Šta je novo?

Problem pri ucitavanju Win-a?

drincca83

Slavan
Učlanjen(a)
05.01.2005
Poena
319
Evo jednog problema nadam se da mozete da mi pomognete - sad sam dosao od kuma koji je pre par nedelja kupio komp i vec su poceli ozbiljni problemi. Prilikom paljenja kompa dogadja se to da kad pocne ucitavanja Win-a, tj. kada je na ekranu logo WinXp-a da se komp restartuje i tako u krug sve vreme isto,nikako da podigne sistem. Ceo sistem je na default podesavanjima,nikakvo klokovanje i slicne stvari nisu radjene.Ja sam za svaki slucaj usao u bios,ucitao default podesavanja,ali opet isto.Da li neko mozda pretpostavlja u cemu moze biti problem?
Pozz

Memorija pocela da brljavi, zameni drugu i probaj

Ja sam imao posla pre neku nedelju sa slicnim problemima na bratovom kompjuteru. Probao sam i reinstalaciju operativnog sistema, ali i ona nije mogla daleko da odmakne - svaki put se zamrzne posle minut, dva od pocetka instalacije. Sumnjao sam na ispravnost hard diska. Odeneo sam kompjuter u servis i dijagnoza je bila neispravan (nestabilan) procesor. Posle zamene procesora sve radi OK. Jedino sto nisam probao pre odlaska u servis je da "downclock"-ujem stari procesor, tj. da oborim sistemsku magistralu ispod default vrednosti, da vidim da li ce da proradi sistem. Probaj to da uradis, nista te ne kosta.

P.S. Jeste da nema direktne veze sa tvojim problemom ali... na drugom racunaru je pri pokretanju svake zahtevnije (novije) igre posle kratkog vremena dolazilo do restarta ili zamrzavanja sistema. Problema nije bilo u radu sa office aplikacijama i starijim igrama. CPU je inace stari Athlon 2600+. I Prime95 test nije mogao da se vrti duze od 10 minuta. Ali posle downclock-ovanja procesora na 33% nizu vrednost (ploca odrzava promenu brzine magistrale za +-33%) ovaj problem je nestao - i Prime95 test i sve igre rade normalno, osim sto su naravno performanse slabije.

Isto sam i ja posumnjao memorija ili procesor(pre bi rekao memorija),al reko da slucajno nije neki treci problem. Jer simptomi su isti kao kad se malo pretera u klokovanju pa puca prilikom dizanja sistema zbog prevelikog fsb-a. Ja mogu da probam to da smanjim, ali zasto da se gubi na performansama kad je i onako sve na default-u i tako mora da radi.
Nista onda ce covek da nosi komp u servis jer ima garanciju pa nek se oni tamo smaraju.

Probaj da obrises kontakte na memoriji (i/ili graficke) stapicem za usi natopljenim alkoholom ili acetonom (aceton nagriza plastiku pa pripazi), ili sa tvrdom gumicom (u obliku olovke), a probaj i u slotovima sa malo vate isto ponoviti. To je odstranilo svaki reset u mom kopu!

Ma opusteno odnet je danas komp u servis,nisam hteo da otvaram kuciste jer je pod garancijom.

Nazad
Vrh Dno