Šta je novo?

Problem-Qualcomm Atheros AR956x Wireless Network Adapter ne hvata 5GHZ Wi-Fi

ludi_mis

Poštovan
Učlanjen(a)
20.01.2022
Poena
50
Moja oprema  
Laptop
HP G11
Mobilni telefon
iphone 14 pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
U laptopu koji koristim imam navedenu network karticu, ali ne hvata 5GHZ Wi-Fi, samo 2,4GHZ.

Kad sam usao u specifikacije vidim da ima valjda mogucnost za 5GHZ, ali ne znam kako i na koji nacin da otkljucam ili reistaliram prave drivera, ako je uopste moguce.

5GHZ ne znaci jaci domet , domet na 5GHZ je cak sta vise slabiji nego na 2.4GHZ ali je stabilniji internet generalno. Naravno podrazumeva se da 5GHZ podrazava vece brzine.

Jasno, u ovom slucaju je brzina problem, imam opticki net brzina je na 5GHZ je veca od 2.4 GHZ

Imam problem sa Qualcomm Atheros QCA9377 Wireless Network Adapter WIFI na 5ghz ne ide preko 34mb a na 2.4ghz je 43mb a paket je 150mb , jel mora nova wifi kartica , da li uzeti neku USB wifi karticu tipa Tp-link Archer T3u Ac1300 Mini Wireless Mu-mimo Usb Adapter?

Jutros je islo na 125mb verovatno je bio preopterecen internet , znam da je Qualcomm Atheros QCA9377 stara wifi kartica oko 10 godina ali znao sam da je nemoguce da ne moze barem 150mb. Bitno da ima 5ghz , ja za sada necu jaci paket pa mi ne treba jaca wifi kartica.

Nazad
Vrh Dno