Šta je novo?

Problem s ulaskom na particije

Ivan_tm

Slavan
Učlanjen(a)
19.05.2004
Poena
319
Naime, drugar je zakačio neki virus, i od tada mu se kada pokuša da uđe na D: i E: particije pojavi upozorenje da mu je zabranjen pristup.
Na particije nije problem ući ako ide preko Runa. Pokušao je reinstal, virus je odstranjen, ali je ovo ostalo isto.
Ima li neko neki savet?

A jeste li probali da prikacite taj hard kod nekog drugog pa da onda pokusate?Ako i tad nece onda je mozda virus po**bao nesto oko particija, pa mozete eventualno da pokusate total comander-om da iskopirate podatke; pa format lepo natenane i sve iz pocetka.

Možda su samo zeznuta NTFS prava pristupa. Probajte da preuzmete ownership nad tim particijama i da resetujete prava pristupa.

Dandy, kako to da uradim? :)
Ipak bih pre da probamo to, a da formatiranje particija ostavimo kao poslednju opciju.

Poslednja izmena:
U win exploreru odes na tools,pa na folder options,view tab,u dnu skines kvacicu "Use simple file sharing".
Sada kada kliknes na properties treba da imas i Tab security koji do sada nisi imao.kliknes na njega pa u dnu imas advanced,kliknes i odes u tom novom sheetu na owner tab,kliknes na trenutnog usera,dole stikliras "replace owner on............."i kliknes apply.Pocece racunar da menja permissione sto ce potrajati krace ili duze u zavisnosti od broja fajlova.Kada se sve zavrsi trebalo bi da mozes da pristupis disku.

GL

Slican problem.
Dakle, neko je imao virus, antivirus ga je obrisao, ali sa njim kao da su otisle i sve putanje, ali samo za particije.
Dakle kada pokusa da pristupi particiji C,D,E..., nebitno kojoj otvara se prozor Open With.
Kada se tu izabere Windows>explorer, particija se otvori, ali ne postoji mogucnost always use selected program...
Particiji se moze pristupiti kada je ukljucen Explorer bar>Folders, ili preko RUN kao sto je rekao Ivan, ali to nikako nije moguce na uobicajeni nacin, dvoklikom iz My Computer prozora.
Nista od ovih stvari tipa "replace owner on" ne funkcionise.
Jel imate neku ideju?

Poslednja izmena:
Kada uđeš u particije, nađi fajlove autorun.inf i obriši ih (ako ih ne vidiš, uključi prikaz i skrivenih i sistemskih fajlova: Tools -> Folder options -> View -> štrikiraj "Show hidden files and folders" i odštrikiraj "Hide protected operating system files").

Kada uđeš u particije, nađi fajlove autorun.inf i obriši ih (ako ih ne vidiš, uključi prikaz i skrivenih i sistemskih fajlova: Tools -> Folder options -> View -> štrikiraj "Show hidden files and folders" i odštrikiraj "Hide protected operating system files").

Na jednom racunaru sam uspeo, uz pomoc Nera da vidim skrivene fajlove, a na drugom ne mogu nikako, jer ovo Tools -> Folder options -> View -> ne radi, ni Nero ni File manager, ne samo sad, za ovaj konkretan slucaj, nego i inace.
Dakle, uopste nece da prikaze hidden files, kad mu kazem da pokaze i uradim bilo apply, bilo OK, samo se vrati na pocetno, nece uopste da registruje da sam to uradio.Sta bi to moglo biti?
Hvala u svakom slucaju

Probaj da vidiš skrivene fajlove pomoću npr. FreeCommander-a.

Nije ni čudno što nisi mogao sve da vidiš. probaj sledeće: Control Panel->Folder Options. Onda klikni na karticu View i u listi opcija izaberi Show hidden files and folders, a zatim bi ispod toga trebalo da odštikliraš opciju Hide protected operating system files. Naravno, posle toga klikneš na Apply i morao bi da možeš da vidiš sve fajlove.
!!!! PAZI SAMO !!!! da slučajno ne obrišeš sistemske fajlove sa C: (odnosno sistemskog) diska.

Nije ni čudno što nisi mogao sve da vidiš. probaj sledeće: Control Panel->Folder Options. Onda klikni na karticu View i u listi opcija izaberi Show hidden files and folders, a zatim bi ispod toga trebalo da odštikliraš opciju Hide protected operating system files. Naravno, posle toga klikneš na Apply i morao bi da možeš da vidiš sve fajlove.

Naravno da sam to uradio, kako drugacije mogu da vidim Hidden files.
Ovo mi se desava, prvi put, da vidim da ne moze da prikaze te fajlove, cak ni preko file managera, pa reko', da pitam da li se to nekad nekom desilo i da li zna u cemu je problem.

Repair sistema, ako ni onda nece samo clean install.
Nazalost mnogo toga je osteceno.

Ja imam taj problem da štikliram "Show hidden files and folders" ali da opet neće da mi pokaže iste... u polako krećem da :mad::wall:
ajd' neki help, please...

Ja imam taj problem da štikliram "Show hidden files and folders" ali da opet neće da mi pokaže iste... u polako krećem da :mad::wall:
ajd' neki help, please...

Pa jesi li odstiklirao "Hide protected operating system files(recomended)?
Ako nisi to ti je dve opcije nize.

E ovako imao sam isti problem i resio sam ga veoma prosto skinite program fixdrive=veoma jednostavan program koji popravlja particije i odstranjuje problem!!!!
Ako ne mozes da nadjes javi pa cu pomognem!!!

Nazad
Vrh Dno