Šta je novo?

Problem sa 8500GT PCI-E

MaliRadojica

Slavan
Učlanjen(a)
06.07.2004
Poena
316
Instalirao sam na bratovom kompjuteru kartu iz naslova (odličan primerak, taktovi 600/1200 def.), pri čemu su zamenjeni i ploča i procesor (nf3 AGP na nf4 PCI-E, 9600XT na 8500GT, burazer je malo čistio komp, pa je procesor ostao bez par nožioca. a i soket se malo sj...:S🙂.

Karta u novijim igricama radi odlično, ali u nekim starijim (Project IGI, na primer) daje izlomljene brljotine (trouglovi itd.) na meni - skrinu. Kad se uspe nekako "ubosti" start igrice, može se igrati, ali ima konstantno ponegde izlomljena polja itd...

1) uredno su deinstalisani prethodni ATI drajveri
2) u novim igricama radi normalno (već sam naveo)
3) u 2D win aplikacijama nema nikakvih problema
4) drajveri su oficijelni 6.14.11.102 (valjda je to oznaka)

Predpostavljam da je problem do drajvera, ali sa NV kartama nemam neka iskustva.

Ima li ko kakvu ideju (ili će NVidia ustupiti mesto X1600Pro, bez obzira na sve 3DMark-ove)?:crash:

Pa probaj sa starijim drajverima ako vec igras starije igrice.

EDIT:
Posto sam tek sad video da si prije imao ATI karticu, a sad nvidiu, moras pomocu programa
Driver Cleaner(nisam siguran za tacan naziv)obrisati repove starih ATI drajvera, pa tek
onda instalirati nove od nvidie.

pozz

Poslednja izmena:
Instalirao sam na bratovom kompjuteru kartu iz naslova (odličan primerak, taktovi 600/1200 def.), pri čemu su zamenjeni i ploča i procesor (nf3 AGP na nf4 PCI-E, 9600XT na 8500GT, burazer je malo čistio komp, pa je procesor ostao bez par nožioca. a i soket se malo sj...:S🙂.

Karta u novijim igricama radi odlično, ali u nekim starijim (Project IGI, na primer) daje izlomljene brljotine (trouglovi itd.) na meni - skrinu. Kad se uspe nekako "ubosti" start igrice, može se igrati, ali ima konstantno ponegde izlomljena polja itd...

1) uredno su deinstalisani prethodni ATI drajveri
2) u novim igricama radi normalno (već sam naveo)
3) u 2D win aplikacijama nema nikakvih problema
4) drajveri su oficijelni 6.14.11.102 (valjda je to oznaka)

Predpostavljam da je problem do drajvera, ali sa NV kartama nemam neka iskustva.

Ima li ko kakvu ideju (ili će NVidia ustupiti mesto X1600Pro, bez obzira na sve 3DMark-ove)?:crash:

Chekaj, niste reinstal Win posle upgrade jel? Za pochetak bi krenuo od toga, a i chinjenica da proscesoru fali par nozhica ne zvuchi ohrabrujuce :S:
I mozhda bi mogili da testirate gfrafichku na nekom drugom kompu, pa ako utvrdite da grafa pravi problem shaljite je na reklamaciju.

@activated1
Ma i ja nešto razmišljam o reinstalaciji, ali mi za to treba podosta vremena. Doduše, do sada nisam imao probleme sa prelaskom sa NF3 na NF4. Safe mode, deinstaliraš sve što možeš, onda NF4 drajveri itd..

Poslednja izmena:
@activated1
Ma i ja nešto razmišljam o reinstalaciji, ali mi za to treba podosta vremena. Doduše, do sada nisam imao probleme sa prelaskom sa NF3 na NF4. Safe mode, deinstaliraš sve što možeš, onda NF4 drajveri itd..

Pa ako ti je to vec veci posao, nadji nekog ki ima nV grafiku odnesi tu 8500tku tamo provrti te igrice shto zezaju tamo, ako tamo radi znash da je do tebe, onda odradish reinstall pa pokushah ponovo kod tebe, jedino mi nije jasno kako procesor radi bez nozhica al svaka mu dala :Klanjanje

Pa ako ti je to vec veci posao, nadji nekog ki ima nV grafiku odnesi tu 8500tku tamo provrti te igrice shto zezaju tamo, ako tamo radi znash da je do tebe, onda odradish reinstall pa pokushah ponovo kod tebe, jedino mi nije jasno kako procesor radi bez nozhica al svaka mu dala :Klanjanje
Ne radi taj procesor bez nozica nego je na starom koji je zamenjen slomljeno par komada.A covek sad ima novi...

Poslednja izmena:
@Gadoguz
Probao sa i Driver Cleaner (hvala za link), ne pomaže.

Nova instalacija Win-a će rešiti problem, sigurno, osim ako nije grafička felerična

Ja imam instalirane i ati i nv drivere pa sta ubodem to radi (kad testiram graficke). Zaista ne mogu da se setim da li sam imao problema oko toga u novije vreme.Ipak reinstal ne moze da smeta.

Ne mogu, predalzhem vam za pochetak chistu instalaciju Windowsa.

Ne zezaj da cu morati da reinstaliram win ako stavim nvidiu?! Imao sam 6600GT i kad sam stavio X300 sve je radilo kao sat i radi i dan danas, ne vidim zasto bi bio prob ako sad uradim suprotno :/

Mrzelo me da probam sa reinstalacijom, pa sam grafičku stavio na svoj kompjuter. Radi kao sat, doduše na "ultra prljavom" sistemu, gde su se za poslednjih pola godine izmenjali NF2, NF3, NF4, i865, 4-5 ATI-a, a sada radi i945P sa pomenutom NVidi-om (vadi me SCSI kontroler, pa ne moram uvek iz početka da instališem sistem).
Pozdrav i hvala na savetima.

Ja imam instalirane i ati i nv drivere pa sta ubodem to radi (kad testiram graficke). Zaista ne mogu da se setim da li sam imao problema oko toga u novije vreme.Ipak reinstal ne moze da smeta.

Samo da te "potvrdim", i ja imam sistem koji je preživo mnogo toga, ATI, nV, AMD, Intel... sve živo i ito šta ubodem to radi. 🙂
Do duše, ja imam 3 OS-a pa me boli uvo i da "zvizne" neki... 😀

Jesi li kad probao da digneš Intel sa prethodnog Sis-ovog čipseta?

Ne zezaj da cu morati da reinstaliram win ako stavim nvidiu?! Imao sam 6600GT i kad sam stavio X300 sve je radilo kao sat i radi i dan danas, ne vidim zasto bi bio prob ako sad uradim suprotno :/

Nishta se ne mora i ja sam sa 9600pro samo ubacio Gf3 unutra instalirao nV drivere i sve je radilo, tako da radi to, ali kad se ljudi pozhale na nestabilnost grafiche zaostali driveri mogu da budu uzrok.

Samo da te "potvrdim", i ja imam sistem koji je preživo mnogo toga, ATI, nV, AMD, Intel... sve živo i ito šta ubodem to radi. 🙂
Do duše, ja imam 3 OS-a pa me boli uvo i da "zvizne" neki... 😀

Nisi morao ni da radish repair instalacije nakon zamene ploche? Ja kad sam prelazio sa AMD na Intela i obrnuto Win98 je butovao, ali WinXP bi uvek zveknuo i restartovao mashinu.

Poslednja izmena:
Nisi morao ni da radish repair instalacije nakon zamene ploche? Ja kad sam prelazio sa AMD na Intela i obrnuto Win98 je butovao, ali WinXP bi uvek zveknuo i restartovao mashinu.

Repair instalacije radim samo kad preteram sa OC-om (memorije) pa wrisne Win... 😀
Obično posle palvog ekrana fale neki dll-ovi...

BTW, ne družim se sa SiS-ama... :d
ULi i VIA nekako i može ali SiS - nema šanse. 🙂

Poslednja izmena:
Repair instalacije radim samo kad preteram sa OC-om (memorije) pa wrisne Win... 😀
Obično posle palvog ekrana fale neki dll-ovi...

BTW, ne družim se sa SiS-ama... :d
ULi i VIA nekako i može ali SiS - nema šanse. 🙂

Shto si takav, ja ovde imam jednu ASUS SiS plochku koja tera duronka na 800 bez problema, na njoj sam poterao i AthlonXP 1700+ @ 2300mhz :eyebrows: , a na KT266A nije hteo preko 2200 isto asus 😛

Treba im pruzhiti shansu 😛

Sad cu da postavim temu koju plochu za C2D sa SiS chipsetom :d

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno