Šta je novo?

problem primanja poruka sa 064 na 063...

TeCHNiCS_

Slavan
Učlanjen(a)
23.10.2006
Poena
320
imam "MOBTEL"ovu karticu 8 godina i od kad je preuzeo telenor imam problem sa primanjem poruka sa 064 mreze... naime stigne mi poruka ali sa kasnjenjem od par sati (nekad i dan, dva)... zvao sam one mamlaze kao prosledice kod nekih njihovih bla bla... zovem ja posle nedelju dana.. pa posle mesec dana... opet ista prica... promenim telefon ono isto... jel zna neko sta moze da bude???

Ja sam čuo za taj problem...koleginica faxa nije mogla ni da šalje ni da prima poruke sa 64/65... (ona je 63). Rekli su joj da je problem do Samsung telefona novije generacije i njihove kartice novije generacije tj kompatibilnost. Posle 3ćeg zvanja korisničkog servisa (verovatno srećom) je dobila nekog tipa koji joj je rekao da unesi neki kod (tipa kao za proveru kredita *tralala#) i problem je nestao!

Probaj da nazoveš korisnički pa ih smaraj...neko će već znati da ti odgovori, samo budi uporan...

ma zvao sam 20x i rekli mi da kucam *002* ili #002# ne znam... nesto od ta 2 i opet isto... ...da sa 062/63 primam normalno....

Vidi sada glup problem:

- Ti si Telenorov korisnik i kao takav možeš da se žališ samo Telenoru ...
- Problem koji imaš je NAJVEROVATNIJE "zaglavljena" poruka na MT:S-ovom SMSC-u, koja "blokira" ostale

Pošto SMSC radi direktan delivery na broj primaoca i primaočeva mreža se pita samo za signalizaciju (MSC ...), morao bi nekako da tražiš od Telenora da traži od MT:S-a da "odglave" poruke ka tvom broju ... da "produvaju dizne" i onda će da bude sve kako treba.

Primetio sam ovaj problem i ja... i sto je najgore devojci kad saljem poruke koja je 62 nekad stignu odma a nekad posle par sati i to me jako iritira... koje je resenje...

primetio i ja sa 063 post paida na 065 i jedan 064 ne idu poruke odmah, kasne po par sati i tada odjednom stignu sve.

i sta raditi sa ovim problemom posto i dan danas mi nisu resili problem...

cuti, trpi ili menjaj provajdera... ali ako si pod ugovorom to ti mozda moze biti razlog da raskines ugovor jer sa njihove strane nisu ispunili ono za cega placas,... sad, nisam pravnik ali mi deluje logicno... tada mislim da bi se malo i potrudili da rese problem.

Deshava se i obrnuto, sa 064 prepaida necje mms na 063 postpaid :)

Bukvalno to...Zovi callcentar ili još bolje idi lično u poslovnicu i kukaj...Naći će se već neko ko zna malo više od slatkih promoterki da ti pomogne :)

resen problem.... isao sam u radnju de sam uzeo n70 i stavili su mi novu verziju SW-a i otisao u telenor, dali mi novu karticu sa istim brojem i sad sve shljaka ko besno... sinoc stavim u n73 od ortaka i opet mi kasnile poruke sa 064 a kod njega ne kasne a isto je 063 sa matorom mobtelovom karticom...

maaaaa neam pojma koji problem bio uglavnom sad sljaka sve...

Poslednja izmena:
Ja sam isto imao staru Mobtelovu karticu (iz 97-98, onu od 32k) i nedavno sam imao isto velikih problema sa nedostupnoscu (pri cemu sam ja mogao uvek da normalno zovem), takodje i sa kasnjenjem SMS-ova po par sati itd... Prvo sam mislio da ima veze sa novim telefonom, ali sam probao par dana i sa starim sa kojim je pre toga normalno sve radilo i simptomi su bili isti... Onda mi je konacno neko pametan iz Telenorove tehnicke podrske predlozio da zamenim SIM karticu, sto sam i ucinio i posle cega su svi simptomi nestali... Znam pouzdano da su uvodili novu softversku platformu prethodnog meseca i pretpostavljam da su od tada sve stare kartice pocele da prave problem (samo moja pretpostavka, niko vam to naravno nece reci zvanicno jer operater NIKADA nema problema sa mrezom :))... Tako da, ko ima ovakve probleme mozda je najpametnije da zameni karticu, postupak u svakoj poslovnici traje par minuta...

ma zvao sam 20x i rekli mi da kucam *002* ili #002# ne znam... nesto od ta 2 i opet isto... ...da sa 062/63 primam normalno....

##002# ako je tako, je gsm kod za deaktivaciju preusmerenja poziva... sms se ne moze preusmeriti. Ako vam ovo kazu skidaju vas sa qrca:-devil-:

Nazad
Vrh Dno