Šta je novo?

problem promene nacina umrezavanja

yufighter

Cenjen
Učlanjen(a)
29.04.2010
Poena
154
Interesantan problem na koji nailazim vec vise puta. Evo sta je problem, u par slucajeva sam povezivao dva racunara crossover kablom i pravio malu mrezu da bi koristili isti stampac, sve normalno funkcionisalo i sa automatskim podesavanjima a i sa dodeljivanjem IP adresa. Dodavanjem treceg racunara je, normalno, zahtevalo upotrebu switch-a i koristenje neukrstenih mreznih kablova. Problem je sto racunar koji je ranije bio klijent, tj na njemu nije bio instaliran stampac vise ne vidi server, racunar na kome je instaliran stampac, i dodati racunar, dok ga server i novi racunar vide u mrezi.
Pokusavao sam sa automatskim podesavanjima, dodeljivanjem IP adresa, brisanjem svih protokola, servisa, mreze u BIOSU i novim podesavanjima, iskljucivao firewall ali avaj, nece pa nece. Pri pingovanju nema povratnih informacija. Pri svakoj promeni IP adrese on detektuje novu mreznu vezu sukcesivno joj dodeljujuci broj, bez obzira sto ja sve pobrisem on ih negde pamti. Ima li neko resenje da ne bi vrsio reinstalaciju koja je u dosadasnjim slucajevima bila lek? Kako obrisati te mrezne veze?
Svi racunari su na XP-u.

Poslednja izmena:
Probaj da deinstaliraš TCP/IP, i instaliraš ga ponovo
To se može uraditi i iz komandne linije, samo sad ne mogu da se setim kako beše, proguglaj malo
I da, koristi statičke IP adrese
I da, kad se Windows firewall isključi, tj. stavi na turn off, on zaustavi sav saobraćaj, treba da mu isključiš servis, tj da ga disejbluješ

Poslednja izmena:
Ako ping ne radi, znači da i mreža ne radi ( iz nekog razloga bilo da je fizički loš kabli ili da firewall zaustavlja ping )
1. Proveri fizičku spravnost kabla
2. Digni neki Live Win sa network podrškom pa proveri da li ti radi mreža, ako radi problem je u Winu

Da ponovim, prvo je bilo crossoer kablo i sve je funkcionisalo, stavio sam swich, sada taj racunar vide druga dva ali mu nemaju pristup i on ne vidi njih, kabl na testeru ispravan a i kacio ga za drugi racunar sve funkcionise, dakle win je u pitanju ali ne znam gde je tacno problem.

Vrh Dno