Šta je novo?

Problem s rezolucijom na 22" widescreen ?!?

ralos

Slavan
Učlanjen(a)
20.12.2007
Poena
319
Neverovatno da mi sada monitor ne da da postavim njegovu optimalnu rezoluciju 1680*1050,otkad sam ubacio grafu 4850.Probao sam sa 4 verzije drivera i nigde mi ne da tu rezoluciju.Interesantno je da sam na 8800 gt,na 5850 i na integrusi koju sam koristio do juce imao mogucnost da izaberem tu rezoluciju a sad mi ne da.Ova 4850 je ispravna i na njoj sam imao ovu rezoluciju na ovom monitoru dok sam koristio 32bitnu vistu.Sad sam na win 7 64bit i koji god driver da stavim on mi monitor prepoznaje kao generic(to valjda znaci da nije widescreen) i ne da mi da stavim 1680*1050,moram li da napomenem da izgleda ocajno slika spram njegove native resolution.Pomagajte ako neko zna kako da resim problem

Hmm,ponašanje kao kad VGA driver nije ni instaliran :trust: .
Proveri da li negde ne grešiš prilikom instalacije VGA drivera.

Generic znači da Win nema odgovarajući driver u svojoj bazi pa nekoj,konkretnoj,komponenti dodeljuje opšte tj osnovne radne paramtere.Zato nemaš u izboru 16x10 rezoluciju.

probaj ovo, raspakuj i pokreni skriptu.

Prilozi

• Qres.rar
    2.7 KB · Pregleda: 22
Skripta se raspakuje ali kad kliknem na exe file nista se ne desi,da li bi rezolucije monitora trebalo da budu u atijevu driveru ili gde ? Na 5850 i 8800 gt win7 je bez problema prepoznao adekvatnu rezoluciju,cak i na integrisanoj grafici

Poslednja izmena:
Resio sam problem tako sto sam ustekao grafu tj adapter u koji sam ustekao grafu u drugi DVI port i sad prepoznaje monitor najnormalnije

Dobro je što si rešio stvar mada,msm da onda ta kartica nije baš 100% OK .
Imao sam ranije msi R. HD2600 Pro ,isto sa 2xDVI i uvek je na oba DVI priključka sve radilo bez problema ...

da nesto fali toj grafickoj, ja imam nvidiu 250gts i na oba dvi ulaza radi extra..

Nazad
Vrh Dno