Šta je novo?

Problem pri dodavanju IP kamere

Masinac

Slavan
Učlanjen(a)
27.06.2008
Poena
435
Kupio sam IP kameru i POE switch.
Naime problem je sto kamera po default dolazi sa IP adresom iz 192.168.1.XXX opsega, dok je moj modem i svi uredjaji na njemu na 192.168.0.XXX.
Uredjaji sa 0 subneta ne vide uredjaje na 1 subnetu , sto je valjda očekivano.
Supernova modem (TC7210) ne pruza opciju promene subneta, ili makar ja nisam uspeo da nadjem.
Samim tim ICSee (app od kamere) ne moze da nadje kameru. Ako promenim subnet na telefonu na 1, onda ICSee vidi kameru odma ali ne mogu da je dodam jer NEMAM INTERNET na subnetu 1.

Da bude jasno, ne želim da kamera zauvek ima internet, ali mi je izgleda potreban za dodavanje da bih joj stavio staticku IP iz opsega na kom sam zabranio izlaz na net.

Kako najlakše da rešim ovo? Da li se može podesiti (na ovom modemu) da makar privremeno imam internet na subnet 1 (192.168.1.XXX)?
Da li našim nešto očigledno jednostavno, jer takav mi je osećaj.

Koja kamera Daj tacan model

Poslednja izmena:
Problem resen!
Drugar koji je na SBB je mogao lagano da otvori njihov sajt i skine software, kod mene na Supernovi ne otvara isti.
Zatim sam prikljucio kameru direktno na laptop, preko programa promenio IP adresu kamere na subnet 0, vratio kameru na POE switch i bez problema je vidljiva na mrezi.
Ima 2 RTSP streama, low res i high res, radi bez pristupa internetu. Eto ako nekom zatreba lokalna a jeftina kamerica.

Nazad
Vrh Dno