Šta je novo?

problem sa 765MB

mmilic

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2004
Poena
601
Pre pet dana kupio sam monitor Samsung SyncMaster 765MB od svog lokalnog dilera i imam problem. Naime slika treperi, drma se levo-desno, kada prevucem pointer preko neke ikonice. Problem je izrazen na visim ucestanostima osvezavanja, i nesto je slabiji na 85Hz ali i dalje prisutan. Takodje se slika drma kada otvorim prozor u prozoru i unutrasnji pomeram. Kada je ekran svetao (prazan dokument u Word-u) slika lagano treperi (levo desno). Obratio sam se dileru i oni su mi doneli 753s da se sluzim a moj odneli kod njih u servis. Kako kod njih moj monitor nije treperio, niti je 753s treperio kod mene ( ali on radi na 75Hz), dosli su i probali da zamene graficke kartice, stave UPS, menjao sam mu polozaj po sobama, sklanjao zvucnike, menjao uticnice, medjutim problem je ostao. Kod mene nema vecih izvora magnetnih polja, niti vecih potrosaca.
Juce je moj drugar kupio isti monitor i doneo ga kod mene, trepereo je i kod mene - medjutim treperi i kod njega koji zivi na drugom kraju grada.
Kako da resim ovaj problem, da li je ovo generalna falinka kod ovog modela.
Hvala

Imam isti taj model evo vec preko jednu i po godinu i citajuci ovaj tvoj tekst iskreno da ti kazem nemam pojma o cemu pricas. Jedino sto mogu da te posavetujem je da zamenis taj monitor za model pre njega a to je cini mi se 755dfx.

pa

Ako mozes ja bih ti preporucio da ga menjas za neki drugi monitor. Ali da nije Samsung. Imao 753s - i poceo sam da slepim od njega. Inace 753s serija je grozna imaju zesci problem sa (prenaponskim necim). Znaci crkavaju samo tako. Prvo vreme rade normalno (ne mora, mogu i odmah da se pokazu) a onda pocne da im se dublira slika, mute ili efekti slican tvojem. Moj monitor ziv i zdrav ali ne bi se vratio na njega NIKAD. Samsung-u je opao kvalitet za 80%. Od kada su ulozili pare u TFT tehnologiju. Ja se raspisao, mnogo me nervirao onaj moj 753s.

Vrh Dno