Šta je novo?

Problem s Gainward GTX260 GS

imam isto GS verziju. Modovao sam bios jer je fabricki stojao fan na 40% i tek posle 86c je poceo da ubrzava , sto je po meni prilicno Hot.
Ovako na idle 30% fan se vrlo malo cuje u odnosu na 40%fan a u full load-u ne prelazi 70 C

Ne verujem da ce to meni pomoci, fan normalno krene da ubrzava cim predje 70c i negde blizu 90c dostigne 100% (3800rpm), ali dzaba kad temperatura ne pada, a u slucaju Furmark testa cepa i dalje nagore.
Izgleda da je stvarno u pitanju losa serija:party:

Poslednja izmena:
Ja takodje imam pomenutu karticu gainward gtx 260.Kartica je stavljena u chieftec big tower kuciste.Imam samo jedan kuler osmicu koji ubacuje hladan vazduh i tri osmice koje izvlace vruc vazduh.Kuciste je uvuceno u policu tako da je zatvoreno sa dve strane sto se tice strujanja vazduha tu je tanko.Temperature u idle su
gpu-61
gpu memory-53.
Fun se vrti fabricki na 40 posto odnosno na 2000 obrtaja.
E sad kad ukljucim igricu na primer crysis ja pre toga preko fun control programa ubrzam kulere na nekih 65 posto obrtaja odnosno na 3200 obrtaja i tada mi je temperatura
gpu-oko 70
memory-oko 62.
Znaci ovo su sve temperature danas ili ovih dana kada je dosta toplo u sobi.Ne znam da li je ovo ok jer bios nije fleshovan nego je onaj sto je stigao uz karticu.
Ne znam da li bi se dobilo neko poboljsanje ako bi se bios graficke fleshovao?Mislim da li bi bilo mozda neko smanjenje temperatura?

Dosta velika temperatura racunajuci da imas dva ventilatora na grafickoj. Moja Asus 9800GT Ultimate dostize max 84 stepeni ali radi bez problema. Tvoja bi u loadu trebalo da radi na max 80 stepeni ;)

Poslednja izmena:
Na kraju ipak hepiend :D
Toliko sam is...deo zbog dve falicne kartice da sam skinuo hladnjak i imam sta da vidim, fuckin chinese-u koji je sklapao karticu ostalo parce nekog metala, zice sta li je vec izmedju hladnjaka i GPU i tako ostavio dobrih 2/3 povrsine bez ikakvog kontakta. Obrisao staru pastu stavio CM Performance i voila idle ~46C, load Ati Tool ~73C, sobna ~25C, sto je dobrih 20C manje u loadu. Naravno sad se ventovi ni ne dizu sa 40%, przicu je kasnije Furmarkom da vidim dokle ce sad temp ici (pre otvaranja kartice isao je do 105C).

Toliko o testiranju sklopljenih kartica u fabrici :smash:

Prilozi

• DSCN6906.jpg
    DSCN6906.jpg
    140.3 KB · Pregleda: 128
  • DSCN6907.jpg
    DSCN6907.jpg
    214.3 KB · Pregleda: 128
  • DSCN6908.jpg
    DSCN6908.jpg
    151.6 KB · Pregleda: 132
Kakva je ovo sabotaza? Izgleda kao parce kalaja.
Ne znam, meni Gainward nikada nije ulivao poverenje. Kada je pre ihahaj godina konacno poceo da se prodaje kod nas, resio sam da uzmem nesto, ali kad sam uzeo kartu u ruke, samo sam rekao - zdravo. Dajte mi nesto drugo. Nikada mi nisu delovali ozbiljno (subjektivni dozivljaj).
A i ti si se vidim usrecio, dve za redom. Dobro je da si resio problem. :)

Poslednja izmena:
Ovo jos nisam cuo da se nekom desilo :D Pametno si postupio, lepo otvois pa vidis sta ne valja. Garant se radi o nekoj feler seriji koju su utrapili Srbiji :d

Jel bio neki sticker preko nekog od srafova ala "Warranty Void if Removed", jesi pazio na to...

Poslednja izmena:
Bio je s donje strane preko drzaca hladnjaka, ali sam to pazljivo odlepio i posle vratio.

Jedino nasta mi ovo lici jeste da je taj lik bio pred otkazom, pa da je malo "ostetio" fabriku. Kolko god smesno da je zvucalo, ko zna kolko se kartica vratilo na reklamaciju zbog njega.

A da ne govorim o tome da me ovako nesto malo skrece od kupovine Gainward-a, a verujem da nisam jedini.

Sad lepo posaljes e-mail gainwardu sa sve slikama i kazes kakve si sve probleme imao itd. Da ti je to druga karta sa istim simptomima itd.

Ali najbitnije od svega je to da si ti sam sebi zavrsio posao i da sad sve to lepo radi.

A ja danas naručio dotičnu karticu i to još repariranu... :crash:

Videćemo...

Nazad
Vrh Dno