Šta je novo?

Problem S Coolerom

sentinel

Slavan
Učlanjen(a)
08.04.2005
Poena
301
Pre godinu dana sam kupio kvalitetno Leadman kucishte s napajanjem od 400w.
Nedavno sam otkrio da neugodno zujanje-brundanje u mome kucishtu potiche od 8x8 coolera unutar napajanja. Mislio sam da se to deshava zbog toga sto se vremenom naprashio, stoga sam rasklopio napajanje sve lepo ocistio alkoholom i vratio na mesto. Medjutim problem se i dalje javlja. Da li je to znak da je cooler neispravan i da treba da ga zamenim novim? Nikada mi nije bilo jasno zbog cega se javlja to brundanje cak i kada je cooler dobro fiksiran i cist??? Da jos napomenem. Napajanje brunda obicno kada prepodne upalim comp, na nekih 20 ak minuta, nakon cega prestane i retko se ponovo javlja do kraja dana, a i kada se ponovo javi brzo prestane. Znam da mi ovo ne moze mnogo skoditi, ali bre ljudi ide na zivce zaista! :)

Poslednja izmena:
zameni ga, nije nista komplikovano. ne bi bilo mozda lose da uzmes neki ventilator koji ima senzor za temperaturu koji ce automatski regulisati brzinu.

To sam i ja razmisljao, medjutim diode coolera su zalemljene za stampanu plocu od napajanja. Ako ih pokidam i stavim novi 8x8 cooler morao bih da provucem zice nekako van da bih uspeo da prikacim cooler na napajanje! Ne znam koliko je to pametno!

pa radice i tako. ali naravno mnogo je bolje resenje da zalemis kablove ventilatora tamo gde su sada zalemljeni kablovi starog ventilatora. ako ne znas odnesi napajanje do bilo kog servisa za tv i sl. zamenice ti za 5min.

Nazad
Vrh Dno