Šta je novo?

problem sa 3ds MAXom 4

apostol7

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
620
Ima li negde na internetu da se skine neki patch.Nekad u sred renderovanja prikaze gresku i jednostavno me izbaci iz programa.Pri radu iz nijednog razloga me izbacuje iz programa??

Zasto si toliko ubedjen da se radi o softverskoj gresci. To sto te izbacuje u Windows kada renderuje samo ukazuje na moguci problem sa procesorom ili memorijom. (Los overklok??)

Eksperimentisi malo sa komponentama ako je moguce.

Pozdrav...

To ukazuje na nedostatak memorije. Ipak max ti je jedan od zahtevnijih programa ako ne i najzahtevniji koji danas postoji. Mada moze se desiti ako koristis neki plug-in tipa raymax, brazil itd. koji ne podrzavaju max plug-inove gde ne smes da ostavis raytrace mtl. u slucaju da ostavis puca.Savet: procitaj ceo read me od tog plug-ina pa tek onda na posao. Srecan rad

apostol7 je napisao(la):
Ima li negde na internetu da se skine neki patch.Nekad u sred renderovanja prikaze gresku i jednostavno me izbaci iz programa.Pri radu iz nijednog razloga me izbacuje iz programa??

da se nadovežem na moguce uzroke...
je li animacija u pitanju ili samo jedan frejm?
meni je max pucao pri renderovanju animacije u *.avi fajl koriscenjem nekog DivX kompresora
ako je brazil render u pitanju, opisi malo detaljnije scenu, 100 %postoji rešenje (ako puca zbog brazila, naravno)

Mislim da nije zbog overkloka(Cel2 700@1GHZ),igre rade bez problema i posle duzeg perioda.mozda je zbog raytracea.Mozda mi treba vise memorije ,za sada imam 192MB.

apostol7 je napisao(la):
Mislim da nije zbog overkloka(Cel2 700@1GHZ),igre rade bez problema i posle duzeg perioda.mozda je zbog raytracea.Mozda mi treba vise memorije ,za sada imam 192MB.

pa vidi je l puca bez raytrace-a, ako ne puca, onda je zbog njega ;)
poz

apostol7 je napisao(la):

Cel2 700 @1000
Mislim da smo nasli uzrok. To sto igre rade ne znaci nista.
SManji malo taj overklok pa probaj. To je jedini nachin da nadjes u cemu je problem, probaj jednu po jednu komponentu.

Moze cak da bude i do slabog napajanja (dovoljno za "normalan" rad ali kad procesor i memorija (a i HDD) pri renderingu "povuku" struju, iste nema dovoljno i PUC! :) )

Pozdrav...

Bez raytrace-a je uradio do kraja.Sada je sve u redu.

sta to znaci bez raytrace-a!!! Max i onako po defaultu ima los rendering ( u poredjenju sa drugim programima tipa lightwave, XSi sa Mental Ray-om ) ako se ne koristi finalrender ili brazil.Moja preporuka je da renderujes u frejmove (odnosno pojedinacne slike) koje posle spajas recimo u Premieru. Ako pukne Max gubis samo jedan frejm.

apostol7 je napisao(la):
Ima li negde da skinem probnu verziju??
FX
Mental ray-a ha ha ha :) dobra sala.Nema, a brazil gde hoces i ray max isto gde hoces.pozdrav(raytrace-ru)

Nazad
Vrh Dno