Šta je novo?

Problem sa ABIT IC7 i Cable modemom

LUC1FER

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
11.06.2003
Poena
649
Kupio sam ABIT IC7, 2.6C, 2x256mb A-data ddr500 memoriju i cable modem ne radi.
Naime kada povuce protok racunar se restartuje bez ikakvog upozorenja ili mi iskoci plavi ekran u Win XP-u sa greskom 0x000000A ili tako nesto. Probao sam da menjam cable modem ali ni to nije pomoglo. Prvi je bio Motorola 4200 a ovaj sad je SciAtl Webstar 120DPX. Instalacija windowsa je bila cista tj. format c:
Obican net radi bez problema satima.
Stara konfiguracija je bila Gigabyte 60xt, 1.2 tualatin, 512 NCP.
Procitao sam negde na netu da to moze da bude zato sto je stara ploca bila USB 1.0 ili 1.1 a ova nova je 2.0 ali da li neko zna kako da resim ovaj problem?

hvala unapred
Pozdrav
Luka

zaista jedna vise nego prijateljsak preporuka: ako si tolike pare potrosio na plocu, procesor i memoriju, dodaj jos 10e, kupi 3com 905b ili 905c mreznu kartu i nakaci modem na lan adapter...

sve to izvanredno funkcionise, ja sam sebi cak podigao i RRAS server pa se sad ko zna odakle nakacim na net preko mog servera 🙂 idealna kombinacija za laptop 🙂 samo da ga jos imam, a ne da moram da nalzim ko zna ciji kompjuter ovde... odo ja u offtopic 🙂

Je si li siguran da ce mi to resiti problem?

ps. U pravu si kad bolje razmislim to cu i da uradim
pozdrav

EDIT:Ako bi mogao da mi kazes gde ima 3 com kartice bio bih ti zahvalan

Jesi li probao da iskljucis Hyper-Threading iz BIOS-a MB?
Probaj ovo pa javi, imao sam slicnih problema ali sa ISDN-om...

Ako sam dobro shvatio, cable modem ti je na USB-u. XP ima dobru podršku za USB, ali kažu da je potreban SP1 za ispravan rad USB 2.0 adaptera.
Možda ti to sredi problem.

imam SP1

Resio sam problem na Miroslavov nacin tj. kupio sam mreznu kartu AT-2501 TX za 700 din i sve radi ok.
Hvala Miroslave :happy:

Nazad
Vrh Dno