Šta je novo?

problem, problemi, samo problemi :-(

twister

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
675
Uradio sam sledece:
1.Ubacio boot cd sa ghost image na njemu i u biosu podesio da mi boot-uje sa cd-a
restartovao
2.fdisk -->obrisao particije
restartovao
3.fdisk/mbr
restartovao
4.fdisk -->napravio particiju (jednu postoje disk mali od 2.1 GB)
restartovao
5.format c: i nakon formatiranja restartovao
6.ghostovao image sa cd-a (ghost nakon zavrsetka javio da je sve ok) i restartovao
7.u biosu vratio da prvo boot-uje sa hard-a
8.i onda "BOOT DISK FAILURE - INSERT DISK AND PRESS ENTER"
9.PA ZASTO BRE :-((((
10.Kada sam ponovo restartovao uz pomoc boot cd-a, komandom fdisk sam video da sad nema particije !!!Kada nakon sam nakon izlaska iz fdisk-a otkucao fdisk/mbr i ponovo pogledao tada je pisalo da ima jedna ali da ne zna koji je sistem (tj. da li je FAT32 ili NTFS).Nakon toga sam restartovao i krenulo bi ucitavanje Windowsa 98SE ali bi se pc zakucao i nije hteo dalje.
Ghost sve do sada radio kako treba a i sada sam siguran da nije do ghost-a.Disk sam proverio i nema bad sectora-a (a zasto bi ih i imao).
Ako sam promenio mesto "master boot record-u" zanima me zbog cega ghost nije "ghostovao" MBR sa image-a na staro mesto (ako mu je to problem a izgleda da jeste).
Ponovio sam operaciju nekoliko puta i uvek ist😵no sto sam primetio prilikom "radjenja" ghosta je da kad mu treba odrediti disk na koji ce se izgostovati image u pise "new size 2012" a do njega "old size 2014". Ovo mi nije jasno.
11.Morao sam da uradim ono sto sam mislio da vise necu raditi ( 🙁 ) a to je full instalacija Windowsa i tad je sve proslo kako treba.
Znaci sve se vrti oko onog "fdisk/mbr" ali to sam uradio zbog razloga sto mi se vrlo cesto desavalo da mi se racunar "CUDNO" ponasa iako sam imao firewall i redovno sve cistio sa SpyBot S & D. Znaci zbog toga sam kucao fdisk/mbr.
Da li neko moze da mi objasni zasto se sve ovo dogodilo ( tacku 11 ne mora da mi objasnjava 🙂 ) da bih ubuduce znao "sta ce biti ako bude".

Nazad
Vrh Dno