Šta je novo?

Problem pri instaliranju win7 sa usb-a i dvd-a

amater33

Slavan
Učlanjen(a)
08.07.2008
Poena
320
Zdravo svima.
Imam problem pri instalaciji 7ice.
Komp je pre radio sa 7icom i imao manjih problema te sam rešio da ga prepeglam.
Međutim, ne leži vraže instalacija se prekida pri samom početku. USB instalacije koje koristim siu dobri provereno par desetina puta , na raznim mašinama.
Probao sam i drugi hdd da stavim koji je ispravan ali isto se dešava.
Okačiću sliku sa porukom.
Ne znam da li može biti da ram zeza?

Ako neko ima ideju bio bih zahvalan.
Hvala

Prilozi

• 20160402_122439.jpg
    20160402_122439.jpg
    600.5 KB · Pregleda: 94
  • 20160402_122439.jpg
    20160402_122439.jpg
    620.8 KB · Pregleda: 76
Imas li drugi komp pa na njemu da testiras?Mozda je pokvarena sama instalacija.

Te usb-ove sam koristio uspešno barem 30-ak puta.
Ali probaću na novom usb-u da ponovo ubacim instalaciju, pa da onda probam.

Losi sektori na flesci za instalaciju ili na hard disku.

Gugli kaze:

Error code 0x80070015 usually means "device not ready" and is often seen when the USB drive or disc is having issues.

Nema veze koliko si puta instalirao sa tog flesha,lako moguce da je "ostecen" pri zadnjem isntaliranju,nista novo... posto kazes da si probao i drugi HDD,sve ukazuje na to da je "izvor" instalacije problem,ako iskljucimo eventualni hw problem...

Sada čak i drugu poruku dobijam.
Vidi se na slici.

Inače da naglasim da sam probaosa 4 različite instalacije sa 4 različita usb_a.

Probaću još sve usb portove, pa da vidim.

Prilozi

• 20160402_215541.jpg
    20160402_215541.jpg
    600.7 KB · Pregleda: 56
Amater,probaj neki linux live verziju,npr Mint,Zorin,Sparky... (Fedora je idealna jer vec ima ugradjene alate za HW proveruali malo zeznuta za pravljenje live USB-a...bar je bila...)
napravi ih sa Rufus programcicem,extra lak za koriscenje plus gazi flash...
Tako ces videti tacno sta te zeza... bar sam ja tako provalio kada mi je slicno izbacivalo u toku instalacije da mi je maticna pred riknjavanje... nadam se da to kod tebe nije slucaj...

Probaću i to, sutra. Večeras sam umoran.
Pa ću javiti.

Amater,probaj neki linux live verziju,npr Mint,Zorin,Sparky... (Fedora je idealna jer vec ima ugradjene alate za HW proveruali malo zeznuta za pravljenje live USB-a...bar je bila...)
napravi ih sa Rufus programcicem,extra lak za koriscenje plus gazi flash...
Tako ces videti tacno sta te zeza... bar sam ja tako provalio kada mi je slicno izbacivalo u toku instalacije da mi je maticna pred riknjavanje... nadam se da to kod tebe nije slucaj...

Važi, hvala, probaću i to.
Već sam posumnjao na usb portove da nije sve u redu sa njima.
Javljam sutra.

Koja ploča? Nove ploče koje imaju samo USB3 imaju problem sa instalacijom win7. Potrebno je modifikovati instalaciju na USB-u i ubaciti chipset drivere.

Nije novija, stara je barem 6 godina, nema usb 3.0 .

I dalje ništa, uvek greška sa slike iz prvog posta.
Sada sam ubeđen, da su usb portovi problematični, i da je ploča možde pre riknjavanjem.
Probaću da zamenim dvd drajv pa da tada probam opet.

Šanse da su ti istovremeno problematični i svi usb portovi i optički drajv su minimalne.
Skini bilo koji linux nareži ga i napravi butabilni fleš sa unetbootinom, isprobaj instalaciju na oba načina pa ćeš saznati šta je u pitanju.

A i ne moraš, pokušavaj i dalje na slepo...

Kao sto rece kolega pre mene probaj sa Linuxom nemas nista da izgubis.Instaliraj ga na staru Windows particiju posto bi je svejedno formatirao.Ako instalacija prodje dobro onda mozes da iskljucis hardverski problem.

Ako ima HW problem izbacice mu na pocetku instalacije pre formatiranja harda... tako da stvarno nema sta da izgubi linux testiranjem...

Hvala svima na odgovorima i mišljenju.
Ovo sam konačno rešio onako kao šro sam trebao prvi dan da uradim. HDD sam prebacio u drugi komp ubacio isti usb istu verziju 7ice i instalacija je prošla bez problema. Vratio hdd u komp iz priče, sredio drajvere udate-ovao i sve šljaka normalno.
Kao i što sam pretpostavljao neki SF problem je sa usb portovima, jer posle kada sam testirao portove sa normalnim kopiranjem na i sa usb-a sve je teklo normalno. Kao i čitanje cd i dvd data diskova.
Ne znam zbog čega je pravio problem ali to neka ostane slučaj za Moldera i Skali.

Hvala još jednom svima.

Poslednja izmena:
Nije to X-files slucaj vec kao da instalacio Win nije imao genericke drajvere za tvoju maticnu,nesto je tu zabrljalo... koja je maticna u pitanju?

Matična je gigabyte GA-945PL-S3P .

Moguće čak i to, to nisma menjao.
Jednostavno sam hdd prebacio u drugi komp, instalirao sistem i vratio hdd.
Nisma imao živaca da više gubim vreme sa tim problemom.

Nazad
Vrh Dno