Šta je novo?

Problem sa 6600gt

• Začetnik teme Začetnik teme Patton
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Patton

Slavan
Učlanjen(a)
03.02.2005
Poena
319
U poslednje vreme mi se dogadja da mi baguju igre. Tipa startujem igru i kada se pojavi neka 3d scena, racunar se totalno zamrzne, cak i zvuk pocne da secka. Posle nekoliko sekundi se sve vrati u normalu, pa se opet zamrzne i tako u krug. Problem pravi samo jedan odredjeni objekat koji je na sceni i koji se nekad prikaze izopacen, a nekad se i ne prikaze (primera radi u Flatout 2 su to kolica koja birate na pocetku; u Civilization 4 su glave likova; u Prey-u baguje neki objekat u menijima...itd). Ovo pocinje vec ozbiljno da me izludjuje, probao sam sa nesto starijim i sa najnovijim drajverima. Instaliran mi je DX9. Posto imam dva sistema (Win98 i WinXP) probao sam na oba i u oba slucaja sve igre baguju na istom mestu. XP jeste da mi je sav brljav, ali znam da mi Win98 radi besprekorno i vec pocinjem da pomisljam da mi je riknula graficka. Hladjenje u racunaru je sasvim OK... graficka je prikljucena na posebnu granu... napajanje LC550W. Zna li neko u cemu je problem? :S:

Slichan problem je imao drug.
Na odredjenim mestima u igrama, bash kako si naveo se deshavaju chudne stvari.
Kod njega je to bilo karakteristichno u Max Paynu 2 i NBA Live 2005. Nakon pola sata igranja, na nekim nivoima (terenima) su pochinjali da se javljaju artefakti ali u vidu "pokvarenih" tekstura - trouglica na nekim materijalima (ne svim) i kako su se pojavljivali tako su i nestajali kroz par minuta.
U pitanju je bila neispravna matichna plocha, tj. neka veza chipset - AGP. Nakon zamene ploche sve je proradilo.

Probaj neku drugu grafiku, riva tunerom smanji clock memorije, testiraj memoriju... Potrudi se malo.

Srecno!

testiraj sa 3dmark-om, moguce je i da su igre bagovite
nisi napisao koju graficku imas ukoliko je neka sa pasivnim hladjenjem onda zameni za normalnu sa kulerom - ja sam imao probleme sa gigabyte silent 6600gt pa sam zamenio
proveri temperaturu na GPU ...

Nazad
Vrh Dno