Šta je novo?

Problem pri instalaciji Win XP SP3 Hitno!

Sgt. Anderson

Cenjen
Učlanjen(a)
14.08.2009
Poena
151
Kad ubacim bootabilni cd upalim komp, automatski mi pokrene instalaciju "Setup is inspecting your computer's hardware configuration", a nepise "Press Any Key to Continue".Dodje mi prozor "Windows XP Professional Setup"Sve uradim kako treba formatiram hd, napravim particiju, kopira se instalacioni xp na hd i restartuje se komp.Problem je sto se opet pokrene "Setup is inspecting your computer's hardware configuration" i dodje mi prozor "Windows XP Professional Setup" da napravim,obrisem particiju i instaliram.Koji je problem, dal se treba nesto na biosu napraviti ili je do hd.Uzeo sam i 2 hd ali je isti slucaj.Molim pomoc hitno mi treba.

Pa pogledaj u biosu da nisi isključio boot sa harda i ostavio samo CD. Nemam neko drugo objašnjenje, skroz liči na to da ti stalno bootuje sa CD-a.

Poslednja izmena:
kada se iskopira instalacija na HDD, i kada krene 15s do restarta - izvadi CD, pa vidi sta ce onda da se desi

Izvadi cd ili vrati boot sa cd na hdd i vidi da li ce da krene instalacija.

Taj "XP SP3" je verovatno skinut sa linka koji je nedavno bio dat u jednoj drugoj temi ovde na forumu?
Preporučio bih ti da nabaviš regularan XP SP2, pa da onda nakon instalacije instaliraš SP3 koji ćeš skinuti sa MS sajta (NE SA TORRENTA!)
A taj čudotvorni "no activation required SP3" bolje zaboravi...
Ako i uspeš da ga instaliraš, proveri prvo viruse, po mogućstvu sa nekog butabilnog CD-a, ne iz tog "XP SP3"
😉

znas sta - kad prekopira fajlove na HDD i restartuje se,daje ti opciju valjda "press any key to boot from CD?" e ti tu pustis nista ne pritiskaj,pa bi trebao to da preskoci i da ide dalje sa instalacijom..😉

pa to smo vec rekli, ali nikako da se javi da kaze sta se desava sada 😀

mozda ako se jos neko javi sa istim predlogom? 😉

To je samo SP3, ne i ceo windows.

mozda sad nema odakle da se javi? :d

edit : niko nije reko : pusti da prodje ono "press any key to boot from CD"...😀

Poslednja izmena:
mozda sad nema odakle da se javi? :d

edit : niko nije reko : pusti da prodje ono "press any key to boot from CD"...😀

pa ako je poslusao moj savet - koji je prvi, inache 😛 - onda nema ni potrebe za tvojim savetom 😀

istina - :d
Al nesto se ne javlja...🙂

da ne bih otvarao novu temu, molim za pomoc:
hocu da osvezim sistem i da skinem tinyxpRev09 koji vec skoro dve godine radi besprekorno...
hocu da instaliram klasican xp pro sa sp3 update-ovan do novembra ove godine...
instalacija koju imam ima u sebi integrisane i sata drajvere za hard disk...
medjutim, kada krene , instalacija prepoznaje samo IDE tj. PATA hard disk.
setio sam se da je mozda problem sto IDE igra glavnu ulogu na ovoj staroj ploci...
medjutim i kada sam iskljucio PATA hard i ostavio samo SATA, opet isto... ne prepoznaje nista...
znate li u cemu je problem? (znam da je tinyxp prepoznao normalno SATA na kome mi je i instaliran, mada se ne secam da li je bilo problema prilikom prepoznavanja, ali mislim da nije).
Ima li resenja? Hvala.

EDIT: Izgleda da je problem sto instalacija ne sadrzi drajvere za VIA chipset. Zna li iko kako da instaliram XP bez flopi diska, a da ubacim drajvere za SATA drajv (i bez tweakova u nLite-u)???

Poslednja izmena:
opet moram post za postom, ali nemam drugu opciju.
pokusao sam da ubacim VIA SATA drajver u instalaciju uz pomoc nLite-a.
programicic deluje jednostavno.
po ubacivanju samo *.ini fajla u instalaciju, opet mi nije prepoznala hard disk.
da li treba da ubacim ceo sata drajver winxp folder koji u sebi ima tri fajla ili samo ini fajl?
izvinite na duplom postovanju.
hvala.

Ne znam kako si tačno radio ali nešto si zeznuo, to mora da radi. Jel imaš floppy drajv pri ruci ili ne? Ja sam to radio samo jednom ranije, imam VIA VT8237, ali uglavnom drajver mora da bude textmode, trebaš ga pripremiti sa DriverDiskPrep.exe na disketu ili ako nemaš drajv, koristi Virtual Floppy:
http://chitchat.at.infoseek.co.jp/vmware/vfd.html
U nLite-u integrišeš tako pripremljen drajver i to je to.
Druga varijanta je bez nLite-a, da integrišeš gotov driverpack sa kojim bi trebalo da prepoznaje svaki sata kontroler. Treba ti samo taj DriverPack i CDIMAGE GUI, evo uputstva:
http://forum.lowyat.net/topic/501772
Ja sam bio probao na oba načina i radilo je, instalacija mi je prepoznavala kontroler i disk.

hvala na pomoci, izmucih se bezveze, koji me djavo natera....
sad cu da probam sa nlite-om da ubacim, a sto se tice ovog nacina sa driverpackom, plasim se da nesto ne zeznem, jer kapiram da je u ovu windows instalaciju vec neko ubacivao raznorazne dodatne drajvere i sl..... pa da se ne zbudzi sve tako zajedno......
znaci samo integrisem drajver koji je kreiran uz pomoc virtual floppy-ja? i to je sve? nema nekih spec. podesavanja u nlite-u? hvala.

EDIT: pojavi mi se virtual floppy, medjutim ne znam sta da radim, imam samo exe fajl MakeDisk. Kada kliknem na njega on mi daje opciju da extrakujem na flopi, ja to uradim i onda odem na flopi medjutim tamo se nalaze PIDE i SATA folderi, iste te foldere sa istim fajlovima imam i bez kreiranja tog flopija? Koje sada da dodam u nLite? Pojma nemam.

Poslednja izmena:
Ne bi trebao ništa da zezneš ako integrišeš driverpack, ali i ne znam kakav to instalacioni disk imaš. Ja još nikad nisam ni probao sp3, dugo se služim sp2 ghostovima, ali planiram da stavim kad stignem da sve od početka instaliram. Čitao sam da on ima potrebne drajvere, ali videćemo da li će raditi ili ću morati ja da radim slipstream.
Vidim kod tebe je malo drugačije, ali to je to, treba da radi, taj drajver (sata naravno, pošto je zbog njega sve ovo) sa virtuelnog flopija integriši i trebalo bi da ti onda instalacija vidi sata disk.

hehe, uradih sve sto je potrebno i pre nego sto procitah tvoj post, ali hvala ti u svakom slucaju.
Sve sam uspeo uz pomoc virtual flopija i nlite... bez problema prosla instalacija...
za sad radi stabilno....

ali imam jedno pitanje ako jos neko prati ovu temu:
Izaberes particiju koju hoces da formatiras prilikom instalacije Windowsa, i izaberes ne Quick vec Full format, medjutim taj Full format je prosao za bukvalno par sekundi, kao da ga je slistio odjednom, zar ne treba to malo duze da traje? Barem particija je 60 giga, koliko se secam od ranije to je trajalo znacajno duze, mada mozda je ovo neki novi fazon koji ide uz update-ove do novembra ove godine...??? Da li se nekome desavalo nesto slicno?

Da to zaista liči na brzi format, za 60 Gb treba vremena i vremena. možda je bila nepreciznost miša ili .......

Nazad
Vrh Dno