Šta je novo?

Problem pri gasenju IRQ_LESS_OR_NOT_EQUAL??

lazakg

Slavan
Učlanjen(a)
04.12.2005
Poena
304
Zbog cega se ovo desava sta je uzrok i kako da resim problem?
OS-WIN XP,SP2 v.2096

Po pravilu ovu poruku izaziva neki loš drajver. Pokušaj iz poruke da identifikuješ koji drajver izaziva grešku pa ga onda reinstaliraj ili instaliraj noviju verziju.

Najčešće se radi konfliktu drajvera, ili je neki drajver oštećen (zastareo). Pogledaj informacije posle "Stop" u blue screen-u, tu je obično navedeno koji drajver (file) pruzrokuje problem.

Poslednja izmena:
Ne razumem se iskreno,ali ovo je sve sto pojavljuje od gresaka
TECHNICAL INFORMATION
STOP 0X0000000A(0X999EEB14,0X00000002,0X00000000,0X804EC294)
ako sam uspeo dobro da prepishem!
Ako ovo ima indikacija za neke drivere posebno,koji su onda u pitanju?
hvala svima u svakom slucaju!

Address x has base at x - filename ovo mi se ni jednom do sad nije pojavilo,pojavio se txt tipa ako je prvi put onda restart
ako nije onda da se u BIOS MEMORY iskljuci caching,shadowing ili sta vec...trazih to po BIOS-u,spansko selo za mene.....
Inace nista drugo ne pojavljuje!

Navedi koje komponente imaš, kao i da li je šta u overclock režimu.

Potraži da li su ti generisani dr.Watson logovi pa ako jesu pošalji ovde log te greške (nemoj onaj memory dump, to je ono gde ima dug spisak naizgled besmislenih slova i brojeva, to nam ništa neće značiti), ali pošalji sve ostalo.

Motherboard
CPU Type AMD Athlon XP, 1500 MHz (4.5 x 333) 1700+(mada mi je navodno Sempron 2200+)
Motherboard Name ASRock K7S41GX (2 PCI, 1 AGP, 1 AMR, 2 DIMM, Audio, Video, LAN)
Motherboard Chipset SiS 741GX
System Memory 256 MB
BIOS Type AMI (10/28/04)
Display
Video Adapter GeForce4 MX 460 (64 MB)
Video Adapter NVIDIA GeForce4 MX 460 (64 MB)
3D Accelerator nVIDIA GeForce4 MX 460
Monitor Philips 107E5 (GS4) [NoDB] (CX 710090)
Disk Drive Maxtor 6Y120L0 (120 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)
Optical Drive ASUS DVD-E616P (16x/48x DVD-ROM)
Optical Drive PIONEER DVD-RW DVR-107D

Koliko znam nishta mi nije u overclock rezimu!

Ovo drugo u Dr.Watson-u se ne snalizm,jedina aplikacija za koju je prijavljen error je winamp,drugo nishta nisam mogao da pronadjem!
Modem Generic SoftK56 Data Fax

lazakg je napisao(la):
Motherboard
CPU Type AMD Athlon XP, 1500 MHz (4.5 x 333) 1700+(mada mi je navodno Sempron 2200+)
Motherboard Name ASRock K7S41GX (2 PCI, 1 AGP, 1 AMR, 2 DIMM, Audio, Video, LAN)
Motherboard Chipset SiS 741GX
Koliko znam nishta mi nije u overclock rezimu!

Ništa nije u overclock režimu? :-devil-:
Nisi korektno naveo operativnu frekvenciju procesora. Ne radi na 4,5*333, već na 9*166. Postoji manji problem u vezi toga. AMD te generacije (TBred A/B i raniji), radi na FSB 133, ne 166MHz, stoga, procesor jeste u overclock režimu. Pri tom, chipset nije naročito kvalitetan za overclock :S: .
Savet. Uradi clear CMOS, parametri sistema biće postavljeni na default, benchmark-uj sistem, ako bude BSOD-a (verovatno neće), reinstaliraj OS.

Poslednja izmena:
Nisi korektno naveo operativnu frekvenciju procesora. Ne radi na 4,5*333, već na 9*166-
ovo je pokazala AIDA,ali kada sam usao u BIOS stajalo je 166...mada i ja pricam o ovom stvarima a stvarno se ne razumem....
Uradio sam kako si mi preporucio CLEAR CMOS preko jumpera(mislim drug mi je to odradio),problem se opet nastavio....nego moje pitanje ja da li sam trebao obavezno i windows da puknem(reche mi ti reinstall,chista instalacija od pocetka sve C:FORMAT ILI??????)

"benchmark-uj sistem, ako bude BSOD-a (verovatno neće)" kako i gde ovo da uradim,mislim preko kog programa?
hvala puno za savet!

Off-topic, ali quote-uj, nemoj copy/paste.

Nakon CMOS reset-a, koji je FSB?

Pročitaj Lukijin thread o testiranju stabilnosti, http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=75453. Za generalno testiranje, neki od FutureMark programa, za testiranje specifičnog hardware-a, poput CPU i RAM-a, Prime95, S&M 1.7.5 etc.

Sorry, nisam u elementu ovih dana... Clean install, ergo, format C.

idavik je napisao(la):
Off-topic, ali quote-uj, nemoj copy/paste.

Nakon CMOS reset-a, koji je FSB?

Pročitaj Lukijin thread o testiranju stabilnosti, http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=75453. Za generalno testiranje, neki od FutureMark programa, za testiranje specifičnog hardware-a, poput CPU i RAM-a, Prime95, S&M 1.7.5 etc.

Sorry, nisam u elementu ovih dana... Clean install, ergo, format C.

E ja uradih c:format,podigao sistem i da ne chuje zlo vec ceo dan sljak bez problema!

HVALLLLLAAAA PUNOOOOO SVIMA NA POMOCI!

Vrh Dno