Šta je novo?

Problem Radeon 8500+A7M266

Bogda

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
705
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600 + Noctua NH-D15
Matična ploča
MSI B450 Gaming Plux Max
RAM
2 x Kingstom KHX3200C 8GB DDR4
GPU
GeForce RTX 3080 Founders Edition
Storage
Samsung SSD 980 Pro 1TB + Samsung SSD 860 EVO 1TB + Samsung HD103SJ
Zvuk
MiniDSP Flex + Hegel H95 + KEF LS50 Meta + SVS 3000Micro + ...
PSU
ROG-STRIX-850G
Kućište
Fractal Design Meshify C
Monitor
AOC Agon AG322QWS4R4
Miš & tastatura
Logitech G502 + Corsair Gaming K70 LUX Keyboard
Laptop
hp EliteBook 850 G6
Pristup internetu
  1. Optički internet
Moj rodjak ima velikih problema sa svojim racunarom. Konfiguracija je AMD Thunderbird 1.2+ASUS A7M266+ATI Radeon 8500LE 128MB+Soundblaster Live!+Hansol 19" (nisam siguran koji). U 2D racunar jos nekako i radi. Medjutim kako se udje u neku 3D igru na ekranu se pojavljuju brljotine, na momente se cepa slika, vide se delovi desktopa... Vrlo cudno. Instaliran je Catalyst 2.4. Sumnjao sam na problem sa refreshom i probao da ga resim sa Lockerom iz Radeonatora 2.0. Bez uspeha. Vadio sam Live! iz racunara i opet nista.
Zna li neko resenje?

problem je verovatno do drivera.
ako je kartica powered by ati koristi bas powered by ati drajvere sa www.ati.com
ako je built by ati, onda naravno BBA drajvere
ako nista ne pomogne opalite reinstalaciju celog o/s uz formatiranje harda, onda ce sve biti ok

Kartica je Bult by ATI a kao sto rekoh najnoviji driveri (Catalyst 2.4) su instalirani. Kompletnu instalaciju OS iznova sam hteo da izbegnem jer sam tanak sa vremenom.

ja kada sam 1. put stavio radeon8500 u sistem gde je ranije bio matrox g400 os je pukao kao zvecka - windows2000 pro
kada sam reinstalirao od 0, sve je posle bilo ok.

Imao sam na testu Built by Ati 8500LE sa 128MB i imao je isti problem,znam dosta stvari koje se ticu problema sa ATI kartama.
tvoj problem je nazalost ne resiv,na karti se nalaze memorijski cipovi u BGA varijanti koji prave problem,po nekoj statistici svaka 10 karta sa BGA cipovima i koja je "made in china"(naravno samo 8500,a te karte pravljene u azijskim zemljama se prodaju i u USA,tako da treba paziti sta se kupuje)ima isti problem.Znaci taj nazovi "bug" NE mogu da rese drajveri,a ne moze ni zamena biosa,jedino sto mozes da ucinis je da je reklamiras.ako si kartu kupio kod nas problem si resio,ako nisi moras ici tamo gde si je kupio,ma gde to bilo_OBAVEZNO registruj kartu na atijevom sajtu da bi mogao da je reklamiras.

zao mi je
:(
pozdrav

Ja sam narucio dve kartice direktno iz Amerike. Obe su bile ATI Radeon 8500LE 128MB. U pravu si obe su sa micro BGA memorijskim chipovima.

Jednu sam uzeo za sebe i stavio je u ASUS A7V333. Ova kod mene radi fenomenalno. Igrice tera stabilno na 300MHz i chip i memorija.

Drugu sam odneo rodjaku koji ju je stavio u svoju masinu (ASUS A7M266) umesto nVidia TNT2 M64. Od tada ne moze da igra ni jednu 3D igru. Ja sam prvo probao da mu menjanjem drivera i kojekakvim tweekovima popravim situaciju, medjutim bezuspesno.
Posle sam stavio svoju karticu u njegovu plocu i problemi su se ponovili.
Na kraju sam instalirao potpuno novi Win XP na prazan disk. Na njemu sam imao samo Win XP+ directX 8.1+ catalyst 2.4. Medjutim nista se nije promenilo. Iz toga sam zakljucio da je u pitanju verovatno neka nekompatibilnost maticne ploce i graficke.
Ostaje mi da probam da updatujem BIOS maticne ploce i instaliram XP Service pack 1.
E sada si me zabrinuo sa tom tvojom vescu.

Bogda je napisao(la):
Ja sam narucio dve kartice direktno iz Amerike. Obe su bile ATI Radeon 8500LE 128MB. U pravu si obe su sa micro BGA memorijskim chipovima.

Jednu sam uzeo za sebe i stavio je u ASUS A7V333. Ova kod mene radi fenomenalno. Igrice tera stabilno na 300MHz i chip i memorija.

Drugu sam odneo rodjaku koji ju je stavio u svoju masinu (ASUS A7M266) umesto nVidia TNT2 M64. Od tada ne moze da igra ni jednu 3D igru. Ja sam prvo probao da mu menjanjem drivera i kojekakvim tweekovima popravim situaciju, medjutim bezuspesno.
Posle sam stavio svoju karticu u njegovu plocu i problemi su se ponovili.
Na kraju sam instalirao potpuno novi Win XP na prazan disk. Na njemu sam imao samo Win XP+ directX 8.1+ catalyst 2.4. Medjutim nista se nije promenilo. Iz toga sam zakljucio da je u pitanju verovatno neka nekompatibilnost maticne ploce i graficke.
Ostaje mi da probam da updatujem BIOS maticne ploce i instaliram XP Service pack 1.
E sada si me zabrinuo sa tom tvojom vescu.

ja sam kartu probao na cak 4 razlicite ploce,najbolje je reagovala na abitu,cak je mogla da zavrsi 3dmark sa maximalnom kolicinom bug-ovanih textura,na ostalim nije noglo nista u 3d-u da se radi.iskreno se nadam da tvoj primerak nije jedan od losih primeraka,ako na toj ploci nije radila ni karta koja je radila kod tebe onda stvarno moze biti do ploce,ajde probaj tu kartu sto ne valja kod tebe na tvom asusu,ako ne bude radila znaces sigurno da je do karte,ili ako bude neka rodjak menja plocu,a ako nece da menja plocu- ti je prodaj meni:D (sala)

pozdrav srecno!

Nazad
Vrh Dno