Šta je novo?

Problem sa 8800GT

• Začetnik teme Začetnik teme nsAce
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

nsAce

Slavan
Učlanjen(a)
25.11.2007
Poena
330
Imam problem sa karticom 8800GT. Iako znam da imam onu prvu seriju koja ima problem sa pregrevanjem mislim da je ovo ipak previse.
Ovih dana, znaci ne leti, temperatura u praznom hodu je 81-82 stepena (pri cemu kuler radi na 30%). Kada je opteretim ventilator se ubrzava do 100% ali temperatura skace na neverovatnih 94-95 stepeni.
Ako pomocu programa "eVGA precision" stavim ventilator na recimo 60% temperatura u praznom hodu je naravno manja ali temperatura pri opterecenju je narano nepromenjena i ventilator se opet ubrza do 100% ali sada koliko mogu da cujem prvo se ubrza pa onda uspori i tako drlja na svih minut do dva.
Moje pitanje je: Sta moze biti u pitanju (posto nisam ranije primetio da se bas toliko greje) i da li je mozda bolje ugraditi neki bolji hladnjak od ovog loseg fabrickog?

Poslednja izmena:
***, ti fabricki singleslot kuleri jesu slabi.

Ono sto bi mogao da uradis je da izduvas prasinu iz kartice, ako se nakupila, da poboljsas airflow u kucistu, ili da - menjas kuler.

Sve zavisi koliko jos planiras da imas tu kartu, pa da recimo stavis Arctic Cooling Accelero kuler, on bi bio najbolje resenje.

Poslušaj nex999 -a. Promena paste može da malo poboljša stvar. Imao sam referentnu Asus 8800GT i sve navedeno je malo poboljšalo situaciju ali sam na kraju namontirao Zalman VF-900 koji je lepo hladio GPU a za PWM sam koristio pasivne hladnjake od memorije.

Imam ja jedan Gigabyte cooler za 8800GT, javi se na PM, ako te zanima.

Poslušaj nex999 -a. Promena paste može da malo poboljša stvar. Imao sam referentnu Asus 8800GT i sve navedeno je malo poboljšalo situaciju ali sam na kraju namontirao Zalman VF-900 koji je lepo hladio GPU a za PWM sam koristio pasivne hladnjake od memorije.

Mislio sam da treba hladnjak samo za memoriju i procesor.
Jel to ovo zaokruzeno zutim?
attachment.php

Hm, kod mene radi. No da se ne patis...

Prilozi

• Untitled-1.jpg
    Untitled-1.jpg
    63.9 KB · Pregleda: 58
Hm, kod mene radi. No da se ne patis...

A sta preporucujes u vezi tih hladnjaka. Jel ima u NS da se pazari?
Pre par godina sam bezuspesno trazio hladnjak za maticnu plocu pa sam na kraju nakalemio pasivni hladnjak od neke stare graficke.
Malo sam u dilemi. Na Zalman sajtu pise:"This RAM Heatsink is is to be exclusively used on the NVIDIA GEFORCE 8800 series video cards (exception: G92 GPU chipset 8800 series cards). It must be used with Zalman’s VF1000 LED. "
Dobro, to pise za odredjenu vrstu hladnjaka ali koliko vidim i neki drugi njihovi hladnjaci dolaze samo sa hladjenjem za cpu i memoriju.
Da li to znaci da za bilo kog drugog proizvodjaca ti hladnjaci nisu potrebni?

Poslednja izmena:
Ja sam imao ovaj problem prosle godine.Kartica se iz meseca u mesec sve vise grejela.Nova pasta i provetravanje nisu pomagali.Bio je problem u onim orpugama koje pritiskaju hladnjak na chip.Vremenom su se skupile.Skini ih, rastegni ravnomerno i stavi nazad.Vratile su se temperature na one koje su bile kad sam je kupio.

@drkrngr

To sam i ja primetio. Kao da se kartica greje sve vise. Mislio sam da crkava ventilator.
Ali sada je kasno, vec sam kupio novi hladnjak i montirao sam ga. Zasto mi se uvek tako nesto dogodi? 😡 Sto se nisi javio ranije? 🙂
Kolike su tebi temperature posle sredjivanja tih opruga?

Meni su sada temperature oko 43 stepena u praznom hodu a oko 63 stepena pri opterecenju.
Znaci dobio sam nizu temperaturu 30-40 stepeni (u odnosu na ova zadnja ocitavanja), tisinu i pri punom broju obrtaja ali je tezina kulera velika. Najvece razocarenje su oni pasivni hladnjaci (koje sam posebno kupio). Hladnjaci su tako klimavi da ce verovatno pootpadati svakog casa. Ona termalna traka na njima je zesce ******. A postoji problem i njihove velicine pa ne mogu da se stave bas preko svih mosfeta (jedan mosfet je ostao bez hladnjaka). Nazalost u Americi je dostupna hrpa resenja bas za 8800GT u pogledu hladjenja tih mosfeta.

^ Koji si tacno hladnjak kupio, super ja taj pad od 40C 😉 ?

Deepcool V4000
[URL="http://www.deepcool.com.cn/ENGLISH/file/cp_v4000.htm"]http://www.deepcool.com.cn/ENGLISH/file/cp_v4000.htm
[/URL]
jd01_big.jpg

Samo ne znam koliko je merodavan taj pad temperature (od oko 40 stepeni u praznom hodu i oko 30 pri opterecenju) posto su prethodne temperature vece od onih kada je kartica kupljena. Eh da sad mogu da se setim koliko su tacno iznosile ranije. Istina te temperature pre su testirane na igrama a ove posle ugradnje kulera su merene u OCCT-u posle recimo 15 minuta rada pa je u igrama jos i niza. U igri AVP (ova nova) izmerio sam oko 50 (uz otvoreno kuciste) ali sam mislio da je neka greska.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno