Šta je novo?

"problem" sa 7600gs AGP

maddog74

Slavan
Učlanjen(a)
19.08.2006
Poena
320
Moja oprema  
Laptop
Samsung np350e5c-a02hs 01.2015.
Tablet
/
Mobilni telefon
XIAOMI Redmi-Note 8 Pro
Pametni uređaji
XIAOMI Smart Band 4
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Po ukljucivanju racunara,kad se podigne windows dobijem poruku upozorenja da mi je iskljucen napojni konektor graficke karte,ali nije!To se desava i na drugim masinama gde sam je probao.Probao sam sa drajverima 91.31 i 91.33 i 91.36,ali opet isto.Kartica je nesrecni club3D.Ima li ko ideju?
A da ,to se desi samo kad ukljucim masinu posle duze pauze,posle restarta ne prijavljuje nista.U oba slucaja radi dobro i nema opadanja performansi!

Poslednja izmena:
napajanje

Kod mene ista karta radi na 17a bez problema,ali na 15a grani izbacuje pop-upe
Evo ovde imas odlican kalkulator potrosnje,i zapazih na ovom sajtu da starost kondenzatora na napajanju drasticno povecava potrosnju(tj.smanjuje snagu napajanja).Ja mislim da je proizvodjac naznacio 18a kao preporuceno.

http://www.extreme.outervision.com/psucalculator.jsp

Ja skinuo napajanje da proverim koja je koja grana,ali na mom ULTRA POWER napajanju od 350w,postoji samo 15A napajanje sa molex-ima.Da li mogu da ga prepravim ili mora novo,mada sam i planirao neko bolje do 50e.

Po ukljucivanju racunara,kad se podigne windows dobijem poruku upozorenja da mi je iskljucen napojni konektor graficke karte,ali nije!To se desava i na drugim masinama gde sam je probao.Probao sam sa drajverima 91.31 i 91.33 i 91.36,ali opet isto.Kartica je nesrecni club3D.Ima li ko ideju?
A da ,to se desi samo kad ukljucim masinu posle duze pauze,posle restarta ne prijavljuje nista.U oba slucaja radi dobro i nema opadanja performansi!

Meni je slično počelo da iskače samo od sebe, menjao sam grane, ali nije pomagalo, posle nekoliko dana od tih akrobacija, počeo je da se čudno čuje fan od grafike koji je ubrzo i zaribao totalno. Čim sam njega otkačio i stavio 8cu da se napaja sa ploče, problemi nestadoše. A, da, karta je iz potpisa, Asus 6800 GamerEdition, ali simptomi skoro identični, spuštala je i klok po potrebi.

evo i kod drugara isti problemsa club-3d 7600gs.Doduse napajanje kinez koje "daje" 16a na 12V:p jel neko proverio sa nekim boljim napajanjem?

Jesam, sa kinezom mi je izbacivao pri svakom startovanju racunara "low power", pa sam kupio Thermaltake 430W i nijednom vise se nije pojavilo (btw, na 12V ima 18A)

Iskesiraj za dobro napajanje i nece te vise glava boleti

Ma nije moj komp.Drugar je hteo da promeni karticu i dokupi ram pa je iskesirao 200e.Sad bi mu bilo mnogo da se ispruzi za jos 50e za napanje.Elem,probao sam karticu na svim molexima i evo jedan sam ubo.Sad kao radi(stvarno ne znam u cemu je bila fora) Kazem "kao" jer kad sam je provukao kroz mark 03 na XP 2200+(1.8ghz) dala je 6600 poena sto i nije bas za odusevljenje.

e da zaboravih.Riva tuner mi uopste ne cita frekfencije gpu i memorije niti bilo kakve podatke o kartici.Znaci nemam mogucnost OC iz rive dok ati tool radi ok i cita 400mhz za gpu i 800 za memoriju.Drajveri su 91.48.

Normalno za AGP 7600GS, nemoj da te brine....

Jesam, sa kinezom mi je izbacivao pri svakom startovanju racunara "low power", pa sam kupio Thermaltake 430W i nijednom vise se nije pojavilo (btw, na 12V ima 18A)

Iskesiraj za dobro napajanje i nece te vise glava boleti

Ma na nalepnici na napajanju pise 12v pa u istoj koloni ispod 16A,a i kuci sam skinuo moje napajanje(zivim kod devojcice,sta ces),a tamo tek pise 12v,pa ispod
14A!!??Gde da procitam pravu amperazu ili da merim unimerom,zanima me posto ako nije do napajanja da odem u imtel i da im se.... mamice,posto ipak je u garanciji!

Da druze, ali po specifikaciji graficka trazi 18A, jedan forumas je imao isti problem sa Ghiftec'ovim napajanjem od 360 W - resio je tako sto je nasao na napajanju molex sa 17A , ostali su bili 15A.

Uglavnom, kod mene nista drugo nije bilo u pitanju osim napajanja.

Definitivno je napajanje i moja 7600 gs je to prijavljiva sa Chiftec 360w napajanjem. Onda sam uzeo OCZ 520w i sve radi bez problema

Poslednja izmena:
Da druze, ali po specifikaciji graficka trazi 18A, jedan forumas je imao isti problem sa Ghiftec'ovim napajanjem od 360 W - resio je tako sto je nasao na napajanju molex sa 17A , ostali su bili 15A.

Uglavnom, kod mene nista drugo nije bilo u pitanju osim napajanja.
Bio si upravu,ladno sam nasao jedan molex sa kojim mi ne izbacuje popup i to onaj sa hard diska!
Za Lanselota,riva tuner 2.0 v16,ne podrzava drajvere od 91.xx pa nadalje,probaj sa cool bits!

pazi ladno moze da bude da napajnje ne moze od jednom da da odgovarajuci chech napon, ali u samom radu nije zaista neophodno da ima bas toliko pa zato i radi kako treba...

Kupili juce LC power 550W 6550gp green power, 2 grane sa 16 i 18 A,sve lepo prikljuculi kad ono opet pop up.:zgran: Promenim granu kad ono sve u redu.Pa stvarno ne mogu da verujem.Sta bre hoce ova karta?Malo li joj je ovih 550w?:wall:

Imam i ja doticnu karticu, takodje mi se javlja problem sa nedovoljno napona. Kupio sam novo napajanje od 400 W (MS Industrial), ali mi se ponekad ponovo javi ovo obavestenje.

Probao sam da zongliram sa molexima, ali me zanima kako tacno da saznam koji je molex "najjaci"?

Poz

Kupili juce LC power 550W 6550gp green power, 2 grane sa 16 i 18 A,sve lepo prikljuculi kad ono opet pop up.:zgran: Promenim granu kad ono sve u redu.Pa stvarno ne mogu da verujem.Sta bre hoce ova karta?Malo li joj je ovih 550w?:wall:
Bolje da si uzo neki normalan 430 W... sigurno bi zavrsio posao ljudi na eneru od 360w teraju 6800 Ultra... toliko o tome...

Bolje da si uzo neki normalan 430 W... sigurno bi zavrsio posao ljudi na eneru od 360w teraju 6800 Ultra... toliko o tome...
LC 550W naravno da nije uzet samo zbog graficke vec i zbog nekad tamo nekog upgrada.A kad se uzima onda da se uzme bar neko dobro napajanje.Ovo sa popupom je verovatno neki bug jer bi automatski trebalo se obori takt za gpu ukoliko kartica nema dovoljno snage.Medjutim i dalje stoji 400mhz za gpu i sve radi ok, cak i sa OC karticom.

Obavestenje za sve sa Club3D 7600GS kartama (najcesci model kod nas):

Club3D saopstenje

Poslednja izmena:
Kao sto i rekoh.Ovo je najverovatnije neki bug.:eyebrows:

Obavestenje za sve sa Club3D 7600GS kartama (najcesci model kod nas):

Club3D saopstenje

Reboot your system and access your motherboard BIOS settings. Increase the FSB with 1 or 2 MHz. Save the changes and reboot again

Al' im je rešenje... A šta ako ne možeš da digneš FSB za tih par MHZ jer je već na max stabilnom kloku i prethodnih XY MHz očito nije bilo dovoljno? :p

Otkud znam, ne radim u tehnickoj podrsci Club3D-a :p.

Mada, vidis da na kraju obavestenja specificiraju verziju drajvera koju treba instalirati. Mozda tu ima nesto....

To se zove: "Idi vidi da nisam slucajno u Holandiji"

Nazad
Vrh Dno