Šta je novo?

Problem Sa 6800gt Agp

FTA

Slavan
Učlanjen(a)
20.04.2004
Poena
319
kupio sam skoro ovu kartu. asusova. problem je sledeci.
karta ima 2 molexa i trosi kao luda a ja za sad imam samo kineza od 300 w.
planiram da uzmem od ortaka jos jedno napajanje 400w pa da sa njim pojim samo graficku a
da staro napajanje poji sve ostalo kao i do sad. sta mislite o tome, posto nikakvo ulaganje(ni euro) ne dolazi u obzir?
jos jedna stvar: pojavljuju mi se artefakti kad igram F.E.A.R. karta mi se tad zagreje brzo na
58 stepeni(cak i 60) i tad luduju texture. kada igram fudbal(pes) ili NHL nema problema posto je temperatura u ovim igrama oko 54 stepena. da li se ovo desava zbog struje ili je lose hladjenje?

ja sam takvu kartu (istu potpuno) drzao na chieftec 360w. to za brljanje textura mi nije jasno,nije zbog temp 60 C nije nista strasno. mozda je bios neki modovan (ako si kupio polovnu),pokusaj da stavis original i instaliraj najnovije drivere. i da,nemoj vise da drzis kartu na tog kineza od 300w,ovo za dodatno napajanje necu da te savetujem jer nikada nisam probao tako nesto...

Nikad se nisam zezao sa BIOS-om graficke. kako da znam da li je originalan?
ima li jos kakav savet, posto se razmisljam da vratim grafiku, a bas ne bih zeleo- ipak je to 6800gt. sta da uzmem drugo na AGP-u? pomozite!

Stavi prvo neko pismeno napajanje pa posle kukaj na graficku. Za 6800 ti je 60C ladno ko led, sem ako tih tvojih 60 nije u stvarnosti ~90-100C, probaj da pustis FEAR pa onako 'seljackom' metodom prstima pipni kuler sa zadnje strane graficke (ako postoji a trebalo bi bar limeni nosach preko dela gde je jezgro). Pazi samo da ne ostavis koje parce kozze sa prstiju :d

Poslednja izmena:
NIJE MOGUCA OPCIJA DA STAVIM BOLJE NAPAJANJE! kuler je hladan. probao prstima.
ostaje da nema struje ili da je ceprkano po biosu? sve zahtevnije igre zezaju. samo fudbal i hokej plivaju!?

Nikad se nisam zezao sa BIOS-om graficke. kako da znam da li je originalan?
ima li jos kakav savet, posto se razmisljam da vratim grafiku, a bas ne bih zeleo- ipak je to 6800gt. sta da uzmem drugo na AGP-u? pomozite!
Vrati tu karticu, i uzmi lepo 7600GT koji je brzi, hladnniji i troshi mnogo manje struje.:)

NIJE MOGUCA OPCIJA DA STAVIM BOLJE NAPAJANJE! kuler je hladan. probao prstima.
ostaje da nema struje ili da je ceprkano po biosu? sve zahtevnije igre zezaju. samo fudbal i hokej plivaju!?

hm???pa ako si vec placao tu karticu, trebao bi da uzmes i neko bar malo normalnije napajanje

na tom napajanju se moze desiti i da ostetis karticu...a ta kartica def. vise ne vredi-koliko samo struje trosi..jesta dobra kartica,ali ne i najbolja kupovina....

Mora bolje napajanje za tu karticu i tacka. A ti ako neces da ulozis u napajanje lepo prodaj tu karticu, nema sanse da radi na 300w kinezu kako treba...

Kuler od kartice ne bi trebao ni da je HLADAN, mozda ne naleze dobro na gpu. Proveri.

probao sam Frontier 400W. radi mnogo bolje i posle 10-ak minuta zezanja sa FEAR-om na
onih 60C pojavljuju se cepkanja slike ali u mnogo manjim kolicinama. Ipak, ne mogu uzimati
brand napajanje pa cu videti da vratim kartu. Steta, jer FEAR XP radi apsolutno glatko sa sve na MAX + 4xAA + 8xAF osim soft shadows. Karta je stvarno extra. Gainward 7600gt koju ima moj drug daje nekih 200 bodova vise u 3dMark 2005( 4800 prema 5000 njegovih )obe na default. Sve to na mome 2.4 celeronu D@ 3.6

Malo je 5000 poena za 7600GT, treba da je oko 6000.Verovatno zbog Celerona.;)

BIOS nije nikad modovan, niti je karta ikad overklokovana (pouzdano znam), al kao sto vec neko rece to napajanje tesko da moze da izdrzi jer pri velikom naporu kartice stvarno vuce dosta struje. Nisu ni danas vise igre kao sto su nekad bile pa je i struje vise potrebno kao nekad. A cudno da u nekim igrama brljavi a u nekima ne ... mozda probaj direct x 9.0c za najnovije igre i eventualno neke najnovije drajvere. Ta karta je kod mene radila na Chieftec 480W na FEAR kao i ostalim hitovima bez problema. Moze da ti se desi da stvarno s****s graficku tako ali ... kao sto znam graficka je u garanciji u Pakom-u jos uvek pa ti to probaj na jos nekom racunaru i pogledaj taj kuler da li dobro radi mozda se greje a pokazuje pogresno temperaturu jer ne znam kako bi se drugacije objasnilo to ako nije do struje.

Ako ne nadjes neko resenje ili se na jos nekom racunaru ponasa isto i imas vremena malo da je posaljemo na reklamaciju u pakom ako je tako kao sto ti kazes i oni provere verovatno ces dobijes novu 7600GT u zamenu za tu. Bas zato kazem da budes siguran do cega je.

P.S.

Ne mozes vratiti ispravnu graficku samo zato sto nemas adekvatno napajanje i pritom je striktno navedeno u pismenoj formi da je potrebno dobro napajanje.

Poslednja izmena:
Zvao sam Pakom servis i rekli da kad utvrdis i budes siguran 100% da je do nje da se odnese i oni 2 dana istestiraju i iduce nedelje im stize nova roba cuvana za reklamacije od ASUS i MSI (6800GT, G800GE i 6800U), Kazu NOVA ROBA pa ako je do nje zamenice za NOVU. Al kaze ako je ispravna platice se usluga servisa.

Kakav si ti nesrecnik uvek te zaje*u.Tako ti treba kad kupujes polovno i glupo.Trebao si lepo da iskesiras za novo napajanje i bog da te vidi.Bolje bi ti bilo da skines to dole "Bog za kompjutore" i da pocnes da skupljas pare za nesto normalno.

ovaj prica ruzne reci.:D pritom, muki, navedi mi komponentu koja ti nije crkla. tu se ne ubraja steker.:p

Dzaba ti dobra graficka kad ti je napajanje sr@nje,bolje se otvori za novo

Poslednja izmena:
zasto mislis da treba da kupim napajanje ako radi odlicno?

pa mozda zato sto si prvo rekao da ne radi ... nisu skapirali da sada sve savrseno sljaka ...

Ma lud covek dao silne pare za grafiku pa hoce da mu radi kao GF8800

Opet ne radi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Probao sam 7600gt na mojoj masini i radi savrseno

Poslusaj sta ti ljudi kazu, i promeni goddamn napajanje! Meni Asus 6800 Ultra radi kako treba tek na napajanju od 480W.. dva molexa su tu s razlogom. Znaci, ili uradi prema savetima, ili nemoj, just stop bitchin' ;)

Zvao sam Pakom servis i rekli da kad utvrdis i budes siguran 100% da je do nje da se odnese i oni 2 dana istestiraju i iduce nedelje im stize nova roba cuvana za reklamacije od ASUS i MSI (6800GT, G800GE i 6800U), Kazu NOVA ROBA pa ako je do nje zamenice za NOVU. Al kaze ako je ispravna platice se usluga servisa.

MOJ SAVET TI JE DA ODNESES TVOJU KARTU KOD DRUGARA KOJI IMA 7600GT PA NA NJEGOVOJ MASHINI PROBAJ TVOJ 6800GT. AKO I TAMO PRAVI PROBLEME ONDA JE KARTA.
A AKO NIJE A TI JE REKLAMIRAS IMA DA TE CEPNU TAMAN TOLIKO DA MOZES DA KUPIS CHIEFTEC-A OD 450W.
VERUJ NA REC, NEMOJ SE ZEZATI SA REKLAMACIJAMA.
FIRMAMA RACUNARA NE NAPLACUJU ALI END USER-IMA....

Opet ne radi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Probao sam 7600gt na mojoj masini i radi savrseno
Ti si bre budala,idi covece kupi neko normalno napajanje,kada si bio ****** i dao silne pare za glupu graficku,dodaj jos usranih 40 eura i kupi neki chieftec.

Mookey, samo zbog tebe sam sinoc kupio napajanje od Kostolomca[koji mi je BTW prodao i VGA :)] Chieftec od 410W. Necu da brzam kao prosli put ali posle nekih pola sata igranja FEAR-a sinoc sve je radilo kako treba tj. letelo. E sad, ako bude zezalo zapalicu ceo kompijuter! Hvala svima koji su me nagovorili(izbili) 30 eura iz dzepa:D .Valjda ce sad biti :type: :bottle: :banana: :,,: :guitar: .
P.S. - Mookey, jel tebi radi JOS UVEK taj komp sto si sklopio pre par dana?:d :crash: :eyebrows:

E sad. Ti chiefteci od 410W znaju da zezaju... Tri koja su mi dosla pod ruku su umrla posle mesec dana. Tako da mozda ni tu nece da imas srece!

Epa sad nemoj da malerises coveka ako sve radi igraj se i uzivaj, koliko god Chiftec bio los 100 puta je bolji od napajanja koje kosta u maloprodaji 8-9E

Mookey, samo zbog tebe sam sinoc kupio napajanje od Kostolomca[koji mi je BTW prodao i VGA :)] Chieftec od 410W. Necu da brzam kao prosli put ali posle nekih pola sata igranja FEAR-a sinoc sve je radilo kako treba tj. letelo. E sad, ako bude zezalo zapalicu ceo kompijuter! Hvala svima koji su me nagovorili(izbili) 30 eura iz dzepa:D .Valjda ce sad biti :type: :bottle: :banana: :,,: :guitar: .
P.S. - Mookey, jel tebi radi JOS UVEK taj komp sto si sklopio pre par dana?:d :crash: :eyebrows:

Radi kompjuter ko zmaj,sve leti,a i sada imam na sve garanciju od 3-5 godina tako da ne moram da se brinem kao ti koji uzimas kod nekih divljaka koji najstrasnije mrcvare masine pa posle prodaju nekim nesrecnicima.I nema na cemu sto se tice zahvalnice za napajanje,to ti je najpametnija stvar koji su uradio od kupovine svog prvog kompjutera

Poslednja izmena:
Ama ako si u frci s parama uzmi neko divlje napajanje al nabudzeno "watima" :D ko ja npr...uzeo sam neko MS Industrial 560w i drzhi napone vise nego odlicno...sve savrseno sljaka...i o/c i default... cirka 20e je napajanje i evo 2-3 mjeseca da kucnem sve savrseno radi

Poslednja izmena:
MS Ind. pravi dobra napajanja. Bolja od ovih kung-fu. Verovatno bolja i od codegena!

Nazad
Vrh Dno