Šta je novo?

Problem sa 3rd party punjacem

• Začetnik teme Začetnik teme Nidzge
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nidzge

Slavan
Učlanjen(a)
31.03.2011
Poena
310
Imam HTC Legend (telefon nije nikada rootovan, na njemu je Froyo 2.2), ali kada sam ga kupio nisam dobio originalni punjac vec samo usb kabal tako da sam dugo vremena punio telefon preko kompa. Danas sam se odlucio da kupim neki kucni punjac da bih skratio veoma dugacko vreme punjenja. Kupio sam neki 3 in 1 Teracell punjac (USB kabal, punjac za struju i punjac za kola). Kada sam krenuo da punim telefon preko zidne uticnice prvo je poludeo touch screen (nisam mogao uopste da otkljucam telefon), pa kada sam posle x pokusaja konacno uspeo i restartovao telefon sve se vratilo na normalu. Ponovio sam isti postupak -- i opet su se javili isti problemi. Posle brljanja po internetu nekako sam uspeo da problem resim, ali onda sam tek primetio drugi problem. Telefon se jako sporo punio, a kada sam otisao da proverim status baterije tu je pisalo kao da se puni preko USB-a (tako da nije ni cudno sto je tako sporo punio telefon). Da li ovo znaci da moram da kupim samo originalan HTC punjac ili mogu nekako da prodjem sa kopijom, i da li neko zna sta je ovde problem?

BTW specifikacije kucnog punjaca:
Input 100-240V - 50/60Hz - 0.15A
Output 5V - 1A

Unapred hvala.

Slicna stvar samo sa drugih HTC. Mislim da sam punjac nije dovoljno jak. Da nije stvarno 1A. Probaj kod nekoga ko ima neki drugi od 1A pa vidi da li puni kako treba.

imam i ja isti problem sa galaxy s... stavim telefon da se puni i ne diram ga dok se ne napuni i tako stalno...

Teracell je klasični kineski punjač ja ga ne bi ni lud zakačio na telefon skuplji od 30€, nabavite nešto ko svet ima na limundu i na buvljacima užasno jeftinih originalnih punjača, kod usb/miniusb/microusb punjača nije bitno koji je proizvođač, bitno je da je originalni fabriči i bitna je snaga, po meni je mnogo bolje rešenje polovan originalni nego ovi novi kineski, a ako ste alergični na polovnu robu kod nas može da se kupi odličan i jak (1A) microusb nokia ac-10 punjač:

http://www.nokia.rs/proizvodi/dodatna-oprema/sva-dodatna-oprema/napajanja/punjaci/ac-10

@nemanja-992 za galaxy S ti je dovoljan i slabiji od 500~700mA, njegov fabrički je 700mA a maksimalna struja punjenja na ovom telefonu je 600mA

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno