Šta je novo?

problem sa 6630

Astral_NS

Slavan
Učlanjen(a)
14.07.2005
Poena
304
nesto mi je fon poludeo 6630,izgubila se opcija memory details u meniju kad se kliknu opcije uopste je nema,ne mogu da udjem u wap browser napishe unable to perform operation,preko opere mogu da se konektujem normalno, ne mogu da prebacim na snimanje napishe feature not suported dok slika normalno. jel moze neka strucna pomoc?neki savet sta da pokusam?

Izgleda da nije samo do kartice vec ce pre biti da ti je Symbian malo :p te mislim da bi tu najbolje pomogao reset,dakle *#7370# i dobices osvezen Symbian bez programa,igrica,VIRUSA koje si (mozda) instalirao!
Pozdrav ,)

-Prvo formatiras karticu, onda kod *#7370#.

-Baterija mora biti puna jer ako ti nestane dok se restartuje moze se desiti da nemoze vise da se upali (digne sistem).

-Ukoliko ne formatiras karticu pre ukucavanja koda i nece da se podigne sistem tada prilikom paljenja drzi pritisnutu "olovku" (to je safa mode) i onda kad udje formatiras karticu, pa kod, pa......

ugasis,drzis zelenu slusalicu,zvezdicu i "3" i dok drzis upalis fon,ne pustas nista dok ti ne ispise na ekranu "formating" i sacekas par minuta i imaces sveze instaliran symbian,fabricki !!!

Upozorenje:brise SVE,znaci sta god da imas na SIM kartici,mem kartici.... SVE BRISE,tako da je bolje da stavis neku sim karticu koju ne koristis ili je iskljucena ili tako nesto!
poz :D

@AyS^
kod mene kombinacijom tih tastera ne radi format vec samo resetuje telefon na fabricka podesavanja (isto kao i *#7370#), ostaju svi instalirani programi na flash kartici..

Verzija software-a je 3.45 (telefon nije ni Tim ni Vodafone)

???? na svakom modelu do sada kad sam uradio to, pisalo je "formating" ?!??!?! chudno:trust:

probaj *#7780#

Poslednja izmena:
Ni kod mene na 3650 ne radi kombinacija ta tri tastera. Fon se samo upali ko da nista nisam pritisnuo :(

Firmware reset:

Switch off the phone (remove the battery if necessary to get the phone to switch off).

Press and hold down following keys:

* Dial Key (Green one)
* * Key
* 3 Key

Whilst holding them down, power on the phone with on/off switch.

The phone should now enter a process to reset itself from its ROM memory to the default factory configuration.

Normally, this will clear any recurring software problem that was causing the phone to hang on boot-up or any other reason.

There are two other ways of calling a firmware reset, but require the phone to be functioning to call.

A "Soft" reset call: Type *#7780# (Will preserve user data, but refresh .ini and config files from ROM )

A "hard" reset call: Type *#7370# (Same as the the above 3 key routine. Returns the phone to factory settings).

Poslednja izmena:
radi ta kombinacija tastera i sistem se vrati u "factory defaults", ali svi programi koji su bili instalirani na kartici ostaju zajedno sa svim podacima.. Napr. kad sam uzeo telefon fabricki u njemu sam imao quick office i jos brdo programcica koje sam pobrisao, nema tog "reseta" koji ce vratiti i te programe jer njih nema u ROM-u

poz

pa jesam kao nesto sredio sam,ali me i dalje muchi,sad nece da otvori slike,mislim moze da slika i vide se kao tumbnails ali kad kliknem da udje nju i potpuno otvori samo se vrati u meni,dok snimke pusta normalno.

kontam opet da ga resetujem?

probaj da upalis mob bez mem. kartice,mozda ti se ona sjebala i baguje telefon svo vreme !!!

Koliko je znam nijedan od ovih reseta ne brise podatke sa kartice pa nemate sta da se cudite zbog toga!
Pozdrav ,)

Nazad
Vrh Dno