Šta je novo?

Problem s grafičkom 9800GT

eufrat

Slavan
Učlanjen(a)
23.04.2008
Poena
405
Moja oprema  
Laptop
Macbook Air M1
Dakle šta se desi,

kad pikam neke igre dešavalo mi se par puta da se slika zamrzne tj da dobije kao neke crvene i zelene fleke preko celog ekrana, slika je zamrznuta i ništa ne mogu sem restart-a ??
Pa reko da nije možda do graf ali mi sumnjivo pošto sam komp uzeo pre mesec i po dana.

Šta da radim ??

Hvala

Pa mozes za pocetak da uzmes da testiras graficku sa nekim programima ili sl.
Da vidis kakve su temperature graficke pri opterecenju.Uzmi Riva Tuner program i u njemu imas opciju Hardware monitoring setup pa mozes da pokrenes neku zahtevnu aplikaciju i da vidis sta se desava...
Pravo mesto da pocnes...
Poz

Video sam na jednom kompu slican problem,osim sto su se tamo pojavljivale samo crvene tacke,ali su bile prisutne cim malo duze radi komp,bilo da je XP okruzenje ili neka igra/program..Na kraju pokazalo se da je temp isuvise velika,kartica je reklamirana.Znaci,lepo istestiraj temp,obrati paznju na temp kada se to dogodi..
Pozdrav!

OK, istestiraću je pa ću videti rezultate, inače to mi se dešavalo samo u igrama (najviše puta u gta4, pa sam prvo konto da je do igre, kad ono se pojavilo i kod drugih igara)

Posluži se metodom eliminacije. Zameni karticu na par dana sa nekim, pa ako ti se isto nastavi dešavati onda nije grafička problem.

Imao sam slican problem, s tim sto su se meni "sarene linije" pojavljivale bez nekog pravila, bilo da je komp tj graficka opterecena ili ne.. zamijenio sam je i sad je sve ok...

Čim malo igram igre bilo koje (oko 10-30 min) ista stvar mi se sad već stalno dešava!!
Evo kako izgleda taj zakuc :p

I šta sad ??

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    175.1 KB · Pregleda: 189
Sta se desava sa temperaturom?Jesi li proverio?

Ovo izgleda kao klasicno brljavljenje kad memorija na kartici pocne da riknjava.Izuzev ako se nekim slucajem grafika ne pregreva.Mirise na reklamaciju u svakom slucaju.

Sutra nosim na reklamaciju i bole me patka

Poslednja izmena:
^^ a sta je rekao da ce raditi sutra? :lupko:

Još što je najbolje danas kada sam bio kod tih kod kojih sam uzeo komp imao sam šta da čujem, kaže meni lik (serviser) da je najverovatnije do drajvera, pa kao da skinem sa Asus-ovog sajta, iako su verovatno starije od ovih sa nvidia-inog. Isto sam i uradio, ništa nije pomoglo. Druga stvar koju mi je rekao ako to ne upali da ga donesem jer on konta da je problem do RAM memorije (tj da treba da se poveća napon u bios-u sa 2V (default) na 2.2V i kao neće biti problema)... Ja ga onako glupo gledam, dal da mu drmnem šamar ili šta :) ?? A s obzirom da mi komp hitno treba (seminarski radovi itd) nadam se da ću već sutra uspeti to da rešim

Nikako ne pristaj na te varijante povecanja napona i sl. zahebancije.Moramo malo da kloknemo komp da bi radio stabilno,ma kako da ne.Najezim se kada to cujem.Insistiraj na zameni ali kao sto sam ti vec rekao pokusaj da odradis sto vise dijagnostike da te ne bi setali levo desno i prodavali maglu..
Poz

Poslednja izmena:
Odneo juce graficku, i rekli mi da treba da je posalju kod njihovog dobavljaca (comtrade BG valjda), da bi oni proverili koji joj je zez pa tek onda ce da vide sta ce....strasno

Još što je najbolje danas kada sam bio kod tih kod kojih sam uzeo komp imao sam šta da čujem, kaže meni lik (serviser) da je najverovatnije do drajvera, pa kao da skinem sa Asus-ovog sajta, iako su verovatno starije od ovih sa nvidia-inog. Isto sam i uradio, ništa nije pomoglo. Druga stvar koju mi je rekao ako to ne upali da ga donesem jer on konta da je problem do RAM memorije (tj da treba da se poveća napon u bios-u sa 2V (default) na 2.2V i kao neće biti problema)... Ja ga onako glupo gledam, dal da mu drmnem šamar ili šta :) ?? A s obzirom da mi komp hitno treba (seminarski radovi itd) nadam se da ću već sutra uspeti to da rešim

e meni se to desava sa 180.48 :) u farcry2 mi iskakali neki ljubicasti trouglovi,u nfs kockice razlicitih boja...dok sa drajverima sa diska sve radi bez problema.

Ne mogu da verujem da postoji pravilo da ako u roku od 45 dana od dana reklamacije, ne poprave/rese problem moraju da mi daju novu graficku, sto znaci da do februara mogu da se 'ebem i da nista ne mogu da uradim da ubrzam tok te reklamacije!!!!
tj mogu samo da se nadam da ce ista uraditi pre tog roka
Ebem ti zakon

Poslednja izmena:
Ne mogu da verujem da postoji pravilo da ako u roku od 45 dana od dana reklamacije, ne poprave/rese problem moraju da mi daju novu graficku, sto znaci da do februara mogu da se 'ebem i da nista ne mogu da uradim da ubrzam tok te reklamacije!!!!
Ebem ti zakon

tako sam i ja chekao matichnu 3.5 sedmice.

ebem ih u bulju prodanu, bio sam pre koji dan do njih da vidim jel oni mene zjbvju ili sta se vise desava s tom karticom....kad ono kaze mi lik poslali su karticu u ponedeljak (u comtrade u BG) i sad cekamo... ja ne mogu da verujem da ne postoji neki brzi nacin da dodjem do graf sem da kupim novu ili da im se nacestitam mile nove godine!!

katastrofa

Poslednja izmena:
Ebem ti zakon

Evo da pomognem malo izčitaj malo pa javi šta si uradio :wave:

http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=119544

Btw da se nisi igrao sa klokovanjem malo?Meni je tako brljavila stara nVidia kad sam pokušavao da je klokam....

Poslednja izmena:
@eufrat : iskreno,to je zato sto si kupio u ComTrade-u ... servis im je ocajan. (drugar je kupio bio pre par meseci 22'' i pokvario se posle 10dana,poslao na servis i ista prica,cekao 45dana i posle dobio now monitor,jer oni nisu ni takli ... ffs od usluge)...
cisto sumnjam da je reklamiranje dozvoljeno,al bi ti preporucio
mk racunare,tamo ja isljucivo kupujem,jako korektni i ljubozni...i dobre cene

ebem ih u bulju prodanu, bio sam pre koji dan do njih da vidim jel oni mene zjbvju ili sta se vise desava s tom karticom....kad ono kaze mi lik poslali su karticu u ponedeljak (u comtrade u BG) i sad cekamo... ja ne mogu da verujem da ne postoji neki brzi nacin da dodjem do graf sem da kupim novu ili da im se nacestitam mile nove godine!!

katastrofa

Ako je asusova kartica onda si nagrabusio jer Com T nema veze sa tim nego naj gori od sve dece Kim Tec! On je zastupnik za Asus i uvoznik.Jedino oni prave takva srnj...I sigurno će kartica tamo završiti a od njih da dobiješ povratnu informaciju je ravno sasmoubistvu.....ja sam tako lutao i tražio gde se zagubio moj DVD rezač i naravno posle 45 dana dobio sam nov i to potpuno drugi model.

Danas je tačno mesec dana od kada sam im odneo graf na reklamaciju, sta mislite da li sam je dobio nazad :D

Jesi, jesi... I sad pikas sve nove naslove! :)
Kako radi GTa?! :p
Pa zar ti nisu dali neku krsh grafu dok ti ne stigne tvoja?

Jesu, dali mi dve GTX 295 u Sli-u cisto da mogu nesto da poteram dok mi ne dodje moja :D

eto meni potpisa :)

stigla mi nova grafička, opaaaaaa, posle 34 dana čekanje se isplatilo (fiju fiju kroz nemačku kapiju :D ), doduše dali su mi malko drukčiji model tj 9800GT ali od 1Gb, e sad kolika je razlika nem pojma...

p.s. jedino mi je laknulo što sam se konačno rastosiljao ove dve GTX295-ice, ma njesra su skroooooz! :D

Vrh Dno