Šta je novo?

Problem s konfiguracijom...

Petar97

Poštovan
Učlanjen(a)
12.09.2014
Poena
54
Pozdrav ljudi
Imam jedan problem, Imam maticnu,, gigabyte ga 8ie2004 '' to mi starija i kad sam uzeo novi komp nju sam ostavio na stranu i sad posle 5 godina 😀
Rekoh da sklopim jos jedan komp za net .. Imam napajanje pentium 4 350w,ram ddr1 512mb 400mhz,hard ata 80gb i 40gb,procesor njen fabricki 2.4gHz,ocistio sam kuler i bila je lepo stajala u kutiji tako da je ko novaa sve je cisto..E sad kad sam je spojio na napajanje i zavrteo je kuler na proc sto je ok..Graf sam stavio od 64mb i na njoj vrti kuler,proc proverio greje odmah posle 6-7sec i kad spojim na monitor od onaj komp hard se cuje kad ucitava,cd rom radi..Samo neznam zasto mi ne daje sliku,menjao sam graf od drugara ona je agp i nije do nju...Baterija mi slaba jedino to ako ima veze proverena je na multimetar..Kondenzatori svi zdravi..Napajanje takodje,dobro je i kvalitetno..
Ako moze neka pomoc dobro bi mi dosla ili neki predlog 😀

I da tad pre 5 god se nesto pokvarilo i u servis rekose ko da je izgorela..Ram od nju sam probao kod drugara i nece da radi ima fabrickih 2x256mb
A ja sam kondenzatore koji su bili klimavi tj olabavljeni zalemio do kraja i sve radi...Pre toga nije htelo uopste da se upali..Imam i original drajvere podigo bih joj xp win,bilo bi dobro neki savet il predlog ako moze 🙂)

Ne isplati ti se da se zezas oko nje, mozes naci po oglasima 478 ploce za male pare.

Ma necu ja da ulazem 10 15e reko za te pare monitor da nadjem kad vec imam plocu..Moram na zvucnik da je kacim da vidim dal daje znake zivota 😀

cek,ti si nasao matoru plocu za koju ti je majstor pre 5 god rekao da je neispravna... zakacio je,video da je neispravna i sad pitas sto je neispravna i kako to da je neispravna....?
brate,baci to,osposobiti je neces nikad...

cek,ti si nasao matoru plocu za koju ti je majstor pre 5 god rekao da je neispravna... zakacio je,video da je neispravna i sad pitas sto je neispravna i kako to da je neispravna....?
brate,baci to,osposobiti je neces nikad...

Pa brate majstor uvek moze da kaze da je izgorela,vec sam rekao da sam JE PRIKACIO ne radi,pa sam kondenzatore koji su bili labavi nabio do kraja lemalicom,ocistio alkoholom,sad je ko iz fabrike 😀
I prikacio kuler vrti,hard disk cuje se da radi,proc vruc znaci da radi,i na graf vrti kuler a delovi svi ispravni,samo sam hteo da vidim dal neko zna zasto nemam sliku..Jedino mi bat slaba drugo nista...I ako ne znate bolje ne komentarisiteeeee! :cigar:

Zakaci buzzer(speaker) i vidi da li prolazi POST(kratak bip) ili cuti...to sto vrti coolere nema nikakve veze...A baterija nema veze,i kada je losa hoce da boot-uje, samo ne pamti podesavanja u BIOS-u...

Pa brate majstor uvek moze da kaze da je izgorela,vec sam rekao da sam JE PRIKACIO ne radi,pa sam kondenzatore koji su bili labavi nabio do kraja lemalicom,ocistio alkoholom,sad je ko iz fabrike 😀
I prikacio kuler vrti,hard disk cuje se da radi,proc vruc znaci da radi,i na graf vrti kuler a delovi svi ispravni,samo sam hteo da vidim dal neko zna zasto nemam sliku..Jedino mi bat slaba drugo nista...I ako ne znate bolje ne komentarisiteeeee! :cigar:

A sta to bolje da znamo?
Ja sam ti predlozio sta ti je lakse, i imaces ispravnu plocu.
Ovde niko nije Bog Otac da ti tu plocu jednim postom u temi ozivi!
Ako ti znas bolje, evo imam ja par komada takvih i novijih koje su i istom stanju kao tvoja, pa ako znas bolje, mogu ti dati da ih osposobis. :d

Neispravnu plocu kad ukljucis, ona vrti sve kulere, sve izgleda kao da radi... Ali nema beep i ne daje sliku...
Ne znam sta ti znaci to kao iz fabrike a NE radi...
Ne znam bolje, tako da necu da komentarisem 🙂

Petar97@ znaju, znaju...
Nego su ko taj tvoj majstor, mrzi ih, danas su sve u stilu "nema joj pomoci kupi drugu"..
Daj nemojte zezati pomozite coveku.

Petar97@ znaju, znaju...
Nego su ko taj tvoj majstor, mrzi ih, danas su sve u stilu "nema joj pomoci kupi drugu"..
Daj nemojte zezati pomozite coveku.

😀
Ma ja ne bih ni kupovao ne treba mi imam sklopljen komp reko ajde i tu da iskoristim..Al prikljuci cu na spikeru pa ako pisti ima spasa 😀
Onda cu da dodajem ram pa da vidim gde pravi gresku,a ako ne,videti sta cu 😀
A to sto sam reko ko da je iz fabrike ona je znaci KAO nova nije ko neke nadjem za 1500 izgledaju ko da ih poplava uhvatila il sleper pregazio... 😀
Tako da reko ako ima neki drugi nacin da e ispita al spiker cu obavezno da probam 😀
I hvala svima ne ljutite se.. :banana:

Poslednja izmena:
Ако си баш решио да је оспособиш пробај да замениш електролите око процесора али новим никако скинутим са неке друге плоче,постоји одређена вероватноћа да плоча проради.

Ако си баш решио да је оспособиш пробај да замениш електролите око процесора али новим никако скинутим са неке друге плоче,постоји одређена вероватноћа да плоча проради.
Ali oko procesora radi znaci on greje i ispod onaj zlatni tj gde pise gygabute s hladnjakom tu isto...gornji deo ploce ima sturja..Ali chipset mi ne greje kod biosa,100% je on problem nzm dal kondenzator pravi problem,al nije naduvan nzm dal je dobar...

Електролит не мора да буде надувен да би био несиправан,то што се секција около процесора греје не мора да значи и да су електролити исправни,најачешће страдају около процесора и понекад около АГП и ПЦХ слотова,просто купи одговарајуће електролите и ризикујеш да их промрниш ако ради одлично ако не шта да радиш ниси имао среће можда је још нешто на плочи отказало.Ја сам поменуте ствари радио више пута и могу рећи да сам пуно пута имао среће да плоча проради и да функционише без проблема.

Електролит не мора да буде надувен да би био несиправан,то што се секција около процесора греје не мора да значи и да су електролити исправни,најачешће страдају около процесора и понекад около АГП и ПЦХ слотова,просто купи одговарајуће електролите и ризикујеш да их промрниш ако ради одлично ако не шта да радиш ниси имао среће можда је још нешто на плочи отказало.Ја сам поменуте ствари радио више пута и могу рећи да сам пуно пута имао среће да плоча проради и да функционише без проблема.

Hvala,uzimam danas pa javljam dal je pomoglo!

Nazad
Vrh Dno