Šta je novo?

Problem sa 5830

• Začetnik teme Začetnik teme tamash
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

tamash

Slavan
Učlanjen(a)
04.01.2007
Poena
319
Imam Gigabyte 5830. Prooblem je sledeći (možda i nije problem), naime igrao sam Witchera, i odjednom mi se zamzao ekran sa zelenom bojom na štrafte, i morao sam da restartujem komp. To se samo jednom desilo posle nekih sat igranja, a pre i posle toga sam igrao neprekidno i do 3 sata. Dok je pokrenuta igra grafička se greje do nekih 55C, ali kad poteram neki program za GPU stress onda ode do 81C, i primetio sam da ventilatori na grafi se ne vrte brže od 33%. Kad ručno dignem brzine ventilatora onda ohladi bolje. U čemu može biti problem, zar ne bi trebalo da ubrza ventilatore kad se tako ugreje? U idle-u se vrte na 22%

Napravi manuelni fan profil i resio si problem. Ako se i dalje pojavljuju artefakti podigni malo napon GPU-a. Ako i to ne pomogne nosi na reklamaciju, riknula je karta.

Kako da napravim manualni profil?? Jel treba neki poseban program?

Fan speed mogu da namestim i u ATI control panelu, samo što je onda fiksna brzina, neće biti dinamička. Mene interesuje zašto ne diže iznad 33% brzinu ventilatora.

Driveri su od pre nedelju dana, skinuo sa AMD sajta

pa onda definitivno ne dostize tu temp za koju bi fan speed isao preko 33% ... ili drugim recima ne izmeri tu temp ...

Sigurno je ta temperatura, jel mi i aida64 i gpu-z ča i amd overdrive meri istu temperaturu, a i tolko je vrela da ne mogu ruku da držim na njoj.

Odličan ovaj Afterburner, namestio sam profil za ventilator, i radi do jaja. Hvala!!! Digao sam malo clock i radi bez problema sad

Ima opcija u settingsu da se otključa podešavanje napona, probaću danas

da ali ako ne radi, probaj da editujes afterburner.cfg ... u stvari, meni je samo tako i radilo 🙂

Ova nova verzija ima malo drugačiji cfg. Kad stavim na 1 ništa se ne dešava, napon na mogu da pomeram.

Prilozi

• Afterburner.jpg
    Afterburner.jpg
    38.8 KB · Pregleda: 28
pih ... vredelo je probati ... onda ne podrzava kontrolu napona
mozda neko ko ima istu grafiku moze da potvrdi .. .

Nazad
Vrh Dno