Šta je novo?

Problem sa 6600GT AGP by MSI!

• Začetnik teme Začetnik teme Dorry
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Dorry

Čuven
Učlanjen(a)
13.07.2004
Poena
720
Kupio sam je, lepo stavio u komp, full format zbog nje (cak to), i sada je pocela zesce da zeza: prvo 15000 u 3D Mark 01SE, a sada 12000... U 3D Mark 03 7300... Cak se i vide neke anomalije u prvom testu u 3D mark 01SE...

Ajde molim vas oni koji imaju ovu graf da salju rezultate, jer nisam nesto siguran da je ovo OK rezulatat (sa 9800 Pro sam imao 18000 u 01, a u 03 5000). Nesto mi i HL2 koci, a XIII koju sam dobio sam karticom radi OK... Da li je mozda pitanje u drajverima ili nesto trece? Da napomenem da se ne hladi kartica...

POZ!

Kako mislis ne hladi? Koje si drajvere stavio? Mislim da sam bas na benchu (mozda) procitao da je 6600GT by MSI pravila problem sa odredjenim drajverima, gasio se ventilator? Sad ne mogu da se setim da li je bila AGP ili PCI-E ali nije ni bitno, probaj sa drugim drajverom.

Stavi poslednje drivere i ako opet bude anomalija vraci karticu jer je neispravna!!!
btw: u kojoj si rezoluciji igrao HL2?

Ma hteo sam da kazem da se ne greje, da je hladna 🙂 Stavio sam drajvere koje sam dobio uz nju i pravi probleme... HL2 sam igrao u 800x600 sve na high, V-Sync OFF bez Antialiasing-a i imam crven fps svo vreme, tj. na pocetku kad silazim sa voza...

Probacu sada nove MSI drajvere i drajvere sa nVidijinog officijalnog sajta, tako da vish me luck 😉

Videh sada post, a malopre sam ti poslao PM (da ne mislis da je provokacija). Stavi zadnje drajvere sa NVidijnog sajta 71.84 i pogledaj u BIOSu jesu li ukljuceni fast write i ostale opcije. Do sada u ovoj kombinaciji nisam imao problema. Inace koja ploca i napajanje su u pitanju i na koliko CPU radi (zbog opterecenja napajanja).

Poslednja izmena:
Stavio sam drajvere, fastwrite i ono drugo su ukljuceni... Ploca je Abit IC7-G, P4 na 2,8 GHz, 1 Giga DDR. Napajanje je 420W chieftech... Sada radi lepo, ali 15000 u 3D Mark 01SE mi je nesto malo. Razumem da je stari DX u pitanju, ali drugi likovi imaju 18800+! U 3D Mark '03 imam 7500 (sto je OK, mada kod nekih je preko 8K), a u '05 imam 3020 (kod drugih preko 3500+)... Ovo je sve bez rucnog OC-a i bez DOT-a...

@Gedza: Koliko godina imam garanciju na ovu karticu? BTW, znam da neces da me zayebesh, jer na Bench dolaze fer ljudi 😉

I jos nesto: ima 2 verzije kartica, koliko sam ja video: Verziju VTD sa ViVo i 15 cd-a bundle i verziju TD bez ViVo opcije, ali sa Tv-Out-om "nabudzenim".

Trazio sam na forumima MSI problem za 6600GT sa seckanjem u igricama, i odgovor je bio da je to zbog drajvera i da ce "nVidia da to resi uskoro" izbacivanjem novog drajvera...

Pozdrav! :wave:

Kartica ima 3 godine garancije (mada ce do tada da zavrsi u starom gvozdju).
Kod nas je stizao samo ViVo model, a od skoro je MSI izbacio i obican model. Inace rezultati su ti OK, s obziron da ga prate Intel na 2,8GHz (sto je realno slabo za tu kartu). Do sada sam sastavio nekoliko masina sa tom karticom i A64-kom i nije bilo nikakvih seckanja ili zezanja, sve je radilo kao sat. To sa seckanjem mi nije jasno sa obzirom da imas giga RAMa. Vidi jel ti DX 9.0C.
PS na Bench dolaze razno razni ljudi,a ti pitaj koga bije kakav glas 😉

Poslednja izmena:
Kako mislis 2.8 GHz slabo? Znam da je malo omatorelo, ali nemoj tako 🙂 Imam DX9.0c jer imam SP2, a do seckanja dolazi u HL2ci, jer mi je "malo vise" pun HDD... Ostale igre rade OK... Drago mi je sto je sve u redu, ali ocekivao sam bar 18000 u 3D Mark 01SE, jer sam toliko imao sa 9800 Pro Sapphire...

Pozdrav i sve najbolje!

Upravo tako. Ja sa neoverklokovanom 5700 imam 14,5k... Samo zbog CPU-a i memorije...

Kada nabacis A64, onda ces i ti da ides preko 18k...

Pozdrav!

Dorry je napisao(la):
Kako mislis 2.8 GHz slabo? Znam da je malo omatorelo, ali nemoj tako 🙂 Imam DX9.0c jer imam SP2, a do seckanja dolazi u HL2ci, jer mi je "malo vise" pun HDD... Ostale igre rade OK... Drago mi je sto je sve u redu, ali ocekivao sam bar 18000 u 3D Mark 01SE, jer sam toliko imao sa 9800 Pro Sapphire...

Pozdrav i sve najbolje!
9800PRO inace daje nesto vece rezultate od 6600GT u 3DM 2001 (DX8), a on je zesce zahtrevan po pitanju CPU, FSBa i setovanja DDRa. On prakticno meri protok celog sistema za razliku od 3DM 2003 koji je najvise oslonjen na snagu graficke i u njemu je 6600GT jaci od 9800PRO. Nemoj da se vredjas za P4 ali on bi trebao da bude bar na 3,2GHz ili vise da bi bio u skladu sa ovom grafickom.

Ako nije tajna, koja je cena graficke? 🙂

Moze i na PM...

:wave:

Proveri dali imas neki antivirus, firewall ili slicno. Cesto to zna da pravi problema kod 3DMark-a 2001 koji je CPU zahtevniji od verzije za 2003 ili 2005 godinu 😉

Kako mislis "proveri"? Pa valjda znam ako imam ili nemam antivirus ili firewall :d Oni su mi pravili probleme samo na staroj masini, kada sam imao oko 200 marka manje...

Anywayz, gracika radi OK u igrama, posebno CoD i FarCry (vooooda....), tako da ne zalim se vise! Jedina zamerka mi je Tv-Out, koji na GF4ci je bio mnooogo bolji...

PozdraV!

Nazad
Vrh Dno