Šta je novo?

Problem sa 2 Win sistema

• Začetnik teme Začetnik teme chova
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

chova

Slavan
Učlanjen(a)
12.10.2005
Poena
319
Komsija je imao 2 sistema na jednom hardu Win 98 na C: i Win xp na D:, sada sam ja stavio Win 2000 umesto Win98(redovna instalacija format c:....), e sada tu nastaje problem Win XP nece da se podigne, kada izaberem koji sistem hocu da se digne i kada odaberem XP on se restartuje. Kako ovo mogu da resim da se Xp probudi a da ne trebam ponovo da instaliram XP jer tamo trzi razne lozinke, e mail contakte itd.

moguce je da kada si instalirao Win2000 on izbrisao ntldr iz roota (koji je postavio XP) i stavio svoj...

resenje (koje mozda pomogne a mozda ne) da nadjes taj fajl od xp-a i samo ga iz dosa presnimis preko postojeceg...Za svaki slucaj sacuvaj stari pre nego sto ubacis novi (backup je majka znanja)... 🙂

Prilazem moj ntldr u arhivi od win XP SP2...

Prilozi

Izgleda kada sam instalirao Win 2000, on je pobrisao sve fajlove iz root(one skrivene boot.ini....)ja sam kopirao sa svog kompa (imam isto win xp sp2 kao i on) one skrivene fajlove boot.ini, ntdetect, ntldr...ali ni dalje nece da se digne XP. Da li bi tu pomogao neki program kao npr. Acronis disk director i on ima u sebi os selector za podizanje viseg broja sistema. Nisam probao jer bih da cujem jos neki predlog pa da spreman odem kod komsije

Zahvaljujem svima, uspeo sam da resim problem!

Nazad
Vrh Dno