi sa mnoziocem koji ima plus pola kao na primer 8.5 ili 7.5 radi samo sa celim brojevima a kad stavim na 133 nece da mi upali komp smanjivao sam napon podizao ali nista daj da mi neko posalje setovanje u biosu pa da vidim u cemu je problem:
moj email je [email protected]

cyber (a ovo vazi i za BeastMastera): nije ti dobro otkljucan CPU. To je sigurno, tako je i meni bilo, dok nije ponovo nasaran. Drugim recima, bio je polu-otkljucan (mogu da se biraju mnozioci, ali samo celi brojevi, a sa "polovnjacima" zaokruzuje).

CAR je napisao(la):
cyber (a ovo vazi i za BeastMastera): nije ti dobro otkljucan CPU. To je sigurno, tako je i meni bilo, dok nije ponovo nasaran. Drugim recima, bio je polu-otkljucan (mogu da se biraju mnozioci, ali samo celi brojevi, a sa "polovnjacima" zaokruzuje).

pa onda sutra da se bacim opet na poso:( FX

BeastMaster je napisao(la):
pa onda sutra da se bacim opet na poso:( FX

Yup... i ovaj put gledaj gde zvrljas :p

BeastMaster je napisao(la):
ma gledao ja i prosli put, ali cu sutra prvo da obrisem i naocare pa tek onda da zvrljam:D

Uzmi ti lepo magicnu krpu u ruke, pa po djozlucima... Trljaj dok ne sinu, ondak se baci na zvrljanje :p

Nazad
Vrh Dno