Šta je novo?

Problem prilikom butovanja

trcha

Čuven
Učlanjen(a)
31.10.2002
Poena
604
Radi se o konfiguraciji sa plocom MS-6741 (MSI, mATX, vga integrisana), HDD WD PATA sa 2mb kesa, sempron64 2500+.

Prilikom butovanja, pre nego sto windows pocne da se podize dolazi do pauze od nekih 20ak sekundi. Racunar se potpuno zamrzne, ne reaguje na bilo kakve komande sa tastature. Posle tog vremena radi potpuno normalno bez ikakvih problema.

Kada je hard dzamperisan na master, detekcija IDE uredjaja prilikom ukljucivanja racunara traje takodje jako dugo, ali na kraju bude korektno nadjen, jedino sto se i dalje javlja neprijatna pauza prilikom butovanja. Kada se hard postavi na cable select detekcija je trenutna, ali pauza pri butovanju ostaje.

Na drugom ide kanalu je LG combo, sitacija je ista bio on prikljucen ili ne.

Ima li neko bilo kakvu ideju u cemu je problem?

Mozda nije isto, a mozda i pomogne.
Imao sam slican problem sa ne tako dobrom masinom. Posle par dana cackanja otkrio sam da pri bootovanju i AV i Spybot&D detaljno pregledaju memoriju, pa tek posle dolazi do boota. Kad sam im iskljucio te opcije, nije bilo pauze prilikom boota.

gagarin je napisao(la):
Mozda nije isto, a mozda i pomogne.
Imao sam slican problem sa ne tako dobrom masinom. Posle par dana cackanja otkrio sam da pri bootovanju i AV i Spybot&D detaljno pregledaju memoriju, pa tek posle dolazi do boota. Kad sam im iskljucio te opcije, nije bilo pauze prilikom boota.

Hvala na ideji, ali nije to :( Stvar se desavala i prilikom prvog butovanja sveze instaliranog windowsa.

A da probas da zamenis kabl na kojem ti je hard.

Probao sam i zamenu kabla, nije pomoglo.

U medjuvremenu se ispostavilo da je chkdsk nasao greske na disku, te sam formatirao i ponovo instalirao windows. Sada se butuje bez ikakvog zastoja :)

Ponekad pomogne kad se iskljuci opcija Halt on all erors u BIOS-u...
Ali svejedno menjaj hard!!!

Nazad
Vrh Dno