Šta je novo?

Problem prilikom starta

OZZY83

Čuven
Učlanjen(a)
16.02.2004
Poena
785
Pozdrav,
Simptomi su sledeci:
Masina odjednom nije htela da se pokrene u smislu da svi ventilatori rade ali da slike na ekranu nema. Memorija je izvadjena i svi uredjaji sa ploce iskopcani i culo se prepoznatljivo piiip piiip piiip. Znaci ploca nije crkla. Cmos je obrisan (baterija izvadjna i vracena) i slika se pojavila. Medjutim, pocetni ekran, koji prijavljuje tip procesora, kolicinu memorije i tip biosa dodje samo do sekvence kad prepozna procesor (athlon 3000+, soc 939) i tu se zakoci. Posle 15 sekundi se masina resetuje i opet ide sve u krug. Pokusaj ulaska u bios ne daje rezultate jer racunar kao da je zamrznut. Memoriji, tj mem.modulima su menjana mesta u slotovima, i pokusavano je sa jednim od mogucih dva i nista nije pomoglo.
Sta je ovde problem? Memorija? Hvala :wave:

Poslednja izmena:
Pitanje je, provuci je kroz gold memory. Raskaci sve hard diskove i rezac, pa vidi hoce li onda da koci. PRobaj pa cemo videti sta dalje:)

Probaj drugo napajanje ako si u mogucnosti.
Kakvi su kondezatori na ploci?

To zamrzavanje na pocetku zna da napravi ako si pogresno povezao ATA kabl ( master - slave) Ali je kod tebe restartovanje problem..
Kao sto kaze Markulja kakvo je napajanje i kondezatori? Koliko je staro napajanje? Testiraj RAM (Memtest, Gold..) Iskopcaj PS2 tastaturu ako je imas.

Rezervno napajanje je neko Ciftekovo 420w i trebalo bi da radi ok. Dva kondenzatora su naduvena i nalaze se pored procesora. problem je u tome sto ne mogu nista da uradim kako bi uopste pokusao da butujem gold mem ili slican program jer se slika momentalno zaledi kako se ucita start up screen na pocetku....ne prodje maltene ni sekunda. Nista na kompu nije dirano, pa iskreno sumnjam da moze da bude bilo kakav kabl. Moram da nabavim negde rezervni ram pa da ispitam..nece ici drugacije.

mislim da te ta dva naduvana kondenzatora zezaju... i ja sam imao neku staru masinu i isto su kod procesora ti bili naduvani..... samo sto se meni gasila masina posle uvodnog ekrana..... retko je uspela da udje u windows, ali posle 2-3 minuta bi se opet redovno gasila....

Kao sto ti ljudi rekose, zameni prvo kondezatore. 99,9% ce to resiti problem.

Nazad
Vrh Dno