Šta je novo?

problem sa 9600xt i drajverima...

litlledevil

Slavan
Učlanjen(a)
26.07.2004
Poena
304
Pozdrav..
Upravo sam kupio Asus Radeon 9600xt VIVO i time presao sa starog geforca 2 na 32 MB.. Umesto da bude sve super kada se predje na nesto bolje, samo problemi...
Imam sledece probleme... Prvo sam stavio graficku i drajvere koje sam dobio sa njom... windows je pucao, startuje se pa je crn ekran, samo u 10% slucajeva radi ok... Zatim sam odmah skinuo Catalyst dirvere sa Ati-jevog sajta... zajedno i sa WDM driverima za VIVO i control panelom... sada na kraju (nakon dve instalacije windowsa - inace koristim Windows xp professional SP2) radi sve ok u 90% slucajeva, a onih 10% je problem kada startujem racunar... krene boot sekvenca, windows ucitavanje normalno... treba da udje u windows i ekran se ugasi i to je to... samo mogu da resetujem komp...
Moje pitanje je dal neko ima ideju jel ovo sve zbog drajvera, windowsa, same kartice, mozda neceg drugog hardwerskog (mada je slucajnost onda neverovatna) ili neceg vanzemaljskog u mom racunaru... i naravno ideje za resenje su dobrodosle...

konfiguracija ostala je :
ASUS A7N8X-X Maticna (Nforce 2 chipset)
Athlon XP 2500+
512 MB DDR RAM
120 GB WD HDD
DVD RW LiteON
CD RW Teac
Fioka sa 20 GB HDD QUANTUM

Iskustvo

litlledevil je napisao(la):
Pozdrav..
Upravo sam kupio Asus Radeon 9600xt VIVO i time presao sa starog geforca 2 na 32 MB.. Umesto da bude sve super kada se predje na nesto bolje, samo problemi...
Imam sledece probleme... Prvo sam stavio graficku i drajvere koje sam dobio sa njom... windows je pucao, startuje se pa je crn ekran, samo u 10% slucajeva radi ok... Zatim sam odmah skinuo Catalyst dirvere sa Ati-jevog sajta... zajedno i sa WDM driverima za VIVO i control panelom... sada na kraju (nakon dve instalacije windowsa - inace koristim Windows xp professional SP2) radi sve ok u 90% slucajeva, a onih 10% je problem kada startujem racunar... krene boot sekvenca, windows ucitavanje normalno... treba da udje u windows i ekran se ugasi i to je to... samo mogu da resetujem komp...
Moje pitanje je dal neko ima ideju jel ovo sve zbog drajvera, windowsa, same kartice, mozda neceg drugog hardwerskog (mada je slucajnost onda neverovatna) ili neceg vanzemaljskog u mom racunaru... i naravno ideje za resenje su dobrodosle...

Athlon XP 2500+
512 MB DDR RAM
120 GB WD HDD
DVD RW LiteON
CD RW Teac

Imao sam i ja slicnih problema sa ASUS-ovom 9600XT TVD, upravo onom koju i ti imas, ali na ploci Abit NF7-S i sa Bartonom 2600+
Problem mi je bio u memoriji, naime, memorije (2x256 Kingston) sam stavio u prvi i treci slot, smatrajuci to normalnim za dual-chanel rezim rada.
Medjutim, kada sam malo eksperimentisao, pa sam memorije stavio u drugi i treci slot, onda je sve besprekorno funkcionisalo.

Inace sam kasnije cuo da upravo ta Asusova kartica ima problema sa kompatibilnoscu na nekim plocama. Izmedju ostalog to je i jedan od razloga zasto sam je prodao.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Mislim da je moj ortak imao slicne probleme sa svojom 9600xt (zaboravio sam tacno koja). Rekli su mu tamo gde je kupio da u biosu namesti agp na 4x (koliko se ja secam ploca mu podrzava 8x sigurno), i da se to vec desavalo. Sad sve radi ok.

litlledevil je napisao(la):
Pozdrav..

Athlon XP 2500+
512 MB DDR RAM
120 GB WD HDD
DVD RW LiteON
CD RW Teac

1. Fast Writes isključeno u biosu.
2. počistiti sve zaostatke od NV drajvera, ako treba i ručno iz safe moda.
3. ako se i dalje dešava, namestiti čistu instalaciju po propisu (a propisi su u F.A.Q. sobi)
4. ako se i dalje dešava probaci ceo comp sa drugim kvalitetnim napajanjem
5. ako se i dalje dešava, probati sa drugom brand memorijom
6. ako se i dalje dešava, grafička je neispravna (nema veze sa drajverima), i reklamirati je.

Kao što se vidi, šanse da je neispravna grafička su manje nego da te sledeće leto smaže ajkula.
A šanse da su u pitanju drajveri za grafičku su tolike, da ako je to slučaj, možeš slobodno da se krećeš kroz Svemir na pogon neverovatnoće. :D

E Notaxe, ovog puta si prevazisao sam sebe :D :D :D

Hvala svima za predloge...
Odradio sam svasta al sam kraj svega je... stavio sam staru kraticu (geforce 2 na 32 MB) i radi sve bez problema... tada sam vratio radeona 9600xt i po propisu instalirao sve drajvere za njega (catalyst WDM, control panel i video drajver)... trenutno radi sve kako treba... videcemo tokom par dana

pa samo da informisem... problem jos uvek postoji... i to nestalan problem... tacnije ako gasim racunar nocu imam probelm ujutro da ga upalim.. boot-uje se windows al pre nego sto udje windows blokira i monitor ode u standby mod... tako par puta... ugasim ga na 10 min. i onda udje normalno... citav dan radi noramlno i moze se restartovati koliko puta potrebno.. radice normalno (samo kad je malo duze ugasen isti problem). Safe mod radi bez problema tako da je pretpostavljam do drajvera... mada ne znam vise ni sam...

no probacu posle praznika da odnesem u servis pa da vide...
%$#^%$@@#$%^$ i nova graficka... :(
pozdrav svima

Vrlo slican problem sa 9600 XT
Ima zvuka nema slike... Najcesce tokom igrica, ponekad i odmah nakon podizanja sistema.

Promenio drajvere, sada nema nestajanja slike, ali se trenutno omiljena igrica FIFA 2005 povremeno malo koci i trza...

Ako jos neko ima neki savet, zahvaljujem unapred

Unapred se izvinjavam sto ce ovaj "reply" biti malo duzi,ali moze vam pomoci.
Kao prvo sys info:
Intel (northwood) [email protected]
Asus P4P800E-Deluxe
2x512 mb ddr 400 Kingston/Mosel@2-2-2-5
Maxtor SATA 80Gb

Asus Ati Radeon 9600XT VIVO
Creative SB Audigy 2
Pioneer DVDRW 108
Chieftec ATX 360W
Win XP +sp1

E ovako,ovu masinu imam vec neko duze vreme,a grafiku konkretno vise od 6 meseci.Sve je savrseno radilo do pre mesec dana,a onda odjednom posle instalacije 4.10 catalyst drivera su poceli problemi.Napominjem da sam instalirao obicnu CP varijantu drivera.Poceli su da se javljaju problemi sa osvezavanjem.Nikako nisam mogao da nateram kartu da radi na 100h.naravno iznerviran ovim deinstalirao sam te drivere i vratio 4.9 i sve je bilo ok.E onda su se pojavili 4.11 driveri koje sam probao i sve je bilo ok...hm skoro ok.Jedini problem koji sam imao je problem vezan za "PUNKBUSTER" koji se inace konfliktuje sa catalyst driverima.Problem je bio dok igram online (BF1942) jednosavno igra se ugasi i eto mene na desktopu.Ubrzo je Ati dao obavestenje da ce taj problem biti resen sa 4.12 driverima.Cim su se pojavili odmah sam ih instalirao i sve je bilo ok 2 dana,a onda nastaje pakao.
Prvo prilikom igranja HL2 (iskoristio sam vaucer tako da posedujem original sto iskljucuje ono kao "imas pirat sta se cudis") je poceo da mi se pali VPU recover na svakih pola sata.Rekoh zahtevna igra mozda sam preterao sa podesavanjma (max).Medjutim ista stvar je pocela da se desava i sa Battlefield-om,samo mnogo drasticnije.VPU recover je poceo da se pali na svakih 30 sec. sto je super za online igranje.Posle gomile psovki upucenih na racun ATI-ja vratio sam 4.9 drivere medjutim posle samo par sati opet isto.Uglavnom da ne duzim,pala je reinstalacija windows-a vise puta,probao sam sve drivere od verzije 4.8 do 4.12 CP i CCC ali problem je ostao.Posto je grafika pod garancijom naravno vratio sam je i dok cekam da je istestiraju i kao dobiju nove(satro nemaju na lageru...u stvari cekaju da vide da li ce sve uspeti da prodaju do Nove godine) dobio sam na koriscenje Asus Ati Radeon 9200se (UZAS).Dodjem kuci ubacim kartu instaliram drivere sve kao radi.Medjutim sutra se ponovo upalio VPU recover prilikom igranja BF-a.I onda ajde i ovo nanovo driveri cuda medjutim ista stvar.Malo sam se glupo osecao jer sam mozda reklamirao ispravnu kartu.Nekako sam dosao do FX5200 karte i nju isprobao_Opet je sve bilo ok jedan dan a onda prilikom igranja (naravno BF-a online) sve se jednostavno smrzlo.Pomogao je jedino fizicki restart.E tu sam pu'ko sa zivcima,znaci nije grafika nego neka druga komponenta.Uglavnom sve sam istestirao(izmaltretirao),medjutim sve radi savrseno_Onda sam se setio interneta,rek' da vidim s'a kazu ljudi.Ispostavilo se da milion ljudi ima isti problem a sto se resenja za isti tice nema univerzalnog.
Ja sam konkretno skinuo nove drivere za plocu i flashnuo bios i stavio AGP na 4x i naravno FAST Write uvek drzim iskljucenim.I evo sada onaj FX 5200 radi normalno a 9600XT-a jos uvek cekam.

litlledevil- imam ortaka koji je imao identican problem.Kod njega je sve proradilo kad je skinuo SP2.

Ja nemam ama bas nikakvih problem sa igricama... Igram sve zivo sto mi padne pod ruke pocev od HL2 do chronicles of riddick... pokrenuo sam i 3d Mark 2005 i odradio ga je bez problema... Samo su problemi ono sto sam naveo... kod ukuljcivanja racunara... Imam jedno NEPRAKTICNO resenje za ovaj problem - vec 3 dana nisam iskljucivao komp i sve radi super...

Overkill hvala na savetu al za sada jos nemam nameru da skidam SP2 jer imam integrisanu verziju sa vec instalacijom win-a... a i bolje radi sa.. Bios mi je podesen isto (AGP na 4x (tj. 8x - disabled) a fastwrite OFF)...

Nazad
Vrh Dno