Šta je novo?

Problem sa 6600gt

raydzoni

Slavan
Učlanjen(a)
25.04.2007
Poena
304
Imam barton koji radi kao athlon 3000+ , ploču msi k7n2 ,kingmax 1gb ram-a, i želju da na ovoj konfiguraciji proradi nvidia 6600gt.Jer do sada je na ovoj konfiguraciji radio radeon 9250 i to normalno,a kada sam stavio nvidiu,na ekranu se ne pokazuje ništa(čak ni bios pri startup-u)monitor se ponaša kao da je računar isključen,a bios ne daje nikakve neobične signale.Flešovao sam i bios ali ni to nije dalo nikakav rezultat.Kartica radi,probao sam na drugom računaru.Da li neko slučajno zna koji je razlog ovakvog "ponašanja" grafičke,i kako da prevaziđem ovaj problem?

Hvala unapred

Poslednja izmena:
Imam barton koji radi kao athlon 3000+ , ploču msi k7n2 ,kingmax 1gb ram-a, i želju da na ovoj konfiguraciji proradi nvidia 6600gt.Jer do sada je na ovoj konfiguraciji radio radeon 9250 i to normalno,a kada sam stavio nvidiu,na ekranu se ne pokazuje ništa(čak ni bios pri startup-u)monitor se ponaša kao da je računar isključen,a bios ne daje nikakve neobične signale.Flešovao sam i bios ali ni to nije dalo nikakav rezultat.Kartica radi,probao sam na drugom računaru.Da li neko slučajno zna koji je razlog ovakvog "ponašanja" grafičke,i kako da prevaziđem ovaj problem?

Hvala unapred

Pokusaj sa ciscenjem pinova na kartici obicnom gumicom i izduvavanjem prasine iz slota.Mozda su kontakti problem.

Aman pobogu, napajanje, to i vrapci znaju! Imaš na kartici molex konektor, u koji moraš da ubodeš kabal da bi radila u 3D. U suprotnom će ti izbaciti upozorenje. E sada, trebalo bi da radi i bez dodatnog napajanja. Ukraće, probaj sa drugim, DOBRIM napajanjem, recimo neko LC Power, CM, DTK... od 40€ i više. Zauebi ona njesra ANS, KME, JNC....Dobro napajanje ćeš prepoznati i po težini. Aj sada da ne popujem, ima na ovu temu threadova ko pleve na benchu.

A ja ovako ukratko: iskljuci komp, nadji CMOS dzamper, izvadi ga, sacekaj 10-ak sekundi i vrati ga pinovo, ubaci novu grafu, i startuj komp - trebalo bi da pomogne! Jer na ovaj nacin ces u raditi CLEAR CMOS i ocistiti bios! A ako ne upali - clan ovog foruma "Resident Evil" je imao slicnih problema, kontaktiraj njega mozda ti on moze pomoci!

Pozz

Aman pobogu, napajanje, to i vrapci znaju! Imaš na kartici molex konektor, u koji moraš da ubodeš kabal da bi radila u 3D. U suprotnom će ti izbaciti upozorenje. E sada, trebalo bi da radi i bez dodatnog napajanja. Ukraće, probaj sa drugim, DOBRIM napajanjem, recimo neko LC Power, CM, DTK... od 40€ i više. Zauebi ona njesra ANS, KME, JNC....Dobro napajanje ćeš prepoznati i po težini. Aj sada da ne popujem, ima na ovu temu threadova ko pleve na benchu.

pa valjda bi se makar bios pojavio na monitoru kada sam skinuo hdd i optičke uređaje.Valjda bi ovo tada bilo dovoljno,ali nije,opet se isto dešava.

Pa sta ti mislis da ti opticki uredjaji i HDD vuku 300W snage.
Moguce da je napajanje. Vidi da uzmes napajanje iz tog drugog racunara i da ga prikopcas kod sebe cisto privremeno.

A mozda tvoja ploca radi samo sa ATI-jem ???!!! :d :d (salim se naravno)

Pa sta ti mislis da ti opticki uredjaji i HDD vuku 300W snage.
Moguce da je napajanje. Vidi da uzmes napajanje iz tog drugog racunara i da ga prikopcas kod sebe cisto privremeno.

A mozda tvoja ploca radi samo sa ATI-jem ???!!! :d :d (salim se naravno)

Izgleda da radi samo sa do 9600pro,i ničim posle nje,jer ima nforce2 a za 6600gt je neophodno da ploča ima nforce 3.Hvala u svakom slučaju

6600gt radi na nforce2(Provereno😉)

Ko razume razumeće, ko neće ne mora. Neka proba sa LJUDSKIM NAPAJANJEM pa neka se javi.

Pazi, nisam ja rekao da ne proba drugo napajanje. Kad neko ima problem ja uvek krecem od onoga sto je najjednostavnije i najjeftinije uraditi a moze izazvati taj problem.

Jel čitaš šta čovek piše, probao - radi na drugom kompu.

Meni se samo nije svideo tvoj nastup ovde, pa sam ti napisao da je to delimicno provereno, jer ako radi na drugom kompu ne mora da znaci da nije problem u njegovom Agp slotu.

Pozdrav i ziv bio.

Nazad
Vrh Dno