Šta je novo?

Problem prilikom otvaranja foldera, vide se samo ikonice, kako rešiti?

Korisnik3891

Zapažen
Učlanjen(a)
19.02.2023
Poena
11
Ljudi, dobar dan!

Imam problem koji je nastao pre par dana i u ogromnoj meri mi otežava rad u Windows Explorer-u, posebno zbog činjenice što je nastao na poslovnom računaru. Pretpostavljam da se problem pojavio posle poslednjeg redovnog update-a Windowsa 10 jer prethodno nisam menjao ručno nikakve postavke.

Naime, zbog preglednosti u radu (podfolderi u okviru glavnog foldera sortirani su po rednim brojevima od vrha pa na dole i imenovani određenim nazivom ponaosob, a u okviru podfoldera nalaze se pdf dokumenti), postavio sam prilikom otvaranja foldera da budu vidljivi kao detalji (View/Details). Kada prvi put otvorim folder i podfolder kako bih došao do pdf. dokumenta sve je u redu, ali čim se vratim nazad (Back to glavni folder) vide se samo ikonice foldera. Kada sve zatvorim i ponovo otvorim folder, vide se samo ikonice foldera/podfoldera/dokumenata, ne i nazivi tako da nemam preglednost dokumenata, tako da uvek moram po dva puta otvoriti jedan te isti folder da bih dobio pun prikaz naziva foldera ili dokumenta. Ovo se dešava samo kada je prikaz foldera podešen na "Details", a ovakav prikaz mi najviše odgovara.

Postoji li mogućnost da se ovo nekako reši ili je Windows prilikom update-a negde "zabrljao"? Inače, za svaki slučaj sam vratio postavke Windows Explorera na "Default", ali nema promene. Postavio sam fotografiju problema ovog u prilogu.

Hvala unapred!

Prilozi

• problem sa vidljivošću naziva foldera.png
    problem sa vidljivošću naziva foldera.png
    108.3 KB · Pregleda: 46
Ljudi, dobar dan!

Imam problem koji je nastao pre par dana i u ogromnoj meri mi otežava rad u Windows Explorer-u, posebno zbog činjenice što je nastao na poslovnom računaru. Pretpostavljam da se problem pojavio posle poslednjeg redovnog update-a Windowsa 10 jer prethodno nisam menjao ručno nikakve postavke.

Naime, zbog preglednosti u radu (podfolderi u okviru glavnog foldera sortirani su po rednim brojevima od vrha pa na dole i imenovani određenim nazivom ponaosob, a u okviru podfoldera nalaze se pdf dokumenti), postavio sam prilikom otvaranja foldera da budu vidljivi kao detalji (View/Details). Kada prvi put otvorim folder i podfolder kako bih došao do pdf. dokumenta sve je u redu, ali čim se vratim nazad (Back to glavni folder) vide se samo ikonice foldera. Kada sve zatvorim i ponovo otvorim folder, vide se samo ikonice foldera/podfoldera/dokumenata, ne i nazivi tako da nemam preglednost dokumenata, tako da uvek moram po dva puta otvoriti jedan te isti folder da bih dobio pun prikaz naziva foldera ili dokumenta. Ovo se dešava samo kada je prikaz foldera podešen na "Details", a ovakav prikaz mi najviše odgovara.

Postoji li mogućnost da se ovo nekako reši ili je Windows prilikom update-a negde "zabrljao"? Inače, za svaki slučaj sam vratio postavke Windows Explorera na "Default", ali nema promene. Postavio sam fotografiju problema ovog u prilogu.

Hvala unapred!
Imas negde opciju u nekom meniju da postavis da je taj izgled koji si menjao i datom folderu bude default za sve foldere...

Imas negde opciju u nekom meniju da postavis da je taj izgled koji si menjao i datom folderu bude default za sve foldere...
Kako to da uradim? Nema opcije koju nisam menjao u folderima i na kraju sve vratio na default, ali nikako da rešim problem.

Dakle, prvi put kada otvorim foldere i podfoldere, sve je u redu, ali čim drugi put uradim istu stvar, vide se samo ikonice foldera. Treći put kada otvorim, ponovo je sve u redu, četvrti put ponovo se vide samo ikonice. Drugim, rečima, kada se po drugi put uzastopno otvori folder, sadžaj istog se pokazuje samo u vidu ikonice, bez opisa foldera. :(

Verovatno se zaglupio posle ažuriranja. Idi na meni View pa Options i probaj kliknuti Aply to folders i/ili Reset folders

Capture.JPG

Nažalost ni ovo ne pomaže :( Pokušao sam svih sedam koraka, opet isto - otvorim prvi put, sve u redu. Otvorim drugi put, samo se ikonice vide i tako u kontinuitetu.Da nevolja bude veća, ne mogu da vratim sistem na prethodnu tačku kada je radio kako treba, jer nisam kreirao tačku.

Postoji li mogućnost da vratim sistem recimo mesec dana unazad na vreme kada je radio kako treba, iako nisam kreirao "Restore point" ? To mi je izgleda jedino preostalo rešenje.

Da ti ne čuvaš "slučajno" elektronske fakture po tim folderima?
Onako mi pade na pamet jer sam primetio da dodeljuju generička i predugačka imena tim fajlovima. Domaća pamet.

Znaš li da Windows struktura foldera/podfoldera i naziv fajlova imaju limit?

Kako ti struktura/ nazivi izgledaju kroz Total Commander, ima li tu problema takođe?

Čuvam efakture, ima ih između ostalog, međutim ovo se dešava sa svim folderima kad god podesim pregled po detaljima (View/Details) - dakle i tamo gde nema dugačkih naziva i efaktura.

Kod otvaranja u Total Commanderu nema ovih problema, ali on mi je nekako komplikovan da foldere stalno otvaram preko njega.

to sa restore system zna svasta da bude problem...

reinstaliraj windows, to je najbrze, pa vidi ako ne popravi onda svez windows pa ponovo install programe (ko zna sta si sve probao i radio), mozes da odneses i u neki servis da probaju da poprave (ali ce najverovatnije uraditi clean install)
naravno pretpostavljam da su sva dokumenta na drugoj particiji i bekapovana

i ovako je vec proslo nedelju dana od otvaranja teme, za par sati si mogao da resis (sve install again)

ovako daljinski tesko da ti neko moze resiti (osim ako nije bio u istoj situaciji) mozemo samo da googlamo (sto si, pretpostavljam, ti vec uradio). nemamo pristup tvom racunaru, ne sedimo ispred njega da mozemo da vidimo sta sve moze biti problem

Reinstaliranje sistema?
Jesi li 100% siguran da ti zaista resava problem ili samo nagadjas?

Win XP - era je odavno prosla.

nagadjam jer ne znam sta je radio da pokvari.

Hvala vam svima na trudu i pomoći, neka za sada stoji ovako, možda će se u međubremenu pronaći rešenje i za ovaj problem. Promeniću prikaz u "List", nadam se da ću se priviknuti, da što bi se reklo, "ne koljem vola za kilo mesa" instalirajući nov sistem.

@illidan Zaista nisam ništa dirao u smislu podešavanja foldera, da jesam, znao bih gde da se vratim da bih podesio na staro, računar ionako služi kao radna mašina koju samo ja koristim, te sam gotovo siguran da je nakon poslednjeg update-a počeo da pravi ovaj problem jer nema šta drugo da pravi smetnju. Taj poslednji update sam obrisao, problem je nažalost ostao. Da sam bar kreirao pre mesec dana "restore point", pa da odradim "system restore", možda bi to eventualno rešilo problem, ali šta je, tu je sad.

da li si probao da ponovo instaliras taj update?

Poslednji put kada su mi "nestali" nazivi je bilo još na 7mici, Text nije nestao nego je nekako bio u istoj boji kao pozadina.

Izvinjavam se na upad u temu ,
može li se podesiti da win.explorer uvek pokazuje stavke na details i može li se zadati u zavisnosti od fajla kako da ih prikaže ?

Nazad
Vrh Dno