Šta je novo?

Problem :S

Ivan1995

Cenjen
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poena
169
ovako, kad god hocu da kliknem ono desni klik na misu, da bi promenio naziv, kopirao ili tako nesto, nebitno, meni se ovo pojavi? i kada kliknem Close on mi skloni sve ikonice sa ekrana i zatvori ono sto je bilo uplajeno :S pa ako neko zna u cemu je problem?
problem.jpg

Neki virus ti je pojeo shell :(. Probaj da ocistis ma malwarebytes,combofix,i nekim avp-om,mada kako mi to izgleda,mislim da ako ne zavisis od kastomizacije,najlakse je reinstal. U protivnom , ne gine tj igranka.

nadji neki XP. prekopiraj explorer.exe, ali obrati paznju da ti bude isti broj verzije, kao sto je i tvoj u properties-ima.

safe mode > task manager > explorer.exe end process.

sad iz task manager-a idi na open, pa browse

idi u folder gde je explorer.exe i paste-uj novi, koji si stavio na USB.

Ako je explorer, svejedno, tako ne moze zameniti explorer.

Blago receno, sHebao si Windows. :D
Udri reinstall...

probaj sistem restore pa ako nece sibni reinstal.

Ako je explorer, svejedno, tako ne moze zameniti explorer.

aj u sto marke da moze ? napraviste nauku, a explorer.exe uopste nije takav fajl da ne moze da se zameni, to sto ti mislis da ne moze, to si verovatno pobrkao sa winlogon.exe

Kakav ti je ovo HackTool, jesi ti to instalirao ili ne znas sta je?

Igoritza, ako je explorer zarazen, recimo, kako bi ga ti zamenio, mozes li da nam objasnis?

Poslednja izmena:
explorer.exe nije kljucan proces u funkcionisanju windows-a. windows moze da radi bez explorer.exe - ako ga ugasis u safemode-u, i pritom odradis copy paste, nece se pokrenuti auto rewrite originalnog fajla koji se desava na drugim stvarima poput winlogon.exe koji spomenuh.

samo ga ugasis iz safemode-a, i prekopiras explorer.exe sa masine koja ima istu potpisanu verziju. ja licno izveo 10 puta do sad

To o cemu ti pricas igoritze je moguce samo pod tim uslovima koje si naveo. Ja prakticno , ne vidim kako ce to uciniti , osim ako nema omanju igraonu u sobi sa manje vise istim kompovima i windowsima. Mislim da ako je toliko zaglibaveo , da je najlakse i najjednostavnije da ugazi windowse i dovidjenja. Na osnovu mog iskustva , pre ili kasnije se pre ili kasnije se problem opet pojavi , a za to vreme racunar ne vidi nikakvi boljitak u radu.
Blago meni, lepo ti bekapuj bitno na neki eksterni , pobrisi sve , opali fresh reinstal , ztavi neki antivirus da mozes da preskeniras te podatke posle i dovidjenja.ovako ces pogubiti zivce i vreme.

Obicno ako je zarazen explorer ide u paketu sa winlogon (bamital), mada ja sumnjam da njemu ovde pravi problem explorer.

explorer.exe se moze iz Recovery console prekopirati. Na instalacionom CDu imate explorer.ex_ , uradi se expand i to je to.
expand E:\I386\explorer.ex_ %systemroot%\explorer.exe

Moraces da deinstaliras AVG zato sto dolazi u sukob sa sledecim alatom. Ukoliko zelis da predjes na neki drugi AV, posle deinstalacije pokreni ovaj alat http://download.avg.com/filedir/util/support/avg_remover_stf_x86_2011_1184.exe

U svakom slucaju nemoj da instaliras nijedan dok ne zavrsimo sa Combofixom.

Preuzmi ComboFix sa sledece adrese na Desktop:

http://download.bleepingcomputer.com/sUBs/ComboFix.exe

Pokreni Combofix iskljucivo sa desktopa
Na svaki popup prozor klikci Yes \ Ok

Kad zavrsi skeniranje izbacice ti log na desktop

Kopiraj log na pastebin.

Poslednja izmena:
a da ja vas ne bi mucio, da li ce moci dobro da radim win7 x64 sa Intel Celeron 1.73GHz, 1gb rama (citao kao 768 :D)? lap top je u pitanju iz potpisa?

Moraces da deinstaliras AVG zato sto dolazi u sukob sa sledecim alatom. Ukoliko zelis da predjes na neki drugi AV, posle deinstalacije pokreni ovaj alat http://download.avg.com/filedir/util/support/avg_remover_stf_x86_2011_1184.exe

U svakom slucaju nemoj da instaliras nijedan dok ne zavrsimo sa Combofixom.

Preuzmi ComboFix sa sledece adrese na Desktop:

http://download.bleepingcomputer.com/sUBs/ComboFix.exe

Pokreni Combofix iskljucivo sa desktopa
Na svaki popup prozor klikci Yes \ Ok

Kad zavrsi skeniranje izbacice ti log na desktop

Kopiraj log na pastebin.

sve sam uradio, i izabacio mi je na kraju log.txt , i to je bilo prazno :S

Otvori Notepad i kopiraj tekst koji se nalazi ispod:

Kod:
File::
C:\gendel32.exe

DirLook::
C:\8063102e7887f41a4b

Folder::
C:\$AVG

Klikni na File\Save as i sacuvaj tekst kao CFScript na desktop

Prati uputstvo sa slike i prevuci CFScript.txt preko ikonice ComboFix.exe
To ce startovati ComboFix, mozda ce doci do restarta sistema (to je normalno)
Kada zavrsi,pojavice se log (C:\ComboFix.txt)
Posalji ComboFix log

Ivane, mozes da deinstaliras Combofix

Start > run > kopiraj ovo:

Combofix /Uninstall

enter.

Kakvo je stanje racunara posle svega ovog sto smo radili?

Poslednja izmena:
isto, kad kliknem na neki ikonicu levim klikom opet mi se pojavi ono... :(

ostaje ti samo format C: i ponovna instalacija OS-a

Nazad
Vrh Dno