Šta je novo?

Problem sa A7V8X-X

raven2005

Slavan
Učlanjen(a)
28.09.2005
Poena
350
Komp je: Athlon xp 2200+, A7V8X-X, 256MB ddr, radeon 9200... radio je normalno... promenjena je graficka na asus 9550 i dodata je memorija 2x256 Kingston... posle ove promene odmah udje u bios gde su namestanja za CPU... a tastatura ne radi... vidim da je spustio na cpu 1350mhz znaci da je nekako resetovao bios... proban je clear cmos, vadjena baterija, sve komponente su vadjenje i cpu, nije proban drugi CPU...

raven2005 je napisao(la):
Komp je: Athlon xp 2200+, A7V8X-X, 256MB ddr, radeon 9200... radio je normalno... promenjena je graficka na asus 9550 i dodata je memorija 2x256 Kingston... posle ove promene odmah udje u bios gde su namestanja za CPU... a tastatura ne radi... vidim da je spustio na cpu 1350mhz znaci da je nekako resetovao bios... proban je clear cmos, vadjena baterija, sve komponente su vadjenje i cpu, nije proban drugi CPU...

Jesi probao poslije "Clear cmos" da startujes kompjuter sa mem. modulom koji je bio do tada u kompjuteru (blah, ovo sam ruzno formulisao :S: )? Jedino mi pada na pamet da taj "novi" modul brljavi.

Pozdrav,
:wave:

To nisu novi moduli... vec su iz drugog kompa koji radi sa njima odlicno... a fazon je u tome sto mi tastatura ne radi, od tad, da radi tastatura nesto bih probao u bios-u... a i posle clear cmos-a sam vratio sve stare komponente... i opet isto... probao sam i da resetujem bios opet ali nista... opet ode u meni gde su namestanjs za cpu... probao sam tri tastature... samo nisam probao usb...

Probaj da flashujes BIOS na najnoviju verziju,valjda 1008.Imas i neke novije beta biose.

Kako da flesuje bios kada mu neradi tastatura?
Jel bas nikako ne radi tastatura????

Baraba je napisao(la):
Kako da flesuje bios kada mu neradi tastatura?
Jel bas nikako ne radi tastatura????

Izvinjavam se.Moj previd.

Gde je raven2005 sada kada smo se raspricali?

Jesi li probao sa nekom drugom tastaturom?

Prijatelju da se razumemo ta ploca je njesra ! Npr. imaju je 2 ortaka i obojici pravi razne probleme.Cak ja mislim da je tastatura verovatno u redu(probaj na svom master kompu) ali da se ploca nesto istripovala.

Mislim da je ta ploca pravila probleme ako ima vise od dva memorijska modula, pokusaj ostaviti samo dva ili izvaditi 2X256 Kingston i tako probati.

Uvek sam se cudio Amerima, oni bre ne umeju ni gumicu na cesmi da zamene, za obicno crkavanje osiguraca zovu elektricara, kad se promene kanali tu je cable guy, ne pendzetiraju sami opanke nego nose kod obucara.... svi rade SAMO svoj posao.
A mi smo svi majstori............

A po cemu si tako siguran da je tastatura u pitanju? (Mozda nisam bas pazljivo citao) Mozda se "samo" racunar zaglavi pri ulasku u BIOS. Da nije pomeren cooler procesora ili slicno tokom zamene graficke i memorije. Po meni, treba probati sa starom grafickom a zatim i starom memorijom jer tu je negde i problem...

Pa napisao sam da sam vratio sve kako je bilo... nekako je resetovan bios prilikom zamene komponenti a kada se resetuje mora da se namesti procesor na pravu frekfenciju... prvo na ekranu sto se vidi je bios i namestanja za cpu... kuler za cpu stoji ko kamen... probao sam tri tastature... tako da tastatura otpada... jedino ako slucajno nije otisao port, ostaje mi da probam usb... koja ovde gde zivim je retka... a znam da je njesra ploca... zato sto mi je ovo 3 koja se sjeb***... prve 2 nisu htele da se ukljuce uopste i sve je nastalo prilikom promene komponenti... na kompu gde mi je msi kt4v menjao sam mali milion puta komponente i svaki put radi, tako da otpada i nepravilna zamena komponenti...

pokusaj uzeti ps/2 to usb adapter on je oko 400 din i onda pokusaj spojiti tastaturu preko usb-a......

Moj ortak je imao slican problem sa MSI plocom. Imala je Inter I845 chipset i posle menjanja memorije i grafike crkao mu je keyboard controler na ploci. Znaci probali smo isto reset biosa i nista. Lampice za dijagnostiku na MSI plocu na onom dodatnom bracket-u su bile upaljene u kombinaciji da je kontroler neispravan. Problem je resen kupovinom nove ploce

dobrosavke je napisao(la):
Moj ortak je imao slican problem sa MSI plocom. Imala je Inter I845 chipset i posle menjanja memorije i grafike crkao mu je keyboard controler na ploci. Znaci probali smo isto reset biosa i nista. Lampice za dijagnostiku na MSI plocu na onom dodatnom bracket-u su bile upaljene u kombinaciji da je kontroler neispravan. Problem je resen kupovinom nove ploce

Pa lepo bi bilo kada bih mogao da nadjem takvu novu plocu... posto je nastupila nestasica socket a ploca... ima moj drug da se usreci kada bude cuo ovo... ustvari njegova sestra ima da ga ubije... hahahhahah... covek je hteo da igra malko bolje igre... hhaaa... ipak je to 2200+... ostalo mi da probam sa usb tastaturom ali cisto sumnjam da ce nesto pomoci... ma ovo izgleda da proizvodjaci maticnih su stavili rok trajanja na socket a ploce... u poslednje vreme ovde u mestu crkavaju samo tako... kuc kuc u drvo da moja nerikne na slave mashini... posto radi 24/7 :)))))))

Nazad
Vrh Dno