Šta je novo?

Problem pri podizanju Linux-a

• Začetnik teme Začetnik teme Simke
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
S

Simke

Guest
Instalirao sam Red Hat Linux 7.2. Instalacija je protekla Ok, ali Linux nikako ne mogu da pokrenem. Posle GRUB-a nastavlja se podizanje sistema i u jednom trenutku (nema pravila kada) dobijam poruku: Unable to handle kernel paging request at virtual adress ....... i adresa uvek razlicita.
Pokusao sam sa reinstalacijom, ali nista. U BIOS-u sam sve opcije ploce vratio na default - nista. Iz kompjutera sam povadio i sve kartice osim graficke..... i dalje nista.
Pomislio sam da gresim pri instalaciji ali kod nekoliko drugara sam istim postupkom instalirao Linux i kod svih je radio .....
Moja konfiguracija je: Abit KT7a v1.3, Duron 750, Microstar MX400, CMI 8738, Realtek 8029, Maxtor 740, Teac W540E ...
Da li je neko imao slican problem?FX

Simke je napisao(la):
Instalirao sam Red Hat Linux 7.2. Instalacija je protekla Ok, ali Linux nikako ne mogu da pokrenem. Posle GRUB-a nastavlja se podizanje sistema i u jednom trenutku (nema pravila kada) dobijam poruku: Unable to handle kernel paging request at virtual adress ....... i adresa uvek razlicita.
Pokusao sam sa reinstalacijom, ali nista. U BIOS-u sam sve opcije ploce vratio na default - nista. Iz kompjutera sam povadio i sve kartice osim graficke..... i dalje nista.
Pomislio sam da gresim pri instalaciji ali kod nekoliko drugara sam istim postupkom instalirao Linux i kod svih je radio .....
Moja konfiguracija je: Abit KT7a v1.3, Duron 750, Microstar MX400, CMI 8738, Realtek 8029, Maxtor 740, Teac W540E ...
Da li je neko imao slican problem?FX

Nisam nikada imao takav problem ali meni se ćini da tvoj kernel ne raspoznaje ne¹to i onda se pogubi. Jesi li siguran da si izabrao pravi kernel prilikom instalacije? Probaj drugu distribuciju ili noviji RedHat, mo¾da pomogne

Odmah da te razalostim, Abit KT7A ne radi sa RH 7.2, nisam siguran za RH 7.3. Moraces da instaliras neku drugu distribuciju, ovde pomoci nema.

Mislim da si u pravu. Od nekoliko ljudi sam cuo da RH 7.2 ima problem sa KT7a... A da li neko zna kako stoji stvar sa Red Hat 8.0? Sutra cu dobiti diskove i probati. Jeli neko uopste probao ovu verziju sa KT7a?

Nazad
Vrh Dno